PALJONKO KISSAN PITÄMINEN MAKSAA?

  • Viestiketjun aloittaja kissakaipuunen
  • Ensimmäinen viesti
4 kissaa
Alkuperäinen kirjoittaja Khimaira:
Alkuperäinen kirjoittaja 4 kissaa:
Meillä 4 kissaa ja eläinkaupan ruokiin menee noin 30 euroa kuussa. Hiekkoihin menee vajaa kymppi kuussa. Ja siihen päälle kaikki "ylimääräinen".
Mistä noin halpaa hiekkaa :eek:
Eihän ököplussasta tule juuri mitään kuluja kuussa. Kun putsaa usein ei hiekka likaannu eikä haise juuri yhtään.
 
meidän kisun
kulutusta ei ole tarkkaan laskettu mut ehkä jotain reilu 50e ja päälle eläinlääkärikäynnit. Mun mielestä aina kun on ottamassa eläintä, niin pitää miettiä tarkkaan onko valmis uhraamaan rahaa ja aikaa. Ei se ole kivaa että pitää miettiä mitä on varaa syöttää tai onko varaa käyttää eläinlääkärissä.
 
vieras
Nyt menee OT, mutta miten te pystytte tyhjentämään ne kissan pa**at sieltä kissan vessasta? Meillä oli naapurin kisuli hoidossa ja hyvä, ettei multa laatta lentänyt, kun oli käynyt vääntämässä tortut, onneksi mies oli aina silloin kotona... En yleensä ole mikään herkkis, mutta se kyllä haisi niin pirun pahalle :x
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Nyt menee OT, mutta miten te pystytte tyhjentämään ne kissan pa**at sieltä kissan vessasta? Meillä oli naapurin kisuli hoidossa ja hyvä, ettei multa laatta lentänyt, kun oli käynyt vääntämässä tortut, onneksi mies oli aina silloin kotona... En yleensä ole mikään herkkis, mutta se kyllä haisi niin pirun pahalle :x
Nostan, koska oikeesti haluun tähän vastauksen...
 
Noh,

Itse tietämättömänä kissanomaistajana ostin halpoja kissanraksuja kaupasta kissalleni kun se oli pieni. Ja myös sitä halpaa purkkiruokaa.

Kissa tietenkin sairastui virtsakiviin. Parantumaton ja erittäin kivulias tila, joka pysyy kurissa eläinlääkäristä ostettavilla erikoisruuilla. Sitä ennen piti kuitenkin tehdä penisamputaatio,ettei virtsakiteet jää kiinni virtsaputkeen.
Noh, siihen aukkoon jäi joku bakteeri, joka osottautuikin sairaalabakteeriksi.
Eli krooninen virtsatientulehdus päällä, uusi 2kk välein ja vaati tällöin päivittäistä kahden antibioottipiikin pistämistä eläinlääkärillä useamman viikon ajan.

Tätä kesti vuosia, kunnes päätimme pari viikkoa sitten että enää ei tarvitse raukan ottaa uin yksi ainoa piikki. Ja näin kissa lopetettiin 9 vuoden ikäisenä,.

Te myös tapatte kissanne helposti noilla lidlin ja muitten kauppojen viljapohjaisilla ruuilla.
Kissan pitäisi syödä luonnollista, lihapohjaista ruokaa, eikä noita, missä suurin osa on jotakin täytettä.

Laadukkaassa ruuassa lukee tuotelistassa ensimmäisenä Liha, sitten joku laadukas rasva.
Näin ei ole esim. Whiskaseissa ja muissa pilipaliruuissa.

Näin siis tälle kissalle tuli hintaa yhteensä n. 20 000 euroa. Sekin varmasti ala kanttiin. 9 vuoden aikana siis.
Ja söi laadukasta ravintoa 2-vuotiaasta eteenpäin.
Olin vaan ehtinyt pilata kissani jo sitä ennen noilla huonoilla ruuilla.

Onneksi samaa virhettä en ole tehnyt tämän 1.5 vuotiaan kissan kanssa, jolle nyt parhaillaan olen etsimässä kaveria.

-Bee
 
vieras
Ruoka koostuu viljattomista eläinkaupan märkäruoista (Saksasta tilattuna kylläkin), raa'asta lihasta ja luista sekä vitamiineista. Pelkkään ruokaan menee noin 90 euroa kuussa. Hiekkaa on paria erilaista, koska kissojen mieltymykset eivät ole samanlaisia. Hiekkaan menee varmaan 30 euroa kuussa. Siihen päälle sitten tulee ostettua esim. leluja kuukausittain. Kallein yksittäinen hankinta on ollut kiipeilypuu, joka hankittaessa maksoi useamman satasen ja jota on myöhemmin täydennetty. Kyllä noihin varmaankin semmoinen 130 euroa vähintään menee kuussa. Siihen sitten päälle madotukset, rokotukset ja eläinlääkärikulut.

