reverse sneezing kohtaukset koiralla

  • Viestiketjun aloittaja jutta
  • Ensimmäinen viesti
jutta
onko teidän koirat saaneet näitä hengitys vaikeus kohtauksia?mikä niihin on syynä,ja kuinka saatte kohtauksen loppumaan?
meidän perhoskoiralla on ollut useana päivänä näitä kohtauksia eikä eläinlääkärikään löytänyt aiheuttajaa esim nenäpunkkia
 
Meillä koira saa noita kohtauksia säännöllisesti. Nenäpunkkeja on pariinkin kertaan hoidettu mutta sillä ei ole ollut mitään vaikutusta. En ole sen kummemmin yrittänyt kohtauksia lopettaa. Koira "röhkii" aikansa ja kohtaus loppuu siihen. Meillä ei ainakaan koiran menoa tunnu haittaavan. Joskus olen kokeillut kirsua kädellä peittää. Ideana ollut hengityksen rytmin muuttaminen (vrt. hikka) mutta eipä sillä ole tainnut juuri merkitystä olla. Koira täyttää syksyllä 11-vuotta ja kohtauksia on ollut noin vuoden ikäisestä alkaen.
 
Meillä on ollut perhoskoiria yli 15 vuotta, edellinen koiruus sai noita kohtauksia useammin, eikä oikeen yksiselitteistä syytä niihin löytynyt. Kohtaukset eivät ole vaarallisia ja menevät itsestään ohi.
 
...
Kyllä, tulee silloin tällöin. Nenäpunkki ei ole. Tyypillistä kuulemma suippokuonoisille. Meillä saadaan rauhoittumaan, kun pidetään vähän nenästä kiinni, että tasaa henkeä. Esim. kuten ihminen pitää nenästää jotta hikka loppuisi. Ja sitten pitää olla rauhallinen, tulee helposti jos esim. innostuu. Eli nenästä kiinni ja vaikka jos on pieni koira niin lenkillä hetkeksi syliin ja meillä ainakin tasoittuu sillä.
 
Kuulostaa tutulle
Meidän Tipsuherralla noita "röhkimis" kohtauksia tuli ja meni,lääkäri epäili sydänoireita ja niinhän siinä lopulta kävi että yhden tällaisen röhkimiskohtauksen päätteeksi koira kuoli sydänkohtaukseen,päästi yhden piiiitkän ulahduksen ja se oli siinä. :(

 
ap
perhonen on 7v.juuri tehty terveystarkastus eikä johdu esim sydänviasta.säälittää niin kun toisinaan saa niin voimakkaita kohtauksia,että ihan uupunut koko koira.avonaisesta pakastimesta kylmän hengittäminen on helpottanut jonkin verran
 
Minä
Alkuperäinen kirjoittaja Kuulostaa tutulle:
Meidän Tipsuherralla noita "röhkimis" kohtauksia tuli ja meni,lääkäri epäili sydänoireita ja niinhän siinä lopulta kävi että yhden tällaisen röhkimiskohtauksen päätteeksi koira kuoli sydänkohtaukseen,päästi yhden piiiitkän ulahduksen ja se oli siinä. :(
Hui kauheaa.Ei saa pelotella
 
Cavalier
Minulla on cavalieri joka saa noita kohtauksia myös, meidän tapausta kuvailisin että vetää ilmaa sieraimista sisään mutta ei ulos mistään, sellaista kurnuttavaa ääntä pitää..kohtaus alkaa koiran innostuessa jostakin, mutta joskus on päiviä tai viikko ettei tule yhtään. Kohtauksen aikana jää paikalleen seisomaan, eli ei suostu tai pysty samalla kävelemään. Auttaa kun tukin hetkeksi sormella sieraimet.

Kysyessäni eläinlääkäriltä syytä tuohon, mainitsi todennäköisimpänä vaihtoehtona nenäpunkit tai pehmeän kitalaen, koiran innostuessa siis pehmeä kitalaki peittää nielua ja aiheuttaisi tuon kohtauksen. Itse uskon enemmän tuohon kitalaen/nielun rakenteen vaikutukseen, edellinen cavalierini sai samoja kohtauksia. Vielä pitäisi kai tutkituttaa se nielu rauhoituksessa että onko siellä mitään rakenteellista juttua joka voisi aiheuttaa nuo kohtaukset. Vaikka ei meillä tämä mikään suuri ongelma olekaan, mutta saa ainakin pois suljettua yhden vaihtoehdon :)
 
Tuttu juttu...
Meillä Cavalier sai usein näitä kohtauksia ja kyselin useilta eri eläinlääkäreiltä mikä tämän voisi aiheuttaa. Useimmilla lääkäreillä epäilynä sydänvika, mutta viimein löytyi asiansa osaava lääkäri joka epäili pehmeää kitalakea joka peittää nielua ja aiheuttaisi tuon kohtauksen. Leikkasi palkeen kitalaesta ja nielu jäykistyi ja kohtaukset ovat olleet sen jälkeen historiaa.
 
