Minun tarinani 01.01.2014 Päivitetty 11.06.2021

Sara Säkkinen: ”Vauva tulee mukaan kuvauksiin”

”Vauva tulee mukaan kuvauksiin”

Teksti
Kaisa Pyykkö
Kuvat
Tommi Tuomi / SKOY

Salatut elämät -tähti Sara Säkkinen, 23, on edennyt elämässään vauhdilla. Vauvavuoteen pysähtyminen on elämän onnellisinta, mutta samalla pelottavinta aikaa.

Vauva on suunniteltu ja toivottu. Pieni rottinkisänky on pedattu valmiiksi, se kulkee pyörillä valoisassa kaksiossa huoneesta toiseen. Lipastoon on viikattu kasa pieniä valkoisia ja vaaleanpunaisia nuttuja ja potkupukuja.

Alakerran pyörävarastossa odottavat hartaudella valitut lastenvaunut.
Vauva on kääntynyt ja kiinnittynyt, kaikki on valmista, kaikki on hyvin – ja silti yhä useammin tuleva äiti Sara Säkkinen yllättää itsensä tuntemasta  pelkoa.
– Minulle hoetaan, että lepää nyt kun vielä voit, mutta en osaa. Olen lukenut oppaita ja kuunnellut äitikavereiden kokemuksia, mutta en silti yhtään voi aavistaa, mitä synnytyskipu tulee olemaan. Toivon, että pääsisin synnyttämään aamulla, hyvin nukutun yön jälkeen. Miten jaksan synnyttää, jos olen väsynyt tai vaikka flunssassa?
Suomessa on maailman turvallisinta synnyttää, ja kuitenkin Saran mieleen nousee toisinaan pohjattoman surullisia kuvia vanhemmista, jotka palaavat synnytyslaitokselta tyhjän kantokopan kanssa.
– Ehkä pelko tulee myös siitä, etten pysty täysin suunnittelemaan tulevaa enkä tiedä tarkkaan, mitä se tulee olemaan.
Onhan Sara ennenkin hypännyt tuntemattomaan – tv-sarjan tähdeksi teini-ikäisenä – mutta silloin tukena on ollut käsikirjoitus. Nyt sitä ei voi tehdä valmiiksi.

Salaisuus paljastui liian aikaisin

Eräänä loppukesän päivänä Sara ja Mikko Parikka tekivät raskaustestin, joka näytti plussaa. Pari meni varmistamaaan asian vielä lähineuvolassa.
Samana iltana eräästä lehdestä soitettiin:
”Oletko raskaana, Sara? Sinut on nähty neuvolassa.”
Sara ei kommentoinut, menossa oli kuitenkin vasta seitsemäs raskausviikko, eivätkä Mikko ja Sara olleet hiiskuneet asiasta edes lähipiirilleen. Kuten monet muutkin odottajat, he halusivat odottaa 12. raskausviikolle ennen asian julkistamista.
– Pelkäsin, että raskaus olisi lööpeissä seuraavalla viikolla, joten jouduimme soittamaan pikatiedotuksen vanhemmillemme…

 

Lue myös

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X