Eläinlääkärikuluihin kannattaa varautua, vaikka ottaisikin maatiaisen. Niidenhän sukusiitoksesta ei ole yleensä mitään tietoa. Itsellänikin on maatiaisia, eikä eläinlääkärikuluilta ole valitettavasti vältytty. Ihan perus hammashoitokin tulee maksamaan ihan mukavasti, jos kissalla on taipumus kerätä hammaskiveä. Sterilisaatioon saa varata varmaan reilun satasen ja kastraatiosta pääsee jonkun kympin halvemmalla. Rokotukset maksavat meillä yhdeltä kissalta jonkun 50 euroa/kerta.
 
vieras
Kahden kissan eläinkaupparaksut 40eur/kk. Pirkka kissanhiekat 5eur/pkt, kuussa menee n. 3pkt. Matolääkkeet yms. muut n. 30eur/vuosi. Eläinlääkärireissut n. 100eur/reissu, ja niit tehdään n. 2/vuosi (rokotuskerta ja toinen mahdollisesti). Leikkaukset tai sairastelut tulee sitten kalliimmaksi.

Eli näin laskettuna n. 70eur/kk.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Kahden kissan eläinkaupparaksut 40eur/kk. Pirkka kissanhiekat 5eur/pkt, kuussa menee n. 3pkt. Matolääkkeet yms. muut n. 30eur/vuosi. Eläinlääkärireissut n. 100eur/reissu, ja niit tehdään n. 2/vuosi (rokotuskerta ja toinen mahdollisesti). Leikkaukset tai sairastelut tulee sitten kalliimmaksi.

Eli näin laskettuna n. 70eur/kk.
Jotain tämänsuuntaista minäkin olen laskeskellut. Meillä kissat (kaksi kpl) syövät eläinkaupan raksuja ja kaupan purkkiruokaa, ruokaan menee kuukaudessa n. 40 euroa. Kissanhiekat 10 euroa (pelletit olisivat halvempia, mutta eivät kelvanneet kissoille), lisäksi matolääkkeet ja rokotukset.

Vertailun vuoksi: pienen koiran ruokaan menee n. 10?/kk, rokotus joka toinen vuosi, madotus kahdesti vuodessa. Paljon halvempaa pitää kissan kokoista koiraa kuin kissaa.
 
k.n
Vanha keskustelu, mutta ajattelin kertoa meidän tilanteesta, jos joku tätä sattuu lukemaan.

Kahden kissan ruokaan menee n. 20€ kuukaudessa, molemmat syövät laadukasta, viljatonta kuiva- ja märkäruokaa sekä broilerin paistinpaloja (yhdestä paketista riittää kymmenen annosta, sellainen eli 0.25€/annos, kun ostaa -30% lihaa ja pakastaa. Tosin jos pelkkää kanaa syöttäisi, niin pitäisi ostaa vitamiinit päälle).Kissanvessoihin menee muutama euro, kun hankkii rautakaupasta pellettejä. Lisäksi joka kuukausi tulee ostettua keskimäärin 10 eurolla erinäisiä tarvikkeita (lelut, herkut, valjaat, uusi vessa jne., mitä nyt milloin sattuu tarvitsemaan).

Itse väittäisin, että kissan kulut ovat suurimmillaan nuorten ja vanhojen kissojen kohdalla. Nuoret pitää leikata ja hankkia kaikki uudet tarvikkeet, vanhempi taas pitäisi viedä vuosittain kontrollitarkastukseen, ettei tule mitään yllättäviä ja vaikeasti hoidettavia sairauksia. 2-6-vuotias kissa ei välttämättä tarvitse kuin vuosittaisen rokotuksen ja madotukset sekä silloin tällöin uusia tarvikkeita vanhojen hajotessa.
 
kolome kissaa
Meidän kissanhiekka maksaa 20 euroa 15kg säkki, sillä täyttää kerran paskalaatikon (iso laatikko, kolme kissaa)

Eipä tuo kauaa siellä hyvänä pysy, 1-2 säkkiä menee kuukaudessa. Ei tule sinänsä halvemmaksi ostaa markettihiekkoja koska säkit on pienempiä ja sitä kuluu paljon enemmän.

Ruokakulut sitten taas riippuvat siitä, että ostatko eläinkaupasta vai marketista vai raakaruokitko.
 
sommatcat
Meillä menee kissan ruokiin n. 20-30e/kk. Eläinlääkärikulut olleet 200e yhteensä. Kissa nyt 6v. Matolääkkeet 20-100e/v. Meillä ulkona liikkuva kissa, syö hiiriä yms. Siksi matokulut vaihtelee, kun välillä ostetaan tehokkaampaa.
 

Yhteistyössä