tjaah

Enpä tiennyt, että on merkki jostain vakavammasta. Meidän entinen koira joskus teki sitä kun innostui liikaa tai joskus kun oli vaan rauhallisesti nukkumassa. Minä vaan olen luullut, että sille on mennyt jotain nenään.
Koira siis norskuttaa ilmaa sisäänsä.
 
vieras
Huh, meidän koira on ruvennu röhkimään. Niiin rasittavan kuuloista mut hyvä kuulla ettei sit mitään vakavaa. Meidän koira röhkii etenkin nukkuessaan ja siihen auttaa herättäminen.
 
vai?
Eikös tuo nenäpunkki ole aika vaikea todeta/löytää, muuten kuin oireiden perusteella? Eli yleensä hoidetaan oireiden perusteella ja jos auttaa, niin sit se oli se nenäpunkki.
 
pikku tipsu
keskustelu on jo aika vanha, mutta vastaan silti..
Itsellä on 7kk vanha tipsu poika. Nykyään kohtauksia tulee melkeinpä päivittäin. Eläinlääkärissä käyty tutkituttamassa, josko olisi ollut vaikka nenäpunkki.. Eipä ainakaan löytynyt. Epäili kuitenkin, että olisi vain liiallisesta innostumisesta johtuvaa tai jtn vastaavaa. Seurailla tilannetta, jos pahenee --> uudestaan tutkimuksiin.
 
"Reino"
Meidän novascotiannoutaja Sissi saa kohtauksia kun se juoksee lujaa metsässä
tai saa voimakkaan hajun!

Mutta nyt sillä on ollut kolme päivää kennelyskä. Kun se syö sea yhtäkkiä alkaa vetää syvää henkeä ja siltä valuu kuola. Sen takajalat setäytyy taakse päin ja se pyytää ulos. Olemme päästäneet koska ajattelemme että se tarvitsee raitista ilmaa. Mutta hieman pelottavaa näin kennelyskän jälkeen! D:
 
"..."
Meidän pieni mäyris saa noita röhimiskohtauksia varsinkin öisin.. Taas viimeyönä siihen heräsin.. Täytyykin muistaa mainita asiasta eläinlääkärille, kun seuraavan kerran käyn.. Ei niitä usein tule eikä ne koiraa tunnu haittaavan, mutta öisin varsinkin tulee kun tulee..
 
"joo"
sama täällä, röhitään melkein jatkuvasti. myös kakomista ja yskimistä sekä ilman puhaltamista ulospäin on ollut, joka päivä. eläinlääkärin mielestä koirassa ei mitään vikaa (sydän ja keuhkot terveet, veriarvot normaalit, ulospäin ei näy mitään ja koira syö, ulostaa, leikkii ja on ihan iloinen muutenkin). todella raastavaa, kun joutuu kuuntelee tuota päivät pitkät mutta eipähän sille mitään mahda...
 
tuttua
Meillä on kääpiöpinseri ja se on kans tälle rodulle hyvin tyypillistä. Joskus lääkäri sanoi, että ilmatiet on niin ohuet, että jos sinne menee vaikka karva tai roska tms niin koira voi silloin tehdä tuota. Muuten on vissiin ihan vaaratonta!
Silloin kun meillä oli nenäpunkki niin mun mielestä koira kyllä aivasteli eikä tehnyt tuota ryystämistä...eli ei liittynyt siihen.
 
"näin on"
Meilläkin on chihu joka saa noita kohtauksia. Ne on ihan vaarattomia. Ja oikea tekniikka on nimenomaan painaa sormenpää pariksi sekunniksi koiran sieraimien päälle, jolloin kohtaus purkautuu. Se ei ole koiralle vahingollista, koira ei kuole kahden sekunnin hapenpuutteeseen eikä kärsi siitä, etenkin kun vaihtoehtona on erityisen hankala hengittäminen. Meillä koira on jo tottunut tulemaan itse luokse, kun tuo kohtaus iskee...

Meillä nuo kohtaukset liittyy esim. hermostumiseen. Lääkärin mukaan näitä tulee koirille joilla on jotenkin ahtaat tai pienet hengitystiet. Ja se on vain jonkinlainen kohtaus jonka laukaisee usein joku tekijä, esim. hermostuminen, kaulapannan hetkellinen kiristyminen tms...
 
Meillä viime talvena riesana tuo vaiva ja kyllä meillä ainakin lähti ihan hoidon myötä pois. Siis hoidettiin nenäpunkit pois. Hoitona oli vaihtoehtoisesti joko Milbemax-kuuri neljän viikon ajan, tai niskaan laitettava Stronghold. Käytin Milbemaxia ja pari päivää lääkkeen annon jälkeen oireet pahenivat hetkeksi, jonka jälkeen ne hävisivät pois.
Viime talvena meillä oli 3krt nenäpunkki
 
so
Meillä ilmeni kesällä anaalirauhasen tulehdus vasta niiskuttamisena (reversed sneezing). Ell sanoi sen johtuvan peräaukon nuolemisesta, jonka kautta koira saa tulehduksen myös nieluunsa. Molemmat ongelmat hoituivat anaalirauhasten tyhjennyksellä ja yhdellä antibiootilla.
 

Yhteistyössä