kolmistaan - Banneri
Mainos: 16.06.2024

Aikuinen - käytätkö kypärää?

Kaupallinen yhteistyö: Hobby Hall

Talven jälkeen jännittää aina kaivella kesäkamppeet esille, koska koskaan ei tiedä, mikä edelliskesän harrastusväline, vaate tai lippis vielä mahtuu, vai pitääkö lapsille ostaa kerralla kokonaan uusi setti. Meillä kävi sellainen onni, että kaksosten kumisaappaat ja osa jopa kesämekoista mahtui vielä, mutta varsinaiset ulkoiluvaatteet, kengät ja pyöräilykypärät piti uusia. Mama huokaisee, kun ihan kaikkea ei tarvitse uusia!

Meillä on ollut kaksosilla alusta asti säädettävät pyöräilykypärät, ja sellaiset hankittiin myös tänä keväänä Hobby Hallista. Säädettävissä kypärissä on monta etua: Ensinnäkin niiden käyttöaika on pitkä, kun säätöjä muuttamalla sama kypärä mahtuu vuosia. Toisekseen kypärä on turvallinen, kun sen saa aina säädettyä kulloisenkin tarpeen mukaan. Joskushan kypärä laitetaan paljaaseen päähän ja joskus alle pitää mahtua esimerkiksi pipo. Säädön avulla voi olla varma, että kypärä istuu aina napakasti.

Me valittiin Ompulle ja Mesille Uvex Kid 3 -kypärät. Ompulle pinkki kukkakypärä ja Mesille hopea-vaaleanpunainen. Säätövaraa kypärissä on neljä senttiä, joten kypärät todella mahtuu varmaan kouluikään asti päähän. 

Mä myös itse pidän kypärää säännöllisen epäsäännöllisesti. Itse asiassa mulla ja esikoisella on ollut pari vuotta yhteinen kypärä (koska harvoin pyöräillään samaan aikaan), mutta nyt hommasin yhden extrakypärän lisää, jos sellainen ihme nähdään, että teini lähtee perheen kanssa yhdessä pyöräretkelle. Mua viehätti PB Katanan -kypärän valkea väri – sopii kivasti mun ja esikoisen pyöriin. 

Tiedän, että aikuisenakin pitäisi käyttää kypärää aina, mutta huomaan sen jäävän narikkaan varsinkin silloin, jos on joku ponnari tai muu kampaus, joka pölähtää, jos päälle änkee kypärää. Toinen juttu on se, että varsinkin sähköpotkulaudoilla kypärä olisi ehdoton, enkä näe niiden kanssa kypärää käytettävän juuri koskaan. Tähän kyllä pitäisi tulla muutos. Aika pieni henkivakuutus. 

Vaikka puolimaratoni menikin nyt sairastelun vuoksi sivusuun, kesäurheilua tulee totta kai harrastettua tästä eteenpäinkin. Mun silmät on tosi arat valolle, ja siksi pidän melkein aina ulkona aurinkolaseja. Mulla ei ole kuitenkaan ollut kunnollisia sporttiarskoja. Valitsin itselleni Hobby Hallin laajasta urheiluaurinkolasivalikoimasta tosi nopeet Uxexin plehat, jotka tuo muodollaan jo pari lisäaskelta lenkille. 

Toivottavasti mun olo palanee pian ihan normaaliksi, jotta päästään juoksemaan ja pyöräilemään oikein hiki hatus…kypärässä! Ihanaa iltaa!

-Karoliina- 

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X