*

Kinkun sulatus- ja paisto-ohjeet :)
+ Vastaa ketjuun
Näytetään tulokset 1 - 12. Osumia 12

Ketju: Kinkun sulatus- ja paisto-ohjeet :)

  1. #1

    Kinkun sulatus- ja paisto-ohjeet :)



    Jäinen kinkku sulatetaan hitaasti. Iso pakastekinkku kannattaa hankkia hyvissä ajoin, koska sulattamiseen kuluu aikaa. Pieni kinkku sulaa jääkaapissa 1 - 2 vuorokaudessa. Ison kinkun sulattaminen kestää kylmiössä tai 3 - 5 päivää.

    Paistomittarin voi painaa lihapalan paksuimpaan kohtaan jo sulatusvaiheessa. Ennen paistoa kinkku voi hetken odotella huoneenlämmössä. Sopiva kinkun sisälämpötila on 4 - 10 astetta kypsennyksen alkaessa.

    Kinkun kypsentäminen uunissa
    Kinkun paistaminen alkaa kinkun kuivaamisella. Kinkun pinta pyyhitään kostealla talouspaperilla. Kinkun voi myös huuhtoa vedellä ja kuivata sen jälkeen. Kinkku kypsennetään reunallisella uunipannulla, paistomittari kyljessä. Uunin lämpötila on mieto, 125 astetta. Pienen kinkun voi kypsentää myös 150 asteen lämmössä. Paistoaikaa varataan 40 - 60 min/kg. Suuren kinkun paistaminen kestää lähes koko yön. Kypsymistä on hyvä seurata paistomittarista.

    Kinkusta valuu kypsennettäessä nestettä. Mitä kypsempi kinkku on, sitä enemmän siitä irtoaa nestettä. Jos haluaa mehevän kinkun, otetaan se pois uunista mittarin osoittaessa + 75 asteen sisälämpötilaa. Mikäli toiveena on perinteinen mureneva kypsä kinkku, sisälämpötila saa nousta + 80 asteeseen. Sisälämpötila nousee vielä muutamia asteita kinkun uunista pois ottamisen jälkeen. Nesteen haihtumista paiston aikana voi vähentää lisäämällä uuniin vettä, joko uunipannulle tai erilliseen astiaan. Myös paistopussin käyttäminen estää haihtumista. Paistopussin avulla paistoliemen saa kätevästi talteen.

  2. #2
    KIITOS! Lisään vielä, että paistorasvaa EI SAA kaataa viemäsristä pois, vaan se kaadetaan esim. kattilaan, nostetaan ulos jäähtymään, milloin rasva nouseen pinnalle, ja jähmettyy siihen. Rasvaosa on sit helppo nostaa biojätteen joukkoon. Se paistirasva tukkii viemärit!!

  3. #3
    Mä ainakin käytän sitä kastikkeen teossa,mausteita, punaviiniä ,suurustan maizenalla

  4. #4
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Grace
    Mä ainakin käytän sitä kastikkeen teossa,mausteita, punaviiniä ,suurustan maizenalla
    Mä kans. MUt kaikki ei käytä, vaan vippaa liemen menemään. Tai siis mä otan siitä osan kastikepohjaksi, ja lopun liemen pakastan, siitä tulee aivan älyhyvä keittoliemi.

  5. #5
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Sisu
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Grace
    Mä ainakin käytän sitä kastikkeen teossa,mausteita, punaviiniä ,suurustan maizenalla
    Mä kans. MUt kaikki ei käytä, vaan vippaa liemen menemään. Tai siis mä otan siitä osan kastikepohjaksi, ja lopun liemen pakastan, siitä tulee aivan älyhyvä keittoliemi.
    näin just

  6. #6
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Grace
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Sisu
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja Grace
    Mä ainakin käytän sitä kastikkeen teossa,mausteita, punaviiniä ,suurustan maizenalla
    Mä kans. MUt kaikki ei käytä, vaan vippaa liemen menemään. Tai siis mä otan siitä osan kastikepohjaksi, ja lopun liemen pakastan, siitä tulee aivan älyhyvä keittoliemi.
    näin just
    Kiva, et löytyy muitakin, jotka sen säästää... MÄ olen vaan oikeasti niin pihi, etten raski hyvää lineät heittäää hukkaan

  7. #7
    Nostellaanpas, näitä tarvitaan tänäkin jouluna. Joko on kinkut sulamassa?

  8. #8
    melkein kielellä jo, kun kinkkua miettii

  9. #9
    Hop hop, alkaa olla kinkunpaistoaika!

  10. #10
    "öööö"
    Vierailija
    Kauanko tollasta 7kg kinkkua pidetään pöydällä ennen uuniin nakkaamista?

  11. #11
    "jorma"
    Vierailija
    Lainaus Alkuperäinen kirjoittaja "öööö" Näytä viesti
    Kauanko tollasta 7kg kinkkua pidetään pöydällä ennen uuniin nakkaamista?
    nii kauan ku mittari näyttää +10 astetta.... sit uunii

  12. #12
    ....
    Vierailija
    Ajankohtaista taas

Pikavastaus Pikavastaus