5 äitien supertaitoa – joko hallitset nämä?

Äitejä voisi verrata sarjakuvien supersankareihin – niin ihmeellisiä, lähes yliluonnollisia taitoja ja voimia heillä on.

Teksti Liisa Järvinen
Kuvat iStock
Äitien supervoimat eivät ole myytti. Jokainen vanhempi tietää tämän.

10 plussan äiti -blogia kirjoittava Matu kertoi postauksessaan äititaidoista, joita hän on oppinut lasten myötä. Yksi niistä on taito avata karkkipussi hiljaa niin, että lapsi ei tajua pyrkiä osingoille rapinan kuullessaan. Listasta inspiroituneena keksimme viisi taitoa lisää. Joko hallitset nämä?

1. Supernaisen käsivoimat

Jaksat kanniskella jopa yli kymmenen kilon painoista lasta tuntikausien ajan samalla, kun laitat ruokaa, lastaat pyykkikonetta tai luuttuat lattiaa. Mikä parasta, ”painonnostovälineesi” kasvaa koko ajan raskaammaksi, minkä johdosta voimasi karttuvat kuin varkain.

2. Yhden käden ihme

Koska toinen kätesi on useimmiten varattu ”voimaharjoitteluun” (katso edellinen kohta), kykenet hämmästyttäviin suorituksiin yhdellä kädellä.

Nosta kätesi (se vapaana oleva), jos pystyt voitelemaan leivän, viikkaamaan paidan tai vaihtamaan vaipan käyttäen vain yhtä kättä!

3. Näkymättömyys

Kun lapset kerrankin leikkivät sopuisasti keskenään, tajuat tilaisuutesi tulleen: hiippailet keittiöön, vessaan tai mihin tahansa tilaan, jossa olet kuuloetäisyydellä mutta ”näkymätön”.

Nautit siitä kahdesta minuutista, joka lapsilla kestää huomata, että olet kadonnut.

4. Älytön mielikuvitus

Hammaspeikkoja ajelemassa mopoilla pitkin pikkuista purukalustoa? Yksinäisiä varpaita, joista olisi tosi ihanaa päästä vierekkäin lämmittelemään sukan sisälle?

Mielikuvituksesi kykenee tuottamaan mitä uskomattomimpia tarinoita, joita kuunnellessa lapsi unohtaa hangoitella vastaan.

5. Kyky ennustaa tulevaisuutta

Taapero kiipeää portaita. Otat jo valmiiksi askeleen lähemmäs, koska tiedät, mitä tulee tapahtumaan seuraavaksi.

Ennustuksesi toteutuu, kun lapsen jalka lipeää. Onneksi haaverilta vältytään, sillä olet jo matkalla pelastamaan hänet syliisi.

Lue myös:

Nämä 5 asiaa riittävät hyvään äitiyteen
Näin vanhemmuus kasvattaa sinua – 10 positiivista asiaa
Äitiys muuttaa aivojasi pysyvästi – näin se ilmenee

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä