Miehen testosteronikorvaushoito ja lapsettomuus

Miehelläni on ollut yli 2 vuotta testosteronikorvaushoito. Hän saa Nebido piikin 12 vkon välein. Mihelleä on alhaiset testot ja ilman korvaushoitoa hän voi huonosti, joten hän ei itse ole halukas sitä lopettamaan.

Toivomme kuitenkin yhteistä lasta. Miehellä on ennestään 11 vuotias poika. Itselläni on tyttö edellisestä suhteesta. Olemme jonkun aikaa yritetty saada aikaiseksi yhteistä lasta mutta ilman tulosta. Olen 31 ja mies 36. Korvaushoito huonontaa tai lopettaa miehen oman siittiötuotannon täysin, siksi mietityttää onnistutaanko ikinä saamaan sitä toivottua lasta. Olen erittäin surullinen asiasta ja kysynkin teiltä onko kellään kokemusta millaiset onnistumismahdollisuudet meillä on saada se lapsi ilman lapsettomuushoitoja? Onko täällä pariskuntia jolla on onnistunut lapsen saaminen ilman korvaushoidon lopettmista?
Vielä ei olla missään tutkimuksissa käyty. Vaihtoehto olisi että mies lopettaisi korvaushoidon, mutta hän ei halua koska kokee että hänen vointi menee niin huonoksi. Sen lisäksi miehelle tulisi erektio-ongelmia ilman korvaushoitoa.

Mietin yötäpäivää tätä asiaa. Olisin todella kiitollinen jos joku voisi kertoa omasta kokemuksesta, tai faktaa miten näissä tapauksissa on käynyt. Tiedän että mieheni miettii näitä myös, ja suree että hänellä on tälläinen ongelma.
 
Viimeksi muokattu:
"vieras"
Hei, meillä on sama tilanne, mutta miehen testovaje on kehittynyt aikuisiässä tuntemattomasta syystä esikoisemme alullepanon jälkeen. Toista lasta yritettiin 1.5 vuotta ennen kuin tämä havaittiin (lapsettomuustutkimuksissa). Koska yritimme lasta, miehelle ei määrätty testosteronia vaan FSH-hormonia ja 2 kuukautta tuon lääkkeen aloittamisen jälkeen olinkin raskaana! (luomuna)

Mutta enemmän teidän tilanteeseen liittyen: kun tämä raskaus oli ylittänyt kriittiset keskenmenorajat, miehelle aloitettiin testosteronipiikit, ja meille sanoi kokenut lapsettomuuslääkäri, että jos haluamme kolmannen lapsen niin se on täysin mahdollista ja että karkeasti arvioiden miehen pitäisi lopettaa testosteronipiikit n. 3kk ennen kuin haluamme aloittaa yrityksen, ja ottaa sitten FSH:ta taas. Kysyimme heikentävätkö testopiikit pysyvästi omaa siittiötuotantoa ja kuulemma ei, sen pitäisi palautua kun piikit lopettaa, muutaman kuukauden viiveellä. Eli kuvittelisin, että teilläkin yhteinen lapsi olisi aivan mahdollinen.
 
medmeramedia
Aloittajan miehen kannattaisi tarkastaa onko testo-korvaushoidon aikana spermanäyte tyhjää täynnä, vai vain joitain huonokuntoisia kavereita. Useilla miehillä etenkin piikitettävät lääkkeet pysäyttävät joko ohimenvästi tai jopa pysyvästi siittiötuotannon. Jos miehelläsi ei ole siittiöitä ja hän ei halua korvaushoitoa lopettaa, se on sitten siinä ne teidän yhteiset biologiset lapset. FSH käynnistää tuotantoa, muttei auta kaikille.
 
Siis miehen testosteronia voidaan nostaa tehokkaasti myös luonnonmukaisin keinoin.

Tehokkaita testosteronin nostajia ovat mm. Sinkki (pikolinaatti muoto), magnesium (sitraatti muoto). Lisäksi hyvä olisi napsia b-sarjan vitamiineja. Niin ja d-vitamiinia 100mg/päivä sekä omega 3:sia.

Jos edes jonkinnäköistä edellytystä on testosteronin tuotannon lisäämiseksi, niin noilla se kyllä tapahtuu, luonnollisesti ja helposti.
 
"Huuhaa"
Edelliselle: aika huuhaata tarjoat hoidoksi... Jos ihmisellä on normaali terveellinen THL:n suosittama ruokavalio, ei hän kärsi mistään vitamiinien puutoksesta. Korkeintaan D-vitamiinia kannattaa ottaa, hedelmällisessä iässä oleva nainen foolihappoa. Kuulostaa siltä, että lääketieteellistä apua tarvitaan + miehelle rutkasti rohkaisua lopettaa testo ja aloittaa FSH.
 
Hei,

kiitos kysymyksestäsi.

Kyllä tosiaan miehen testosteroniarvoja voidaan kohottaa niinkin että se ei aiheuta haittaa siittiötuotantoa ja silti vointi pysyy hyvänä.

Eli suosittelen teille nyt kääntymistä lapsettomuuslääkärin tai lapsettomuuteen perehtyneen urologin/andrologin vastaanotolle, jotta voidaan katsoa mikä hoito miehellesi olisi paras ja onnistutaanko siittiötuotantoa korjaamaan niinkin hyvin, että raskaaksi tuleminen onnistuu joko ilman hoitoja tai sitten lapsettomuushoitojen avulla ainakin.
Siemennesteanalyysi on oikeastaan ensimmäinen tutkimus, tämä selvittäisi paljon miltä siittiötilanne näyttää ja sen perusteella voidaan miettiä sitten jatkoja.

Onnea matkaan!
 

Yhteistyössä