ihan tavallinen lättyohje

  • Viestiketjun aloittaja minäminäminä
  • Ensimmäinen viesti
vieraana
eipä siihen paljoa tarvita. vatkaat yhden munan ja esim. puoli litraa maitoa, sitten vain vehnäjauhoja sekaan, kunnes se on semmosta löysää velliä, suolaa vajaa teelusikallinen ja ripaus sokeria.

Lättytaikinan kans ei ole niin tarkkaa. Munanki voi jättää kokonaan pois.
Parhaan tuloksen saa jos antaa taikinan seistä puoli tuntia jääkaapissa
 
Lettutaikina

2 munaa
6 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
(2 rkl sokeria)
tl suolaa
1 dl sulatettua voita tai öljyä
voita paistamiseen

1. Riko munien rakenne ja vispilöi maito joukkoon.
2. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan sekoittaen.
3. Anna taikinan turvota ainakin puoli tuntia.
4. (Taikinan voi jättää kylmään turpoamaan vaikka seuraavaan päivään)
5. Lisää taikinaan sokeri, suola (haluamasi mauste) sekä sulatettu voi tai öljy.
6. Ruskista kuumalla pannulla voita ja valuta taikinaa pannulle yhden letun verran.
7. Paista kunnes taikina alkaa hyytymään ja käännä.
8. Paista letut kauniin ruskeiksi ja rapeiksi.

 
joku231333
1 hajota munat lekalla 2 syö niitä hetki kunnes ne ovat litkuisia 3 lisää sokerit joukkoon ja oksenna päälle 4 sitten pakastimeen noin 5 min ja sitten pannuun! tosi hyviä
 

Yhteistyössä