Minun tarinani 18.08.2017 Päivitetty 28.08.2023

Lapsettomuustuomion saanut pin up -malli Sini Ariell: Positiivinen raskaustesti ajoi avioliiton kriisiin

Pin up -malli ja Kaksplussan verkostobloggaaja Sini Ariell sai kolme vuotta sitten lapsettomuusdiagnoosin. Nyt hän odottaa ensimmäistä lastaan, mikä on ajanut avioliiton kriisiin.

Teksti
Anna Mäkelä
Kuvat
Sini Ariellin kuva-albumi

Pin up -mallina, yrittäjänä ja tatuointitaitelijana tunnetuksi tullut Sini Ariell kertoo olevansa elämänsä suurimman mullistuksen edessä.

Vuonna 2014 Sini koki silloisen aviomiehensä kanssa valtavan pettymyksen saatuaan lääkäriltä lausunnon, jonka mukaan hän ei voisi koskaan saada biologisia lapsia.

Sini kirjoittaa blogissaan, miten lapsettomuustuomio ajoi hänet ahdistukseen ja seitsemän vuotta kestäneen avioliiton kriisiin. Sini pyrki täyttämään tyhjyyden tunnettaan tatuoimalla kehoaan ja pitämällä itsensä kiireisenä.

– Vuoden piinan aikana rakensin itseäni uudelleen. Tatuoin kansaa, pyöritin omaa studiotani sekä Suomen Pin-up -mallitoimistoa suurella liekillä, Sini Ariell kertoo.

Sini tiesi miehensä haaveilevan perheestä, ja koki syyllisyyttä siitä, ettei voisi sitä hänelle tarjota.

– Epätoivo ajoi minut lopulta aloittamaan keskustelun erosta. Halusin hänen saavan perheen ja sen, mitä hän elämältään halusi, isyyden ja onnen.

Ero ei tullut puolisolle yllätyksenä, vaan pariskunta päätti avioliiton yhdessä keskustellen. Sini pakkasi irtaimistonsa ja muutti tatuointistudionsa kellariin kaksi päivää eropäätöksen jälkeen.

Sini Ariell on raskaana, vaikka sen ei pitänyt olla mahdollista.

Sini Ariell on totutellut raskauden ajatukseen yhdessä aviomiehensä Stuartin kanssa.

Rakkaus löytyi lomalla

Ennen eroa pariskunta oli ehtinyt varata lennot Dominikaaniseen tasavaltaan 10 vuoden suhteen kunniaksi. Yhteisen matkan sijaan Sini vaihtoi lentonsa ja matkusti yksin Thaimaahan tarkoituksenaan selvittää ajatuksiaan vain kaksi viikkoa eron jälkeen.

Matkalla Sinin huomion varasti nopeasti kovaääninen australialainen, jonka energia veti tatuointitaitelijaa puoleensa.

– Mietin, että on siinä seuramies, ällöttävän hyvännäköinen naistennaurattaja lihaksineen, Sini Ariell kuvailee ensivaikutelmiaan Stuartista.

Sini ja Stuart löysivät nopeasti yhteisen sävelen ja viettivät tiiviisti aikaa yhdessä Thaimaassa. Loman jälkeen he pitivät yhteyttä, ja Sini matkusti Australiaan kuukaudeksi.

Pariskunta matkusteli yhdessä, ja Stuart vieraili myös Suomessa. Lopulta Sinin oli seurattava sydäntään ja muutettava Australiaan syksyllä 2015. Muuttoa seurasi avioituminen maistraatissa, ja häät kuvattiin australialaiseen tv-sarjaan Australia’s Cheapest Weddings.

Suru lapsettomuudesta jäi taka-alalle, kun rinnalla oli aviomies, joka ei koskaan ollut halunnut lapsia.

Positiivinen raskaustesti oli järkytys

Vuoden 2017 alussa Sini ei olisi voinut olla elämäänsä tyytyväisempi.

– Olin niin hyvilläni elämästäni. Tuntui kuin olisin saavuttanut kaiken haluamani. Sanoin jopa, ettei olisi lainkaan murhe, jos nyt kuolisin, sillä kaiken olen nyt tehnyt, Sini kirjoittaa blogissaan.

Muutos oli kuitenkin jo tuloillaan. Sini poti väsymystä ja voi pahoin ja ihmetteli, miksi hänen treeniohjelmansa ei tuntunut tuottavan tulosta. Silti raskauden mahdollisuus tuntui lääkärin tuomion jälkeen lähinnä vitsiltä.

Lopulta Sini päätyi tekemään raskaustestin ja koki elämänsä järkytyksen. Positiivinen testitulos sai mallin raivon valtaan, olihan hän päättänyt jopa aiemman avioliittonsa väitetyn lapsettomuuden vuoksi. Tilanne ei ollut helppo myöskään Stuartille.

– Stuart oli pyytänyt siemenjohtimiensa katkaisua jo parikymppisenä, mutta lääkärit olivat kieltäytyneet, sillä hän oli silloin liian nuori. Sitten hän nai lapsettomuusdiagnoosin saaneen naisen, joten kuvio oli aika hyvin taputeltu molempien osalta, Sini kertaa.

Positiivinen raskaustesti sai koko suhteen vaakalaudalle, ja pari hakeutui terapiaan, joka ei kuitenkaan tuonut helpotusta. Pari päätti kuitenkin pitää lapsen ja totutella ajatukseen vanhemmuudesta yhdessä.

Sini ei tuomitse Stuartia tämän tulevaan isyyteen liittyvistä epävarmuuksista tai mielipiteistä, sillä kävihän Sini itsekin läpi valtavan henkisen prosessin lapsettomuuden hyväksymisen kanssa. Vaikka pariskunnan tunteet ovat ristiriitaisia, odottavat he lapsen syntymän tuomaa elämänmuutosta. Laskettu aika Sinillä on syyskuun lopussa.

– Vauvan sydänäänet muuttivat kaiken. Silloin molemmat tajusimme mihin tämä kaikki johtaa. Nyt asennoidumme perhe-elämään, ja suhteemme on vahvempi kuin koskaan.

Lue myös:

Lapsettomuushoidot antavat toivoa yhä useammalle

Kumppani ei halua lasta – erota vai ei?

Bloggaaja Miia Metso: Keskenmeno oli suuri järkytys

Lue myös

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X