*

Tätä tänään ruoaksi *sis. resepti*
+ Vastaa ketjuun
Näytetään tulokset 1 - 23. Osumia 23

Ketju: Tätä tänään ruoaksi *sis. resepti*

  1. #1

    Tätä tänään ruoaksi *sis. resepti*

    En tiedä teistä muista, mutta mulla on ainainen ongelma nimeltä "Mitä tänään ruoaksi?".

    Niinpä sitten ajattelin, että jospa jokunen teistä jaksaisi lähteä kirjoittamaan jonkinnäköistä listaa aina silloin, kun siltä tuntuu, että mitä teillä on syöty ja liittäisi siihen sen reseptin mukaan. Muutaman osallistujan parin päivän panoksella saatais ihan kevyesti kokoon hyvinkin laaja lista

    Ettei aina tarttis syödä makaroonilaatikkoa, jauhelihakastiketta ja makkarakeittoa

    Ja toki myös välipalat, yms. käy.

    Meillä on tänään tarjolla seuraavaa:

    Kasvissosekeitto

    Raaka-aineet
    1,5 l vettä
    6 perunaa
    6 porkkanaa
    1,5 pienehköä kukkakaalia
    1,5 sipuli
    1 kasvisliemikuutio
    150-200 g sulatejuustoa
    2,5 dl valio fraiche 5%
    1 tl suolaa
    ripaus valkopippuria

    Ohjeet
    * Kuori ja paloittele kasvikset.
    * Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kasvisliemikuutio
    * Lisää kasvikset veteen ja kiehuta kunnes ovat kypsiä
    * Kun kasvikset kypsiä, soseuta ja lisää kerma, sulatejuusto ja mausteet
    * Kuumenna keitto levyllä mutta älä kiehuta

    Raejuustoa pinnalle ja eikun syömään

  2. #2
    meillä syötiin toissapäivänä

    Peppi Pitkätossun spagettivuokaa (ei voimavuokaa, muutamia pieniä eroja.. )

    8 annosta
    1 rkl ruokaöljyä
    800 g sika-nautajauhelihaa
    70 g tomaattipyreetä
    1 tl suolaa
    1 kpl lihaliemikuutiota
    1/2 tl mustapippuria
    15 dl vettä
    350 g spagettia (pätkäspagetti)
    250 g sulatejuustoa (Valio Koskenlaskija)

    Ruskista jauheliha kevyesti öljyssä isossa kattilassa. Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattipyree ja mausta seos suolalla, lihaliemikuutiolla ja mustapippurilla. Kaada mukaan vesi ja anna kiehahtaa. Lisää pätkäspagetti ja anna kiehua viitisen minuuttia.

    Lohko sulatejuusto pienimmiksi paloiksi ja anna liueta. Kaada spagetti-jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.

  3. #3
    tänään piti syödä

    PIZZAKIUSAUSTA

    Perunasipulisekoitusta 800 g
    Jauhelihaa 500 g
    2 Lihaliemikuutiota
    Tomaattimurskaa purkki
    Oreganoa
    2 dl ruokakermaa
    Juustoraastetta


    Tee jauhelihakastike: Ruskista liha, lisää tomaattimurska ja
    lihaliemikuutio, tarvittaessa hiukan vettä. Anna hautua noin 10-15min.
    Lisää sitten oregano ja kerma. Kastike saa olla
    juoksevaa. Lisää kastike vuoan pohjalle laitetun perunasipuliseoksen
    päälle ja kuorruta halutessasi juustoraasteella.Uuniin noin 40-50 min
    200 asteeseen.

    mutta ei me varmaan syödä, jotain kevyempää ehkä kun on näin kuuma päivä

  4. #4
    *
    Vierailija
    Mausteinen lihacurry

    400 g naudan/possun paistia tai ulkofilettä suikaleiksi leikattuna (tai broileria)
    2 sipulia silppuna
    2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
    1rkl öljyä
    1tl jauhettua inkivääriä TAI 1rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
    1tl kurkumaa
    0,5 tl hienonnettua korianteria
    0,5 tl chilijauhetta
    1 tl suolaa
    3 dl tomaattimurskaa
    2 dl kookosmaitoa TAI ruokakermaa + hunajaa ruokalusikallinen

    tuoretta persiljaa

    Leikkaa liha poikkisyin suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljyä paistinpannussa, ruskista sipulit kullankeltaisiksi. Lisää valkosipuli ja mausteet. Sekoita pari minuuttia ja siirrä kattilaan. Kuumenna pannussa tilkka öljyä, ruskista lihapalat ja siirrä nekin kattilaan yhdessä suolan ja tomaattimurskan kanssa. Keitä ruokaa hiljalleen kannen alla 40-50 min. Lisää kookosmaito (tai ruokakerma&hunaja) ja jatka keittämistä ilman kantta vielä viitisen minuuttia.
    Lisäksi keitettyä riisiä ja vihreää salaattia.

