Marraskuun lapsoset 2013

Mua niin ärsytti ku kukaan ei alottanu meille uutta keskustelua nii pakkohan se oli sitte itte alottaa :)
Muistelua: Tyttö synty 17.11 kiireellisellä sektiolla ja mulla haava aukes viikko leikkauksesta eli makoilin sairaalassa pari viikkoa plus kolme päivää kun haava suljettii uudestaa.
Nytte: Tyttö 3kk ja viikkoa(reilu). Vellit menee illalla ja päivällä perunaporkkana-sosetta, korviketta juo kun oma maijon eritys loppu vähän ennenkö tyttö oli 2kk. Kovasti kehittyy ja kasvaa :)

Mites muilla??
 
Lueskelin paljonkin tätä palstaa odotusaikana, mutta en kertaakaan kirjoittanut itse.

Eli meidän tyttö syntyi marraskuun lopulla juuri laskettuna aikana. Entuudestaan meillä on yksi lapsi, 4 v, eli säpinää riittää.

Meillä mennään aika paljon samalla kaavalla kuin Sasseri86:lla. Korviketta jouduttu antamaan koko ajan rintamaidon lisäksi. Ja sitä meneekin koko ajan enemmän ja enemmän. Velli myös otettiin ohjelmaan viime viikolla, kun likka alkoi heräämään jo 1-2h välein yöllä ja oli selkeästi nälkäinen. Peruna- ja porkkanasosetta olen nyt myös kokeillut ja mitään vatsavaivoja ei ole tullut niiden myötä.

3kk neuvola on tällä viikolla. Painoa ja pituutta tullut varmaan roimasti sitten edellisen käynnin. Rokotukset vähän jännittää. Neuvolantäti viimeksi jo sanoi, että kannattaa varata nestemäistä särkylääkettä varmuuden varalle, jos kuume nousee.

Eipä tässä muuta. Olis kiva, jos saadaan mukaan tänne muitakin marraskuussa syntyneiden äitejä juttelemaan.
 
Täällä kanssa äippä jonka vaaveli syntyi marraskuussa, mutta joka ei kirjoitellut kertaakaan odottajien pinoon.
Kertokaas ekakertalaiselle noista velleistä? Voiko niitä antaa jo ennen kun on kiinteitä aloiteltu maistella? Meillä on nyt alettu heräillä yöllä 1-2 tunnin välein syömään, eli rintamaito ei enää nälkää pidä kauaa. Soseita ajattelin aloittaa nelikuisena... Korviketta meillä saadaan lisämaidoksi pari desiä päivässä kun rintamaito ei riitä.
 
Tervetuloa mukaan AnyHope.

Vellejähän suositellaan annettavaksi vasta 4kk iässä. Mutta esikoisellakin aloitettiin iltavellin antaminen jo ennen 3kk ikää. Molemmat ovat olleet jo syntyessään reilun kokoisia ja ruokahalu sen mukaan valtava. Ja yöuniin tosiaan vaikuttanut niin, että eka unipätkä on nyt vähintään 5-6h sen vellin jälkeen.
Varmaan ekana kannattaa sekoittaa sitä maidon/korvikkeen sekaan ja kokeilla ettei tule mitään vatsakipuja. Meillä on maissi- sekä perunaporkkanavelliä käytössä. Molemmat kelpaa neidille hyvin.

Mites teillä lapset nukkuu päiväunia? Onko jo selkeät rytmit?
 
Täällä kanssa yksi marraskuussa syntyneen äiti :) Tosin laskettu aika oli 29.10, mutta poika päätti syntyä 2.11 :) Meillä on mennyt ihan hyvin. Ollaan alettu maistelemaan soseita pari päivää sitten ja korvikkeella ollaan menty nyt vähän yli kuukausi. Velliä oon sekoittanut korvikkeen sekaan pieniä määriä ja velli maistuu pojalle ihan hyvin.
Meillä nukutaan päivällä joskus klo 13-14 aikaan ensimmäiset päiväunet jotka kestää noin 45min-2h ja illalla sitten nukahtelee vähän minne sattuu.
 
