kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 31.03.2024

Pääsiäisviikon havahtuminen

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Onpas hassua tehdä sunnuntaipostaus ilman “sunnuntaioloa”. Mulle sunnuntaiolo on se, että siinä aletaan jo valmistautua jo tulevaan viikkoon – kurkataan kalenteria, mitä on luvassa. Mietitään, kuka hakee ja vie lapset milloin ja minnekin. Tsekataan palaverien paikat, tehdään kauppakassitilaus ja samalla myös hyväksytään se, että  viikonlopun vapaus on pian takana.

Tänään kaikki on toisin pääsiäisen vuoksi. Tuntuu suorastaan kutkuttavan rikolliselle, että vielä huomannakin saa löhöillä ja tehdä, mitä huvittaa. Mulle “tehdä mitä huvittaa” tosin tarkoittaa sitä, että vedän varmaan kaikki ulos varastosta ja alan kaivella välikausivaatteita esille ja aloitan vihdoin varaston räjäytyksen, eli siivouksen.

Tällä viikolla on kyllä ollut ilmoilla kahta hyvin päinvastaista oloa. Alkuviikosta huomasin olevani aikamoisessa stressissä, kun tuntui sille, että viiden päivän työt piti ehtiä tehdä vajaassa neljässä. Stressi näkyy mulla kireytenä ja äreytenä, jota sitten yritin taltuttaa liikunnalla.  Toisaalta tämä loma on ollut sitten aivan megarentouttava, koska kun ajettiin mun vanhemmille, moni ihan tavallisen viikonlopunkin velvoite katosi, kun mummolassa saa usein olla täysihoidossa. Oli tosi virkistävää vaan upota lapsuudenkodin kuplaan ja nauttia äidin tekemiä pääsiäisherkkuja. Sitä paitsi musta on ihanaa, että lapsetkin pääsee mummolaan, jossa on kuitenkin moni asia eri tavalla kuin meillä Tampereella – on mökkisauna, järvi, iso omakotitalo ja eläimiä. 

Esikoinen lähti eilen jatkamaan lomaa Helsinkiin ja me käytiin ystävän lapsen synttäreillä täällä Tampereella. Tänään on käyty Penan kanssa salilla ja tehty illallista miehen perheen kanssa. 

Jotenkin tähän asti tätä vuotta on tullut elettyä sellaisessa talvimoodissa, mutta nyt loman pysähtyminen ja toisaalta lämpimämmät kelit on tehnyt sen, että on yhtäkkiä sellainen olo, että kyllä se kesä sieltä tosiaan taitaa tänäkin vuonna vielä tulla. Havahduin eilen siihen, että meillä on huhti-toukokuussa useampikin pieni reissu ja toukokuussa viikon reissu lämpimään, ja yhtäkkiä tajuan, että näitäkin reissuja on alettava suunnitella. Ne ei enää ole “joskus keväällä”, vaan ihan tässä nurkilla – jeij! Pitää tilata lapsille pieneksi jääneiden kesävaatteiden tilalle uusia, iskeä aurinkorasvat ostoskoriin ja myös jaksottaa duunit niin, että kaikki menee sujuvasti. 

Kivaa pääsiäissunnuntaita!

-Karoliina-

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X