kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 18.05.2024

Kesän 2024 Bucket List

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kesän 2024 bucket list on seuraavanlainen!

 1. ILLAT. Me ollaan nukuttu koko talvi tosi kurinalaisesti yli 8h yöunia. Vaikka todellisuudessa yöunen tarve ei vähene kesällä – vaikka moni luulee – haluaisin nipistää yöunista 30-60 minuuttia joka ilta, jotta voidaan joko A) istua naapureiden kanssa pihapuiden alla, itkarit kourassa lasten mentyä nukkumaan ja höpötellä vaan rennosti tai B) katsoa A:n kanssa jotain hyviä sarjoja. Meidän kesiin on kuulunut aina espanjalaiset tai ruotsalaiset (rikos)sarjat, joten hyvistä sellaisista saa vinkata. 
 2. PURJEHTIMINEN. A:n perheellä on ollut aina purjevene, ja mäkin olen koko meidän yhdessäoloajan käynyt veneellä ujosti, pari kertaa kesässä. Jotenkin olen kuitenkin aina kokenut, ettei kyseinen aktiviteetti ole mun juttu. Olen ajatellut, etten ole purjehtijaluonne, koska en ole sitä lapsesta asti tehnyt. Tuntuu, että tällaiset asiat pitäisi tulla äidinmaidossa. MUTTA. Yllätän nyt itsenikin kun sanon, että tänä kesänä mä haluan yön yli purjehdusretkelle perheen kanssa. Musta ajatus siitä tuntuu kerrassaan ihanalle. 
 3. ISOT KEIKAT. Tämä kesä ei ole pienten piiperrysten juhlaa, vaan sunnuntai-ilta strattaa isojen keikkojen kesän, kun mennään esikoisen kanssa Tukholmaan Taylor Swiftin keikalle. Heinäkuuksi on puolestaan luvassa Coldplay ja Bryan Adams. (Oikeasti kyllä haluan ainakin kerran kesällä käydä myös Mustalahdessa, joka on kuulunut mun kesäisiin Tampere-perinteisiin)
 4. MATALAN PROFIILIN MÖKKEILYT. Me mökkeillään kesäisin mun vanhempien tai A:n äidin mökillä. Mökit on erilaisia, ja se juuri tekee molemmissa paikoissa olosta niin mukavaa. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän kaipaan kesään äksöniä. Perhemöksä on yksi parhaita juttuja.
 5. SÄRKÄNNIEMI. Kaksoset kävi Espanjan reissulla huvipuistossa, joten heitä on purrut huvipuistokärpänen. Luvattiin, että kerran ainakin tänä kesänä voidaan hurvitella Possujunan kyydissä. 
 6. TYÖNTEKO LOMAMOODILLA. Mä rakastan töiden tekoa kesällä, koska kaikki ihan tavallisetkin duunipäivät saa pontta, kun voi naputtaa läppäriä ulko-ovesta lepattavan kesäilman tunnelmassa, pyöräillä lounasbreikille torille tai sopia kuvaukset ulos. Mä pääsin viime viikolla Espanjassa tosi kivaan kesäfiilikseen, ja pidän siitä todellakin kiinni myös tässä arjessa. Kesäarki on eri arki. 
 7. KESÄRESEPTIT. Mun tavoite on, että keksitään (= aviomies keksii) kesän aikan uusia salaatteja, kivoja grillattavia ja hyviä jääjuomia. 
 8. PALJON PERHEAIKAA. Ollaan siitä hyvässä spostissa meidän elämässä (vai asenteessa?), että LAPSET ON MITÄ PARHAASSA IÄSSÄ, KAIKKI! En malta odottaa, miten ihana kesä meille tulee yhdessä ulkoillen, pyöräillen, jädeä syöden ja uiden. En ole taipuvainen haikeuteen, mutta juuri tämän hetken ja nämä iät – myös omani – haluaisin pysäyttää. 
 9. URKKA. Mulla on kesän alussa puolimaratoni (apua!), mutta haluan muutenkin, että kesällä liikunta jatkuu, kuten talvellakin. Ehkä enemmän ulkohommia kun sisäsaleiluja, saa nähdä. Pitää tutkia puistojumppamahikset ja käydä enemmän esimerkiksi joogassa tai suppausta, jotka on molemmat mulle liki tuntemattomia.  
 10. EXTEMPORE. En ole – kai – mitenkään erityisen extempore-henkinen. Kesällä musta kuoriutuu kuitenkin eri persoona, ja haluaisin, että tartuttaisiin enemmän hetken ideoihin – iltauinteihin tai kyläilyihin. Ehkä joku pieni road trip lyhyellä varoitusajalla. 
 11. PARTYANIMAL. Meidän kesä on täynnä juhlia On valmistujaisia, synttäreitä, häät ja vaikka sun mitä. Mä väsyn introverttina usein kemuissa tosi helposti, mutta nyt otan itselleni sellaisen haasteen, että yritän NAUTTIA juhlista kunnolla. 
 12. JOTAIN ROMANTTISTA. Kun lapset on kasvanut, musta on ollut ihanaa, että kahdenkeskinen aika puolison kanssa järjestyy paljon helpommin myös keskellä arkea. Silti toivon, että me voitaisiin A:n kanssa viettää kesällä myös vähän enemmän treffejä ja yön yli treffejä kaksin, mitä ollaan tänä talvena vietetty. 
 13. KIIREETTÖMYYS. Mun motto on nykyisin “tartu hetkeen”, joten mä toivon kovasti, että voin nauttia kesästä sellaisena, kun se eteen tulee. Haluan pysähtyä aamukahville torille, istua auringossa, katsella lapsia rantavedessä kahlaamassa ja kompastella rappusille jätettyihin Crockseihin ja vesipyssyihin, koska sitä kesä parhaimmillaan on! En kaipaa entisen elämäni, monen kuukauden opekesälomaa, koska uskon siihen, että zen-fiiliksen voi saavuttaa myös työviikkoina…varsinkin kesällä. 
 14. JOTAIN UUTTA. Haluaisin, että kokisin/oppisin tänän kesänä jotain ihan uutta. Jotain sellaista, jota en osaa nyt edes sanoittaa tai toivoa. 

Käy lukemassa mun viidestoista bucket list -kohta IG:stä! Sinne saa vinkkailla myös mun kysymykseen!

Yt.Karo

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X