ap
Sitähän sanotaan, että lapamato olis vaalealihaisten kalojen (järvikalojen) ongelma, mutta mites tuo lohi, kun sehän kutee kuitenkin joissa, merilohikin? Google antaa hyvin ristiriitaisia tuloksia.
Kaikissa makean veden kaloissa voi olla lapamato.Alkuperäinen kirjoittaja ap:Ok. Kiitos. Kirjoloheen tuo madottomuus ei sitten varmaan pädekään?
Alkuperäinen kirjoittaja motokammoinen:Merilohessa ei ole matoja eikä myöskään kirjolohessa. Ei siis merikaloissa, ei vaikka kasvatettaisiin järvessäkin.
Ei selviä kun solukalvot rikkoutuu. Suola tavallaan kypsentää sen kalan.Alkuperäinen kirjoittaja ap:Mikä siinä suolassa sitten on? Mihin se graavaaminen perustuu ja mikä sen loisen sitten tappaa suolatessa? Voiko se loinen jotenkin selvitä suolauksesta?
olisiko kyseessä kuitenkin tämä?Lapamatoa esiintyy, Ahvenessa, Mateessa, Hauessa yleensä. Sen huomaa kun ottaa Maksan esille
jos siinä on Keltaisia herneen kokoisia rakkuloita ja pienempiäkin, kun ne avaa veitsen kärjellä, sisällä on kuin ompelulankaa vyyhti. Siinä on Lapamato. Se leviää siitä Kalan kylkilihaan ja siitä Ihmiseen, kun syö huonosti kypsennettyä kalaa. Ei sitä suola tapa. Eihän kukaan syö kalan suolia muuten. Lahnassa ei ole Lapamatoa, se leveä mato on lahnamato, joka on kalan suolissa eikä sitä syödä. Olen tehnyt testiä näistä, jos kalan maksassa on näitä rakkuloita, fileoin kalan ja katson valoa vasten. Siitä näkee jos mato on levinnyt kylkilihaan, se on siellä valkoinen koska se on saanut värinsä kirkkaasta lihasta. Toisin kuin maksasta, siinä väri on keltainen. Kannattaa tutkia.
"Haukimadot (Triaenophorus sp.)Lapamatoa esiintyy, Ahvenessa, Mateessa, Hauessa yleensä. Sen huomaa kun ottaa Maksan esille
jos siinä on Keltaisia herneen kokoisia rakkuloita ja pienempiäkin, kun ne avaa veitsen kärjellä, sisällä on kuin ompelulankaa vyyhti. Siinä on Lapamato. Se leviää siitä Kalan kylkilihaan ja siitä Ihmiseen, kun syö huonosti kypsennettyä kalaa. Ei sitä suola tapa. Eihän kukaan syö kalan suolia muuten. Lahnassa ei ole Lapamatoa, se leveä mato on lahnamato, joka on kalan suolissa eikä sitä syödä. Olen tehnyt testiä näistä, jos kalan maksassa on näitä rakkuloita, fileoin kalan ja katson valoa vasten. Siitä näkee jos mato on levinnyt kylkilihaan, se on siellä valkoinen koska se on saanut värinsä kirkkaasta lihasta. Toisin kuin maksasta, siinä väri on keltainen. Kannattaa tutkia.
Merilohi käy vain kutemassa joessa ja kuolee sitten, eivät palaa enää mereen kutulohet. Ei matovaaraa.