kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.04.2024

Helpotusta arjen ruuanlaittoon

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Vaikka Pena tekee meillä enemmän viikonloppu- ja juhlaruokaa, arkiruoan laitto menee nykyisin aika lailla puoliksi. Mä teen usein etätöitä, joten mun on helppo täräyttää pastata kiehumaan tai lohi uuniin vähän ennen kuin muu perhe tulee kotiin. 

Mun bravuurit on kaikki ne safkat, joita saa tehtyä vaivattomasti, edullisesti ja uunin kautta. Niin ja mun kokkaamisessa pääpaino on myös sillä, että samaa ruokaa pitää pystyä syömään kaksi päivää. En millään jaksa miettiä safka-asioita joka päivä. Tästä syystä mä kokkaan makaronilaatikot, lasagnet ja sen tyyppiset perussafkat meillä. 

Joskus vielä vähän aikaa sitten me prepattiin melkein kaikki safkat sunnuntaisin torstaille asti, mutta nyt preppaaminen tapahtuu enemmänkin lennosta. Jos preppaaminen kiinnostaa, lue tämä. Edelleenkin meillä on poikkeuksetta ruoka heti valmiina, kun pienet tulee päiväkodista, mutta nykyisin saatetaan prepata ruoka vaikka “vasta” edellisenä iltana. 

Olen viime kuukausina löytänyt pari hyvää vinkkiä arkiruuanlaittoon, ja ajattelin jakaa ne myös teille:

  • Lasagne on yksi meidän lempiruuista, mutta valkokastikkeen teko tuntuu musta aina tosi vaivalloiselle. Keksin laittaa valkokastikkeen tilalle Koskelaskijan ruoka&dippi Voimakasta, ja voi jukra tuli hyvää!
  • En tajua, miksi ihmeessä olen ennen vanhaa keittänyt esimerkiksi makaronit tai riisit, jos olen kuitenkin laittanut ne vielä jossakin muodossa uuniin. Nykyisin en esikypsennä juuri mitään (korkeintaan vähän freesaan sipuleita tai otan lihoihin pinnan pannulla), vaan laitan kaikki ainekset vuokaan/pataan, tarpeeksi nestettä perään ja kypsentelen koko setin hissukseen uunissa.  Tämän postauksen kuvassa on vuokaruoka, jonne iskin riisiä, sipulia, paprikaa, kanaa, juustokermaa, mausteita ja kanalientä. Tuli mielettömän hyvää!
  • Voileipä on oikea ateria, kun sen päälliset eroavat perusiltapalaleivästä. Mun suosikkileipään tulee pohjalle avokadotahna (muussattu avokado, pippuria, suolaa) ja päälle paistettua halloumia, ituja ja marinoituja sipuleita ja/tai minitomaatteja (marinadiin etikkaa, öljyä, suolaa, sokeri). Seitsemän minsan kananmuna sopii leivän kaveriksi aina ja ikuisesti. 
  • Meillä lapset syö ruuan kanssa tyyliin aina jotain kurkkukolikoita tai porkkanatikkuja. Itseä kyllästyttää kasvikset ilman jotain lisäpotkua. Mun vinkki on se, että UNOHDA perussalaatinlehdet. Laita salaattipohjaksi esim yrttejä tai baby pinaattia. Ja kun perus pinaatti-kurkku-tomaattisalaattiin sekoitta vaaleaa balsamiviinietikkaa, sormisuolaa, oliiviöljyä ja pippuria, niin johan kohoaa perussalde uusiin ulottuvuuksiin. 
  • Ennen tein jääkapinjämistä suolaisia vohveleita, sitten vuosikaudet lämpimiä voileipä ja nykyisin quesadilloja. Suosittelen jämäruokapäiviä hävikin karsimiseen! 

-Karoliina-

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X