  5. #5
    Meillä jauhelihaperunasoselootaa. Eli löysää perunamuussia haaleana, lisää 1 muna ja paitettu&maustettu jauheliha, sekoita keskenään ja uunivuokaan, päälle halutessa korppujauhoja 175-200 astetta kunnes hyytynyt ja pinta ruskeahko. Kätevä ruoka kun tekee joku päivä muussia tarkoituksella liikaa Iltaruoaksi broileriohrattoa eli broiskusuikaleet pannun kautta maustaen mukana juureksia,yrttejä oman maun mukaan ja rikotut ohrasuurimot samaan aikaan kiehumaan. Sitten ne sekaisin kattilassa lisää ruokakermaa, maustettu tai tavallinen, jotta tulee löysähkö seos, anna hiljaa kuplia n.10 min, tarkista suola jne. Ihan siis perusevästä meillä . Vihersalaattia tarjolla myös.
    Välipalana eri sortin hedelmiä lohkoina, mukamas maistuu paremmalta siinä muodossa itsellekin
    Viimeinen muokkaaja sikinsokin; 01.06.11 11:22.

  6. #6
    "minä"
    Vierailija
    kynsiä

  7. #7
    "vieras"
    Vierailija
    Meillä tänään täysjyväspaghettia, marinoimatonta kanaa kermakastikkeessa, johon mausteeksi creme bonjour tuorejuustoa. Lisänä pussi pakastevihanneksia. Todella helppoa ja hyvää

  8. #8
    Uunilohi, kermaviilikastike ja pottuja, joiden nimeä en tiedä

    Lohifilee, maun mukaan suolaa ja pippuria. Uuniin 200 astetta, noin 20-30 min.

    Purkki kermaviiliä, puolikkaan sitruunan mehu, maun mukaan pippuria ja sinappia.

    Rosamundaperunia uuniin. Kun ovat kypsiä, tee perunaan viilto ja koverra sisus ulos. Muussaa sisus, lisää joukkoon voita ja laita muusi-voitahna takaisin perunan sisään. Nam!

    Tätä meillä huomenna

  9. #9
    "vieras"
    Vierailija
    1pss makaronia ->keitä
    laita päälle ketsuppia kun makaroonit kypsiä. Juo vedellä lantratun maidon kera. Jos tahdot lihaisampaa, laita lautaselle myös yksi kalapuikko per syöjä. Kalapuikot valmistuu 15min uunissa. Helppoa ja nopeaa.

  10. #10
    "vieras"
    Vierailija
    Hernesoppa tölkki -> avaa. Lantraa vedellä ja lämmitä miedolla lämmöllä, mausta sinaapilla.

  11. #11
    "vieras"
    Vierailija
    Lihapiirakka
    nakki pkt
    sinaappi
    ketsuuppi

    Puolita lihis, laitat 2kpl nakkeja lautaselle lihiksen viereen ja lämmitä mikrossa. Mausta.

  12. #12
    pia
    Käyttäjä pia ei ole kirjautuneena

    folioperunat ja lohitäyte

    Täyte

    300g kylmäsavulohta
    3 prk creme fraiche ('a 150g)
    1 tillinippu silputtuna
    puolikas sitruuna puristettuna
    1 pieni sipuli
    pippuria

    ja perunathan siis uunissa foliossa

  13. #13
    =)
    Vierailija
    Me meinattiin kohta tehdä päivän ruoka

    Kohta grillataan broileria ja vuohenjuustoa ja sen kanssa on tuorepastaa, kirsikkatomaatteja ja tomaatti-pestotuorejuustoa sekotettuna.

  14. #14
    Meillä oli jauhelihalootaa:

    400g paistijauhelihaa
    1kg perunasipulisekoitusta
    2 tomaattia
    4 dl ruokakermaa
    pippurisekoitusta, chiliä

    Ruskista jauheliha, palastele tomaatit pieniksi, sekoita kaikki ja laita tunniksi uuniin.

