kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 07.04.2024

Pliis, joku roti nyt tähän!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Heippa sunnuntaihin!

Käsi ylös, ketä muuta ahdistaa tämä takatalvi? Mä en ole ollut mikään säästä valittaja, koska säälle ei vaan voi mitään, mutta JOKU ROTI SENTÄÄN! Oikein vihastutti kaivaa tällä viikolla villapukuja lapsille päälle ja mä en vaan jaksaisi kävellä enää painavilla talvikengillä metriäkään. Haluan tennarit ja mielellään sandaalit ja kevyet vaatteet. Ei villahuppua, ei villakalsonkeja ja eikä varsinkaan räntää vaakatasossa. Voitaisiinko yhdessä manifestoida kevät?

Meillä vieraili viime viikolla oksutauti esikoisella. Eristettiin hänet heti alakertaan, desinfioitiin yläkerran paikat ja en tiedä, johtuiko siitä, mutta ainakaan vielä tauti ei ole iskenyt meihin muihin (kop kop). Sanoin myös kaksosille, että nyt ei pussailla hetkeen suulle, johon Mesi totesi virnistäen: ”Ketähän F on pussaillut?”. Ihanaa logiikkaa!

Tällä viikolla treenit jäi vähän vähäisiksi. Huomaan, että hikoilu on osa normaalia kropan ja mielen toimintaa, ja heti kun normitahti kärsii, tulee vetämättömämpi olo. Jotenkin tarvitsen nykyisin ”aivot narikkaan -hikoilua”, ja heti kun ne kerrat harvenee, olo on kaikin puolin tahmea. Tänään tosin vetäisin 8 kilsaa matolla. Olin hidas, aika loppui kesken, mutta teki tosi hyvää, vaikka matka on lyhempi kuin olisin halunnut. 

Mä sain tällä viikolla idean vaatekapselista, jonka meinaan toteuttaa heti, kun ehdin. Mä uskon, että mun kaapissa on kaikki elementit jo siihen,mutta haluaisi keskittää kaikki kapselin osat yhteen rekkiin, jotta ”tajuaisin” pukea tietyt vaateyhdistelmät ja vaatekappaleet useammin. Itse asiassa mietin, että jos kapselin lisäksi ”piilottaisin” osan vaatteista vaikka varastoon, jotta näkisin selkeämmin, mitää milläkin kaudella tulisi pukea. Nythän mulla on kyllä kesävaatteet kaapin päällä laatikoissa, mutta moni juhlamekko esimerkiksi tukki arkivaatteiden näkyvyyden. Mun pukeutumisongelmat harvoin on siitä lähtöisin, etteikö mulla olisi päällepantavaa. Haaste tulee siinä, että sopivat vaatteet hautautuu joidenkin toisten taakse.

Nyt kohti ensi viikkoa. Nyt kaikki sormet, varpaat ja vaikka mitkä ristiin, että säilytään terveinä ensi viikko. Meillä aikuisilla olisi viikonlopulle kauan odotettu miniloma edessä ystäväpariskunnan kanssa, mutta kun pelissä on myös kuuden lapsen ja yhden koiran tila, tarvitaan kaikki mahdolliset onnet, että reissu toteutuu. 

-Karoliina- 

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X