Kaikki beuvot ja vinkit kehiin! Vauva 7kk, matka Espanjaan viikoksi!!

  • Viestiketjun aloittaja Matkalle
  • Ensimmäinen viesti
Matkalle
Elikkä ensimmäistä kertaa ollaan matkalle lähdössä.
Mitä te olette pakanneet vauvalle mukaan
-lentokoneeseen?
-lomapaikkaan?

Saavumme Espanjaan illalla ja lähdemme sieltä myös illalla pois. Lentoaika n. 4h 20min.

Millaisia vaatteita?
Vaippoja?
Ruokaa?

Lapsi syö kiinteitä ja juo pullosta. Ei käytä tuttia.
 
Lentokoneeseen:
- muutama lempparilelu + ruuat mitä tarvitsee
- tuon ikäinen kuitenkin on mun mielestä hyvin viihdytettävissä ja todennäköisesti nukkuu lennon ajan, eikä lento ole pitkä

Lomapaikkaan:
- me ainakin otettiin omat kiinteät+valmispuuroja (tosi käteviä kun liikkuu reissussa paljon, eikä olla aina hotellissa) + voisin ottaa maissinaksuja mukaan jos on jo niiden makuun päässyt
- oli myös omat vaipat
- vaatteita kannattaa miettiä, ennemmin pitkähihaisia mutta kevyitä kuin hihattomia. Ja hattu sellainen missä kangas tulee olkapäille asti + silmille varjoa
- aurinkolasit olis kans hyvät

Ostettiin paikalliselta torilta pienen pieni puhallettava kahluuallas, halkasijaltaan oli varmaan 80cm. Altaille otettiin mukaan, pienet lapset viihtyi siinä läträtsessä aurinkovarjon alla.

Tutustuttiin kyllä paikallisiin lastenpurkkeihin (espanjassa), ensinnäkin valikoimahan on paljon suppeampi kuin suomessa ja aineksista en menisi takuuseen että mitä kaikkea sisältää. Vaippoja nyt ois voinut sieltäkin ostaa, mutta kun ei yhtään etukökäteen tiennyt millaiset on valikoimat ja jos sattuis tulemaan vaippaihottumaa - niin kannettiin omat mukana.
 
-lentokoneeseen; ruoka+juoma minkä vauva lennon aikana+odottelun aikana syö/juo. vaippoja, puhdistuspyyhkeitä, vaihtovaatteet, leluja viihdykkeeksi, puklurätti, unilelu yms, matkarattaat.

-lomakohteeseen; vaippoja, vaatteet eri tilanteisiin, uimavaippoja, ruoat+juomat kotimaasta vauvalle, hattu, partikkeliton aurinkorasva...

muoks, aurinkolasit oli meillä myös ja kantoreppu
 
meillä tyttö oli vajaa 7kk,kun oltiin Kanarialla. Mukaan pakkasin vaipat,ruuat ja korvikkeet,siellä olivat paljon kalliimpia. Vaatteita oli mukana niin hellevaatetta kuin kylmemmille keleille sopivaa,leveälierinen hellehattu oli ehdoton. Koneessa ostettiin etupaikat,jotta saatiin se vauvakori siihen etuseinään ja nukkuikin siinä osan matkaa mennen tullen sekä muuten vaan köllötteli. Mukana koneessa muutama vaippa,lelu ja sosepurkki sekä maitoa,sekä puhdistuspyyhkeitä. Lennot meni paremmin kuin uskalsin odottaa. meillä tyttö kun nousi tossa vaiheessa jo seisomaan ja oli muutenkin koko ajan menossa,eikä ole sylissä viihtyvää tyyppiä. Mukavaa matkaa.
 
Ota lapselle pari vaatekertaa mukaan koneeseeen ja useampi vaippa myös. Niitä saatetaan yllättäen tarvita.
Nousussa ja laskussakin on hyvä imeä vaikka sitä tuttipulloa, etteivät korvat mene lukkoon. Meillä oli mukana äp:n makuupussi lennoilla, ja vauvan sai aina hyvin nukkumaan siellä päiväunia, suojaisessa paikassa sylissä.
 
Matkalle
Maidon ajattelinkin jauheena mukaan ottaa.
Kiinteitä ensimmäisiksi päiviksi, vai mitenköhän olisi järkevintä? Syö kuitenkin jo purkin*5 päivässä.. Eihän sitä laukkuun sitten muuta saa kun vauvalle ruoat niiin painoraja täynnä..
 
*
Me olimme muutama vuosi sitten 11 kuukauden ikäisen kanssa.

Lentokoneeseen vaippoja, varavaatteet ja omaa ruokaa.

Olin pakannut Suomesta myös purkkiruokia. Tai lihaversioita, sillä sieltä sai hyvin hedelmäsoseita, mutta liharuoat oli vähän erikoisempia. Meidän hotellin yhteydessä oli tosin kauppa, jossa myytiin englantilaisia purkkeja ja ne kelpasivat. Vaippoja olin pakannut jonkin verran mukaan, mutta niitä ostin paikanpäältäkin. En löytänyt, kuin hajustettuja, mutta niistä ei onneksi tullut ihottumaa tms. Uimavaippoja löytyi hyvin.

Meillä juotiin silloin korviketta ja omat Nanit otettiin onneksi mukaan. Puurojauheet otin Suomesta. Huoneistossa pystyi keittämään vettä.

Meillä meni loppumatka pilalle, kun vauva sai isosiskoltaan vatsatautitartunnan ja joutui sairaalaan kolmeksi päiväksi tiputukseen. (Emme päässeet lentämään suunnitelmien mukaan kotiin ja olimme tosi pulassa, kun korvikkeet loppuivat. Vauva ei suostunut juomaan kuin Nania ja toipumisvaiheessa oli tärkeeä saada nestettä sisään.) Toivottavasti pysytte terveinä, mutta varmuuden vuoksi kannattaa pakata Suomesta mukaan Osmosalia ja lääkeruisku, jolla sitä voi antaa.

Hyvää matkaa teille!
 
Alkuperäinen kirjoittaja Matkalle:
Maidon ajattelinkin jauheena mukaan ottaa.
Kiinteitä ensimmäisiksi päiviksi, vai mitenköhän olisi järkevintä? Syö kuitenkin jo purkin*5 päivässä.. Eihän sitä laukkuun sitten muuta saa kun vauvalle ruoat niiin painoraja täynnä..
Minä ratkaisin asian niin, että otin mukaan lihasosepurkkeja muutaman ja sauvasekoittimen.
Meillä kun oli huoneistohotelli, niin keittelin perunoita, porkkanoita, kesäkurpitsaa jne ja jatkoin niillä kotoa tuotuja lihapurkkeja. Oli aika helppoa eikä tarvinnut raahata ruokapurkkeja kovinkaan montaa ; )

Puurot meillä oli myös mukana jauheena.
 
Puurot oli meillä valmispuuroja tetroissa, ruokapurkit jaoin hieman eri laukkuihin niin painokin tasaantui. Meillä vielä imetettiin silloin, mutta korviketta pakkasin varmuudeksi mukaan. Nousut ja laskut imetin myös paineen vähentämiseksi, mutta apteekista on saatavilla nasol-tippoja joita laitetaan nenään ennen lentoa. Auttavat myös tähän paineen tuntumiseen. Särkylääkkeet toin myös käsimatkatavaroissa.
 

Yhteistyössä