  15. #15
    Blue
    Vierailija
    Huomenna syödään jauheliha-/metvurstitäytteillä täytettyjä kesäkurpitsoja ja paprikoita.

  16. #16
    Huomenna teen viimeisimmässä Pirkka-lehdessä olleen ohjeen mukaan kuhafilepaketteja.

  17. #17
    Kinkkurisottoa

    1 sipuli
    3 dl risottoriisiä (Pirkka on ihan ok)
    1/2-1 pss pakasteparsakaalia
    1 pss kinkkusuikaleita
    3-4 kuutiota pakastepinaattia
    Vettä risottoriisin keitto-ohjeen mukaan

    Valmista risotto pakkauksen ohjeen mukaan - kuullota riisi ja sipuli voissa ja lisää hiljalleen vettä. Keitä samalla kattilassa parsakaalit vähän pehmeiksi. Lisää valmiin risottoriisin joukkoon pinaatti, parsakaalit ja kinkkusuikaleet. Joskus olen laittanut sekaan myös sulatejuustoa tai ruokakermaa korvaamaan osan vedestä.

  18. #18
    "mimi"
    Vierailija
    Meidän perheen suosikki: Kana-ananaskastike
    Noin 3-4 hlölle
    - 400g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
    - 1prk ruokakermaa
    - 1rkl sitruunamehua
    - 1prk ananaspaloja
    - ripaus pippuria

    Paista broilerisuikaleet. Kaada joukkoon ananaspurkillinen mehuineen. Paista vielä hetki. Lisää kerma ja sitruunamehu. Mausta pippurilla ja kiehauta.

    Tarjoile makaroonin tai riisin kera. Helppoa ja nopeaa!

  19. #19
    "vieras"
    Vierailija
    Meillä 12v kokkas tänään

    ½ kg spagettia pätkittynä
    800 g jauhelihaa
    1 pss pakastesipulikuutioita
    ½ kg yrttimaustettua paseerattua tomaattia
    1 prk ruokakermaa

    Jauhelihaan mausteeksi suolaa, paprikajauhetta, pippuriseosta ja pitsamaustetta. Spagettiin suolaa ja lihaliemikuutio.

    Eli keitä spagetti. Ruskista jauheliha ja sipuli. Lisää jauhelihaan tomaatti ja ruokakerma. Kaada jauheliha spagetin sekaan ja ruoka on valmis.

  20. #20
    Raparperi-mansikkakiisseli

    7,5 dl vettä kiehumaan, joukkoon 1 dl sokeria. Kun vesi kiehuu, lisää joukkoon 5 dl pieneksi pilkottua raparperiä, sekä 2 dl mansikoita. Anna kiehua 5-10 min, kunnea raparperit ovat kypsyneet, jonka jälkeen tee vesitilkasta ja 2 rkl perunajauhosta seos, jonka kaadat ohuena norona joukkoon. Anna kiehahtaa ja sitten se ois valmis.

    Ripottele pinnalle sokeria.

  21. #21
    ---
    Vierailija
    Lounaaksi marinoimatonta kanaa, vihanneksia, salaattia, päivälliseksi lehtipihvi valkosipulikermaperunoilla

  22. #22
    Hirvikäristys:

    Valurautapata liedelle, nupit kaakkoon ja aika köntti voita sinne pataan. Kun rasva alkaa kuumeta niin aletaan vuoleskella puolijäisestä lihapalasta lastuja pataan. Näin kun nakkelee lastun kerrallaan niin pata ei jäähdy. Meidän perhe pistelee käristystä kilon kerrallaan.

    Mausteeksi sipuli, mustapippuria rouhittuna, rosmariiniä ja timjamia. Tietenkin suolaa. Nesteeksi pikkutölkki Karhua. Haudutellaan niin kauan että liha on mukavan mureaa, pari tiimaa siinä yleensä menee. Tarjoillaan salaatin ja pottumuusin kera.
    Viimeinen muokkaaja har mi; 02.06.11 13:38.

  23. #23
    Itselle meinasin illaksi tehdä valkosipuliperunat pannulla+ broilerifilepihvi hot mausteilla. Lapsiruokana kermainen kinkkujauhelihakastike+ spagettia. Kiinankaali-ananas-porkkana-kesäkurpitsa-paprika salaattia kyytipojaksi.

Pikavastaus Pikavastaus