Kinkku-aura kastike pastalle
1 iso sipuli
2 rkl voita
100 g palvikinkkua
2 prk ranskankermaa
150 aurajuustoa
1/4 tl mustapippuria
1/2 dl hienonnettua persiljaa
1. Hienonna sipuli ja leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Sulata voi ja hauduta sipuli läpikuultavaksi.
2. Lisää kinkkukuutiot, ranskankerma ja hienonnettu aurajuusto.
3. Kuumenna sekoittaen kunnes juusto on sulanut, älä keitä. Mausta mustapippurilla.
4. Lisää hienonnettu persilja, tarjoa pastan kanssa.
Kinkku-pastavuoka
4 - 6 annosta
200 g (n. 8 dl) perhospastaa
vettä
1 liha-juuresliemikuutio
2 pussia (à 300 g) pakastekasviksia, esim. kruunuvihanneksia
1/2 tl suolaa
150 g kinkkusuikaleita
Gratiinikastike
3 dl Valio ruokakermaa
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
1 pussi (150 g) Valio Polar 15 raastetta
1/2 tl mustapippuria
Keitä pasta liha-juuresliemessä. Valuta ja huuhdo siivilässä kypsä pasta. Sulata kasvikset uunivuoassa. Ripota kasviksille suola, sekoita. Lisää kinkku ja pasta. Sekoita kattilassa kylmä kerma ja jauhot tasaiseksi. Lisää juustoraaste ja pippuri. Keitä sekoittaen 2 min. Kaada kastike vuokaan. Kypsennä 225 asteessa n. 25 min.
Juusto-kinkkukastike
Kastike:
200 g kinkkua kuutioina
1 sipuli tai 100 g pakastesipulikuutioita
3-4 valkosipulin kynttä
1 tlk ruoanvalmistuskermaa
2 dl kermaa
170 g sinihomejuustoa (1 Aura-kuutio)
1 tl mustapippuria
Lisäksi:
keitettyä pastaa,
esim. Amorini tai Penne Makaronia
Kuullota sipulit ja kinkkukuutiot kevyesti pannulla. Lisää kermat, murustettu sinihomejuusto ja mustapippuri. Anna hautua 10-15 min. Tarjoile juuri keitetyn Myllyn Paras pastan kanssa.
Pasta ja Kinkkukastike
. Tagliatelle pastaa (n. 10 "keraa" 4 hengelle)
. 1 prk ananasrenkaita
. 1 Hovi tuorejuusto (esim. ruohosipuli, EI VALKOSIPULI) maun mukaan. tai esim. pala Aurajuustoa.
. 2,5 dl vehnajauhoa
. n. 300g pala kinkkua
. n. 2 dl ruokakermaa
. mausteita: lihaliemikuutio, paprikaa, pippuriseosta jne. maun mukaan.
Keita pasta ohjeen mukaan, muista erottaa NE toisistaan, ellet haluu "moykkyja"
ja ehdottomasti vaan sallittu aika tai ne pehmenee!
Sekoitetaan jauhot hiljaisella lammolla pannulla veteen, eli lisataan vetta/jauhoja/vetta/jauhoja jne. kunnes on sopivaa litkua. HUOM! EI SAA RUSKISTUA!!!! Lisaa Tuorejuusto, lihaliemikuutio, kinkku paloina. Anna hetki "tasoittua" ja lisaa sit ananas paloina ja muut lisukkeet (esim. herkkusienia tms. maun mukaan). Anna olla n. 5 min, voi sekoitella. Lisaa kerma ja mausteet. (maistele) Sekoita hyvin, ja anna olla viela hetki.. Siina se sitten on... Helppo!!
Kinkkukastike
(4 annosta)
3 rkl margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
1 sipuli
5 dl maitoa
200g savukinkkua
1 tlk (185g) herkkusieniviipaleita
1 paprika
2 rkl sinappia
1 tl pippurisekoitusta
1 tl oreganoa
Silppua sipuli, suikaloi kinkku ja kuutioi paprika. Valuta herkkusienistä liemi. Sulata margariini paistokasarissa. Lisää kasariin sipulisilppu ja kuullota. Ripottele joukkoon vehnäjauhot. Sekoita hyvin. Lisää maito, sekoita ja keitä muutama minuutti. Lisää kinkku, herkkusienet ja paprikakuutiot. Kiehauta kastike. Mausta sinapilla, pippurisekoituksella ja oreganolla. Tarjoa pastakastikkeena