kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 28.04.2024

Liian kovat viikot teki kipeäksi?

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Huomenta sunnuntaiaamuun,

täällä päivä alkanut vähän jäykissä fiiliksissä: Selkä on krampannut viikonlopun aikana, ehkä joku noidannuolityyppinen juttu. Samoin terveskremppaa senkin suhteen, että mulla on tosi pitkän (taitaa olla seitsemän vuotta edellisestä) aikaan korvatulehdus. 

Vaikka yritän suhtautua terveyskremppaan “vain” terveyskremppana,  väkisinkin tulee fiilis, onko sairastelu reaktio siitä, että olen viime viikkoina ollut vähän liian kovilla. Moni työjuttu on nimittäin kasaantunut, päivät on ollut tosi täysiä ja paljon ollut uutta opeteltavaa, joka sekin totta kai kuormittaa, vaikka oppiminen itsessään onkin kivaa. Itse asiassa kaikki edellisviikkojen jutut on ollut tosi kivoja, mutta uusia ja paljon kerrallaan. Siksipä yritän nyt keräillä tässä fyysisiä rippeitä, rauhoittaa hermoston, hoitaa vaivat ja jatkaa kevättä rennommin fiiliksin. 

No se terveyshommista. Viime viikkoina mulla on tosiaan ollut vähän normaalia kiivaampi tahti tekemisessä. Ja se jos mikä oli opettavaista. Olen voinut pitää viime vuosina tosi hyvin mun arjen sillä tapaa balanssissa, että mun arjessa on ollut tarpeeksi aikaa palautua ja levätä. Ja silloin helposti on tullut sellainen kirkasotsainen fiilis siitä, että pystyn selviämään zen-Karona kaikista tilanteista. Noh. Nyt täytyy sanoa, että harjoiteltavaa vielä on! 

Nimittäin heti, kun tehtävälista alkoi kasvaa isoksi, mä aloin laiminlyödä lepoa ja liikkuntaa, vaikka JUURI NIITÄ pitäisi erityisesti tällaisissa tilanteissa vaalia, jopa lisätä. Ajattelin, että seitsemän minuutin taukojumppa veisi aivan liikaa aikaa mun päivästä. Tai skippasin iltalenkin, koska ei vaan nyt pysty.

Unia en onneksi lyhentänyt, joten jos jotain meni putkeen, niin ainakaan ihan kaikkiin vanhoihin tapoihin en palannut.

Ensi viikolla tiedossa on vapun lisäksi tavallisia työpäiviä ja jos ollaan terveitä, loppuviikosta reissu. Täytyy vaan pitää maltti sen suhteen, että annan keholle tarpeeksi aikaa palutua, enkä höngi heti korkeasykkeiseen liikuntaan, kun olo tuntuisi sen sallivan. Ihanaa päivää sinne!

-Karoliina-

*kuva Pixabay

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X