Vauvahaaveet 25.01.2017 Päivitetty 24.10.2023

Näin saat alulle tytön tai pojan – katso hurjimmat kikat

Lapsen sukupuoleen on kautta aikojen yritetty vaikuttaa monin eri tavoin. Toiset metodeista perustuvat osin tieteeseen, toiset puhtaasti uskomuksiin. Vaikka teho ei ole taattu, kokeileminen voi olla hauskaa!

Teksti
Maria Mäkelä
Kuvat
iStock

Harrasta seksiä tiettyyn aikaan kuusta

Ajoitus on kaiken a ja o. Koska X- eli tyttösiittiöt ovat vahvempia ja selviytyvät elimistössä pidempään kuin poikasiittiöt, erään teorian mukaan tyttövauvaa toivovan tulisi harrastaa seksiä kahdesta neljään päivää ennen ovulaatiota. Tällöin hedelmöityksen tapahtuessa enää vain tyttösiittiöt ovat jäljellä ja valmiina kohtaamaan munasolun.

Samalla logiikalla siis juuri ovulaation aikaan tapahtuvassa yhdynnässä on todennäköisempää saada poikalapsi, sillä Y- eli poikasiittiöt uivat X-siittiöitä nopeammin, vaikka selviytyvätkin hengissä lyhyemmän aikaa.

Edellisen kanssa ristiriidassa olevan toisen teorian mukaan tyttöä toivovien tulisi harrastaa seksiä kahdesta kolmeen päivää ja poikia toivovien neljästä kuuteen päivää ennen ovulaatiota. Molemmilla teorioilla on omat kannattajansa, mutta tieteellistä todistusaineistoa kummankaan tehosta ei ole.

Jotta ajankohdan valitseminen ei kävisi liian helpoksi, laajoissa tilastollisissa aineistoissa on havaittu tyttölapsien todennäköisyyksien kasvavan, kun yhdyntä ja munasolun irtoaminen sattuvat samoihin aikoihin.

Jos vahvistamattomat teoriat ja tilastotieto eivät vakuuttaneet, aina voi hakea apua kuunkierrosta. Vanhan uskomuksen mukaan yläkuun aikana siitetään poikia, alakuun aikana tyttöjä.

Lue myös: Ovulaation merkit: Näin selvität, milloin ovuloit


Asennolla on väliä

Toiveissa tyttövauva? Pysytelkää tutussa ja turvallisessa lähetyssaarnaajassa! Tämän teorian mukaan asennolla voi vaikuttaa siihen, että tyttösiittiöt ehtivät ennen poikasiittiöitä perille.

Poikaa toivovien kannattaa siis suosia asentoja, joissa mies pääsee saattamaan sperman mahdollisimman lähelle kohdunkaulaa.

Hillitöntä menoa tai himmailua

Pitkä tauko sänkypuuhissa ja sitä seurannut seksimaraton voivat lisätä mahdollisuutta saada poika.

Tyttöä toivoessa taas seksiä kannattaa harrastaa paljon ja usein. Tämä teoria perustuu sille, että tällöin sperman määrä per kerta on vähäisempi, mikä tarkoittaa, että hedelmöityskilpaan osallistuu vähemmän vikkeläliikkeisiä poikasiittiöitä.

Kalsiumilla tyttö, kaliumilla poika?

Kalsiumpitoisten hedelmien ja vihannesten, esimerkiksi ruusunmarjan ja lehtikaalin, syöminen voi lisätä todennäköisyyttä saada tyttö. Myös vähäsuolaisen ruokavalion on sanottu parantavan mahdollisuuksia tyttöön.

Poikaa toivovan taas kannattaa santsata kaliumia sisältäviä ruokia, kuten ruisleipää, avokadoa ja banaania.

Piukat alushousut vs. löysät bokserit

Liian tiukkojen alushousujen on sanottu nostavan kivesten lämpötilaa, mikä häiritsee viileyttä vaativia siittiösoluja. Kireitä housuja suosiva voi siis saada todennäköisemmin tyttövauvan, koska sitkeät X-siittiöt kestävät paremmin äärimmäisiä oloja.

Löysähköissä boksereissa kivekset eivät joudu hautumaan liian lämpimässä, mikä lisää mahdollisuutta poikavauvaan.

Lue myös: Mies, näin parannat hedelmällisyyttäsi

Lähteet: Duodecim-lehti, Pieni vauvakirja (SKS)  

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X