kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 23.03.2024

39 vuotta, 39 faktaa!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 1. Kun synnyin, olin kiertynyt napanuoraan niin pahasti, että olin sininen, enkä edes itkenyt. 
 2. Harrastin lapsen kaikkea ja paljon. Yleisurheilua, kuviskoulua, 4H-kerhoa, kokkikerhoa, tanssia, judoa ja kävin jopa kansalaisopiston viittomakielenkurssilla. 
 3. En tee aamulla MITÄÄN ennen kuin saan extravahvan espresson.
 4. Ostan joka perjantai uudet leikkokukat.
 5. Meidän lapsista Mesi on kaikista eniten minun näköiseni ja myös kaikista eniten luonteeltaan kuin minä. (Ja kyllä – identtisissäkin on ulkonäkövivahteita, ja meistä Omppu on kuin mun mies minikoossa ja Mesi kuin minä). 
 6. En juo laseja koskaan loppuun.
 7. Saan kesken tylsien rutiinitöiden päähän aina jotain uusia ideoita. Sitten soitan niistä mun esihenkilölle heti, hän sanoo joka kerta ”hyvä idea” ja voin taas hetken jatkaa rutiininomainen puurtamista.
 8. Mun tärkein arvo on vapaus. Haluan, että mulla on se olo, että kaikki on tässä maailmassa mahdollista ja tulevaisuus ei ole lukittu.
 9. Inhoan, jos mua neuvotaan silloin, kun en ole apua pyytänyt.
 10. Haluaisin olla supervahva fyysisesti. Saan valtavat kiksit, jos jaksan nostaa isoja painoja.
 11. Lenkkarit on mun lempikengät.
 12. Mulla on pieni ikäkriisi. Se ei ehkä tule MUN iästä vaan siitä, että esikoinen on jo niin iso/vanha/fiksu/teini.
 13. Saan pääkivun, jos mun pitää olla kauan sosiaalinen.
 14. Luen nykyisin enemmän kuin koskaan. Mulla on aina 2-3 kirjaa kesken.
 15. Saan mielenrauhaa siisteydestä ja kauneudesta.
 16. Kuuntelen salilla jotain noloa boomerien gangsta-räppiä.
 17. Uskon täysin ja varauksetta elokuvarakkauteen.
 18. En jaksa hoitaa mun jalkojen ja kropan ihoa yhtään. Ja sen on taas kyllä talven jälkeen näköisetkin.
 19. En osaa tehdä käsitöitä tai askarrella. Turhaudun HETI.
 20. Uskon, että mussa on paljon nepsy-piirteitä. Mutta pidän niitä mun supervoimista ja toisaalta siitä syystä voin vahingossa hauskuuttaa ympäristöä mun luontaiselle preesensillä.
 21. Perjantai on viikon paras päivä.
 22. En ole varauksetta eläinihminen – niissä pätee sama kuin ihmisissä: Jotkut on kultamuruja, suurin osa neutraalia sakkia ja joukosta löytyy aina pari mulkkua. 
 23. Mulla muhii mielessä yksi tosi inspiroiva yritysidea, joka olisi toteutettavissa tämän kaiken perusjutut päälle ja vieläpä niin, ettei tulisi bönäri. Saa nähdä, miten sen kanssa edetään.
 24. 39 faktaa on aika paljon.
 25. Musta tuli 25-vuotiaana äiti. Koen, että mun paras elämän aika alkoi silloin. Eikä ”vain” äiti-lapsisuhteen vuoksi, vaan kaikilla muillakin sektoreilla.
 26. Mun unelmaloma olisi varmaan viikko yksin kotona ilman velvotteita.
 27. Heti kun kirjoitan edellisen, tulee syyllinen olo, ettei mun unelmalomahaaveiluun liittynyt mies ja lapset. Mutta kun näen niitä muutenkin niin paljon 
 28. Mä voisin kirjoittaa just nyt kirjaa. Mutta en kirjoita. Odottelen oikeaa momenttumia (toivottavasti kustantajakin jaksaa odotella).
 29. Luotan mun intuitioon yhdeksänkymmentäprosenttisesti. Mutta tiedostan, että 10% voi mennä hakoteille…usein mun omien defenssien ja historian vuoksi. 
 30. Pyrin, etten koskaan toimi mun intuitiota vastaan.
 31. Haluaisin uuden ruokapöydän, sohvan ja vaikka mitä olkkariin. Ja tiedän, etten osta/hanki mitään näistä. 
 32. Tällä tiedolla en koskaan menisi vapaaehtoisesti kellokorttiduuniin, avoimeen suhteeseen tai HopLopiin noro-virusaikana. 
 33. Alkoholista luopuminen on yksi mun viime vuosien parhaista jutuista.
 34. Mä voisin pussailla mun lapsia loputtomasti. En tiedä mitään ihanampaa. Pidän pienten pusuista ja haleista kiinni kynsin hampain, koska tiedän, että kohta tulee enää vain nopea ”mo” ja halauksentapainen.
 35. Olen elävä esimerkki siitä, että perfektionisti voi muuttua omat rajat tuntevaksi ja pitäväksi ”riittävän hyvä -tyypiksi”. Tommy  Hellstenin sanoin: ”Ylitekeminen on suojautumista häpeää vastaan.”
 36. En punastu, mutta tiukan paikan tullen mun naama nykii. TÄMÄ ON JOTAIN AIVAN KAUHEAA!!
 37. Haluaisin niin paljon Erikoisjoukot-ohjelmaan mukaan. Ainoa tosi-tv, joka puhuttelee tällä tavalla.  Casting saa soitella.
 38. En ole eläissäni käynyt Temun sivuilla, vastustan moista paskaa, mutta silti saan jatkuvasti heiltä IG-mainoksia, jossa mainostamaan kaikkea sellaista, mitä himoitsen (esim ihania organisointihärpäkkeitä).
 39. Olen onnellisempi kuin koskaan. Tämä on mun elämän spotti. 

-Karoliina-

Kuva Noora Näppilä // amme yhteistyöyöstä Lapland Hotels

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X