Löytyhän tähänkin viestiketjuun ihmisiä :D

Meillä siirryttii jo vähän alle 2kk iässä korvikkeille kokonaan. Vellit alotin 2,5kk iässä iltaan kun ei enää korvike pitäny nälkää. Alotus oli että 50:50 tai 30:70.. Nyt menee 200ml velliä illalla ja nukkuu sillä 3-4 asti yöllä ja kuitenkin n. klo 20 laitan nukkumaan :) ja yöllä annan 200ml velliä niin nukkuu 7-8 asti aamulla :)
Kolmen kk iässä aloin antamaan eka pottua ja nyt kaks viikkoa olen antanu perunaporkkanaa.. ite teen ainaki vielä soseet tytölle. joskus menee paremmin alas joskus taas sylkee kaikki ulos..
Meillä nukutaan kolmet päiväunet, aamulla ja päivällä pitkät ja illalla simahetaan hetkeksi ennen yöunia :)
Kovasti harjotellaan kääntymistä mahallee, jutellaa leluille ja pietään niitä käsissä, ja nauretaan kovasti :D iloinen tyttö meillä!
Ihottumaa tullut vaan iholle :( Varmaan perinyt miut kun mulla on atopia.. Kortisooni auttaa onneksi ja onneksi tyttö on vielä pieni että ei osaa raapia ihoa _huh_
 
:) Kiireellisella sektiolla syntyi meidän poika 3.11.13 noin kuukauden ennenaikojaan. Kolmisen viikkoa keskolassa ja sitten vihdoin kotiin. Imetys ei meillä oikein ottanut sujuakseen ja loppui kokonaan pojan ollessa noin 3kk. Siinä vaiheessa pojalle aloitin soseet.

Nyt poika on reilut 4kk. Juo Tuutia ja syö perunaa,porkkanaa, parsakaalia,palsternakkaa ja broileria ja makeana mustikkaa, luumua,persikkaa ja päärynää. Kasvaa ihan hillitöntä vauhtia ja nukkuu hyvin. 6-8 tunnin yönia putkeen :) Painoa tullut lisää noin 4,5 kg ja pituutta 18cm. Kaikki kiinteät on menny alas tosi hyvin. Välillä meinaa olla niin etten työnnä lusikkaa suuhun riittävän nopeasti ja pojalla menee hermot äitin hitauteen ja potkii sitterissä aivan vimmatusti. Lapsipolin seurannassa vielä ollaan, eli neuvolakäyntien lisäksi on käyty kaksi kertaa lapsipolilla ja vielä ainakin yksi käynti lapsipolilla joskus touko-kesäkuussa.

Monenlaisia ajatuksia oli odotusaikana että mitenköhän arki lapsen kanssa lähtee sujumaan, mutta ikimaailmassa en olis uskonut että näin hyvin menee.
 
Mitäs "taitoja" teidän vaaveilla on? Netistä kun lukee niin tuntuu, että muitten mukulat osaa jo vaikka mitä kolmikuisena, mut meillä ei vielä (3,5kk) käännytä, naureta ääneen tms. Vähän äännellään ja läpsitään leluja jumppamatolla...
 
Meillä likka nyt 3,5kk. Pari kertaa on kääntynyt selältä vatsalleen ja ihmetellyt sitten itsekin, että mitäs tapahtui. Kovasti haluais istua vaan koko ajan. Yhtään ei viihdy enää sylissä makuullaan.
Nauraa räkättelee jo kovasti vanhempien ja isoveljen touhuille :)

Mutta esim. leikkimatolla yläpuolella roikkuvat lelut ei vielä yhtään kiinnosta. Tai ei ainakaan niitä ole alkanut läpsimään.

Meillä on kiinteät aloitettu ja illalla velli. Kovasti tuntuukin kasvavan. 3kk neuvolassa painoa oli jo yli 7kg ja pituus 63cm. Ja 68cm vaatteilla mennään ja osaa 74cm kokoisistakin pystyy jo käyttämään. Mutta eiköhän tää kasvu kohta tasaannu.

Koska kiinteät aloitettiin 3kk iässä niin neuvolasta sanottiin, että 4kk iässä voi aloittaa joko puurit tai lihan. Ajattelin sitä puuroa seuraavaksi kokeilla. Esikoisen ajoilta en yhtään muista, että mitä puuroa syötiin aluksi. Tuskin se mitään kaurapuuroa ainakaan oli.

Mites muilla, joko kiinteitä menee ja mitä?
 
meillä vajaa 4kk ikänen tyttö leikkii leluilla ja puree kaikkia niitä (hampaita tekee).. kovasti kääntyilee kylelleen mutta ei vielä mahalleen. jo kk istunu sylissä ku ei enää makuuasento kiinnosta ja kiukku siitä tulee :D maanantaina 4kk neuvola ja yritän kanssa jo kysellä että saisko alottaa puuron ku ruokahalu on hyvä.
Meillon tullu flunssa kylään :( miten te autatte flunssasta kärsivää pikkupotilasta ku mulla meinaa loppua keinot!? nenän ihoki rikki ku joutuu pyyhkimään useasti päivässä harsolla tai paperilla ihoa ja bepanthen tuubiki loppuu kohta...
 

Yhteistyössä