lastulevy onko se puu?Miksi suomessa ei enää käytetään semmosta?

remppa ville
Lastulevy koostuu liiman ja purujen sekoituksesta joka puristetaan levyksi. Lastulevyn käyttön vähäisyys johtuu sen korkeammasta hinnasta verrattuna gyproc levyyn. Lisäksi lastulevy on huomattavasti työläämpää leikata.
 
ei varsinaisesti ole puuta...
Lastulevy on puisista tai puumaisista lastuista valmistettua levyä, jossa lastut ovat liitetty toisiinsa liiman, paineen, ajan ja lämmön avulla. Lastulevy on erittäin tiheää, painavaa ja tasaista materiaalia, joka valmistetaan pienistä puunpaloista (mm. puulastuista tai sahanpurusta) ja liimasta tai muusta sideaineesta. Sitä käytetään halvempana ja vähemmän kestävänä umpipuun tai vanerin korvikkeena rakentamisessa ja huonekaluteollisuudessa.

Lastulevyn valmistus alkaa puuosien kuivaamisesta, jonka jälkeen ne lajitellaan koon mukaan. Lastut liitetään toisiinsa lämmössä kovettuvalla liimalla. Lastujen ja liiman sekoitus sirotellaan kerroksittain levyaihioiksi ja puristetaan yhtenäiseksi levyksi kuumapuristimella. Tämän jälkeen levyt jäähdytetään ja reunat sahataan. Lopuksi levyt paloitellaan myyntikokoon, hiotaan ja lajitellaan.
 
---
Siis jos teillä on lastulevy jo valmiina seinässä niin seuraava vaihe on tapetin laitaminen siihen päälle.
Esim täällä on hyviä tapetointiohjeita:
http://www.tapettitalo.fi/tapetointiohje.html

Myyjät ovat provikkapalkalla, jos ostaja ei oikein tiedä rakennusasioista niin sitä on aivan liian helppo huijata.
 
vieras
Lastulevy puusta tehtynä elää, joten usein tapettien saumat repeilevät toisin kuin kipsilevyssä.

Muuta huonompaa lastulevyssä ei varsinaisesti ole (tosin se on kaikuvampi kuin kipsilevy, koska on kovempaa ainetta)

Älvsbystä taas voisi sanoa paljonkin, mutta noista seinistä tyydyn sanomaan. Väliseinistä puuttuu eristeet (jotka nykyaikaisissa taloissa aina on) , joten äänet kuuluvat selvästi huoneiden välillä.
 
---
http://www.taloon.com/taloon-sanomat/Sisapintaopas%20-%20Taloon_com.pdf

Lue täältä eri vaihtoehdoista ja niiden eroista,
mutta jos minulla olisi tiukka budjetti rakennuksessa ja talopaketin toimittaja olisi laittanut jo valmiiksi lastulevyt seiniin,
niin en enää laittaisi päälisen päälle uutta päälistä vaan menisin kauppaan ja pyytäisin tarkat ohjeet ja materiaalit miten siitä saadaan hyvä
 
Alkuperäinen kirjoittaja Savanna:
Alkuperäinen kirjoittaja Blue Rush:
Mihis te sitä?
no se on jo valmiina älvsbytalossa,olimme tänään joka paikassa ja meille sanotiin että pitäis sen päälle laita kipsilevy sitten talosta tulee laadukampi eikä se talo elää niin paljon....
Kuten tossa toisessa ketjussa jo sanoin , yksi älvsbytalo on tullu tehtyy..Siinä lastulevyssä mun mielestä ei ole muuta vikaa, kun että on niin ohut että äänet kuuluu aika herkästi toisiin huoneisiin. se että kipsin siihen päälle vetäis ei lienee asiaa helpota. Ne äänieristevillat tms. pitäis olla seinän sisällä. Keittiöön voi miettiä kipsilevyä(kun on kiveä) esim kaakeleiden alle, koska puu jonkun verran elää. Kaakelit pysyy paremmin seinässä. Toisaalta me ratkaistiin asia niin että laitettiin keittiön kaakeleiden taakse joustavaa laastia, jolloin puun eläminen ei niin haittaa.
Yritä olla stressaamatta sitä talo asiaa. Ihan hyvä talo siitä varmasti tulee.
 
vv
Alkuperäinen kirjoittaja Savanna:
eli pitäisikö meijän sen päälle laita kipsilevy vai ei?Me oikeasti emme tie mitä tehdä :(
se kipsilevy pienentää taloa! ;) ja kyllä se tapetti siinä seinässä pysyy, kun teette saumat huolella! meillä tolo vm.85 eikä yhtään revennyttä tapettia, ja yhdessä huoneessa on alkuperäiset tapetit!! siis kestäneet 23vuotta, kuosikin alkaa tulla taas muotiin!
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Savanna:
eli pitäisikö meijän sen päälle laita kipsilevy vai ei?Me oikeasti emme tie mitä tehdä :(
Ei tarvitse. Älvsbyn miehet tulee ja tasoittaa seinät ja tapetoi (rumasti limisaumoin) ja se on siinä.

Jotkut ovat jättäneet tapetoinnin pois tilauksesta ja tapetoineet itse (joskus lasikuitutapetilla jotka eivät repeile niin helposti ) ja saaneet siten parempaa jälkeä.

 

Yhteistyössä