Kesän hittijälkkäri - sitruuna-pannacotta
Näin IG:ssä vähän aikaa sitten sitruunamoussen ohjeen, jossa mousse oli laitettu sitruunanpuolikkaisiin. Ajattelin, että tekisin sitä vappuna, mutta koska tunti ennen vieraiden tuloa olin treenistä hikinen, kolme ruokalajia tekemättä ja sitä rataa, päätin tehdä sen, mitä osaan, eli pannacotan. Otin kuitenkin inspistä IG:stä ja reseptistä tuli tällainen.
SITRUUNA PANNACOTTA (12 annosta – eli 6, koska on niin pieniä ja hyviä)
- 6 pestyä sitruunaa
- 4dl kuohukermaa
- 1dl sokeria
- 2tl vaniljasokeria (tai vaniljatankoa)
- 2 dl sitruunamehua
- 4 liivatelehteä
- Halkaise sitruunat.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen.
- Purista sitruunoiden mehu.
- Koverra kalutut sitruunat niin, että sitruunanpuolikas jää tarjoilukupiksi. Lado kuorikupit uunivuoalle.
- Kiehauta kerma. Lisää joukkoon sokerit ja sitruunamehu.
- Purista liivatelehdet kuiviksi. Lisää ne koko ajan vatkaamalla kerma-sitruunaliemeen.
- Kaada liemi sitruunanpuolikkaisiin.
- Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2h.
Nauti! Oli ihanan raikasta ja kesäistä!
-Karoliina-