Kissanpentu ei ulosta

  • Viestiketjun aloittaja hätäinen
  • Ensimmäinen viesti
[QUOTE="Jaada";23096714]Emohan nuolee pentua jolloin pentu ulostaa ja emo syö kakat...[/QUOTE]

Kokeile tuota konstia ensin,jos ei toimi niin vie eläinlääkäriin,voi olla jokin suolitukos kisulla.
 
"vieras"
Minkäikäinen pentu? Luovutusikäinen osaa kyllä ulostaa jo ilman emon apua, ei sen ikäistä enää tarvitse kakattaa paperilla pyyhkimällä.
Käyttäytyykö muuten normaalisti, vaikuttaako sairaalta, syökö?
Onko pentu pitkäkarvainen? Pitkäkarvaisella kissalla karvat jumiutuvat joskus suoleen, niitä menee elimistöön kun kissa nuolee turkkiaan. Jos ei vaikuta muten sairaalta, niin anna sille ensiavuksi pari rkl oliiviöljyä ja katso auttaako se. Jos ei kakkaa siitäkään, niin vie eläinlääkärin tutkittavaksi.
 
"kerttu"
Mä laitoin isolle kissalle (joka ei heti uskaltanu kakkaa uudessa kodissa) vähän öljyä ruoan sekaan. Toimi.
Ihan turhaa sitä ruokaöljyä laittaa sitten suuhun tai ruoan sekaan. Ravintoöljyt eivät periaatteessa toimi, koska ne imeytyvät – paitsi jos annostelee litramitalla ja saa aikaiseksi rasvaripulin. Eli parafiiniöljyä pitäisi löytyä jokaisen eläimenomistajan kaapista ja sitä annostellaan noin 0,5-1 ml / per kilo.

Kissasi on todennäköisesti vain kakannut, koska sillä on ollut kakka tulossa anyway ilman sitä öljyäkin.

Ja benny: minkä ikäinen kissanpentu sinulla on? Jos on vain muutaman viikon, niin stimuloi sitä emän nuolemisrefleksiä pyyhkimällä märällä rätillä pyllyä ja hieromalla märällä rätillä mahaa. Ja jos on ummetus, niin osta parafiiniöljyä. Jos eläin muuttuu oudoksi, läähättää, on levoton, ei syö tai oksentaa, ota yhteyttä eläinlääkäriin. Voi olla suolitukos. Mutta anna sitä ennen reipas annos sitä parafiiniä.
 

Yhteistyössä