kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 12.07.2024

Ainakin kymmenen asiaa tältä lomalta

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Moikkamoi,

palattiin eilenaamulla Yyteristä, jossa oltiin meidän ystävien mökillä muutama päivä. Pesukone on toisin sanoen taas laulanut tuhatta ja sataa ja tavaroita palautellaan kaappeihin. Kesäreissut on hirmu kivoja, mutta pakkaaminen ja purkaminen puuduttaa. Purkaminen on tosin onneksi mukavampaa kuin pakkaaminen. Pakkaamisessa on aina se paine, tuleeko pakattua oikeita asioita, osaako arvioida sään ja muistanko kaiken. Purkaminen on pelkkää mekaanista hommaa.

Mä lupasin palata viime viikon loma-aktiviteetteihin vielä tällä viikolla täällä blogissa. Viime viikolla me mm. vietettiin yksi sateinen päivä ystävien kanssa pelkästään sisällä löhöillen. Syötiin yhdessä aamupala ja lounas, lapset leikki ja me aikuiset juteltiin. Oli oikein sellainen perinteinen sunnuntairentoilu, jota on tullut kaivattua jo pitkään. 

Löhöilypäivän lisäksi me käytiin viime viikolla kirjastossa ja leffassa ja pienten tyttöjen kanssa teatteirssa (Peppi Pitkätossu*).  Syötiin (ihan liian monta kertaa) ulkona ja vietettiin useampi päivä Tahmelan rannalla uiden ja jädeä popsien. Ollaan annettu lasten leikki niin paljon ja niin myöhään, kun ovat ikinä jaksaneet. Mä olenkin katsellut kaksosia tänä kesänä liki päivittäin ajatuksella “ollapa melkein viisi vuotta ja viettää elämänsä kesää”. Niin iloisille ja onnellisille he ovat vaikuttaneet, kun ovat saaneet juosta naama mudassa pitkin meidän kotipihaa naapurin lasten kanssa tai kuinka he ovat innostuneet kaikista uusista kokemuksista kodin ulkopuolella. 

Esikoinen on viettänyt niin teinikesää kun voi vaan viettää. Ja seKIN saa mut tosi onnelliseksi. Jotenkin muistan itseni täysin hänen ikäisenään ja on jotenkin liikuttava nähdä, miten samat kaavat toistuu vuonna 2024: Paljon omia menoja, paljon kavereita ja sitten niitä muutamia perhereissuja, jonne pitää “pakottaa”, mutta missä on kuitenkin lopulta kaikilla tosi kivaa – myös teinillä! 

Esikoinen oli viime viikolla mun vanhemmilla useamman yön ystävänsä kanssa ja kaksoset puolestaan yhden yön kummeillaan. Me vietettiin tuolloin yksi ilta A:n siskon ja tämän puolison kanssa. Käytiin syömässä Tampinkoskessa ekaa kertaa (oli hyvä) ja nautittiin Bryan Adamsin konsertista Nokia Arenalla. 

Meidän koko perheen rytmi on kääntynyt loman aikana aivan vinksalleen. Oikein hirvittää, että puolentoista viikon päästä pitäisi (kaikkien muiden kuin esikoisen) siirtyä taas normirytmiin. Nyt syödään ja nukutaan miten sattuu, mutta kaipa kesä nyt vaan on sellaista. 

Kivaa viikonloppua! Meillä on viikonlopun A:n siskon tytär hoidossa, joten tehdään kaikkea mukavaa, mitä Tampereella voi vaan tehdä. Tänään suunnataan Muumimuseoon ja huomenna mennään katsomaan hyväntekeväisyysjalkapallomatsia Ratinan stadionille, jossa A perinteisesti pelaa mukana tälläkin kerralla. Lauantaina-iltana olisi tarkoitus paistella taas naapurijengin kanssa Oonilla pizzaa ja tänään mä piipahdan mun ystäväporukan illanvietossa. Niin ja sunnuntaille kaksoset sai kutsun ystävänsä luokse, joten siitä vapautui pieni slotti meille aikuisille treffien merkeissä. Ehkä leffa tai jotain sellaista voisi tehdä.

-Karoliina-

*yksi lipuista saatu

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X