Mitä mieltä olet sateenkaariperheistä...???

  • Viestiketjun aloittaja "Susu"
  • Ensimmäinen viesti
"nono"
En usko, että kaikki miehet ovat putkiaivoisia tai kalsareita ja sukkai tiputtelevia.
En myöskään usko, että kaikki naiset ovat hankalia.
Enkä usko, että poika tai tyttö jonka isä on monitahoiseen ajatteluun kykenevä jälkensä siivoava ihminen, jää jotain oleellista paitsi. Samoin kuin en usko, että tasapainoisen äidin pojat ovat jotenkin poikkeuksellisen huonosti varustettuja tulevaa parisuhdetaan ajatellen.

En siis näe noita syitä pätevinä perusteluina sille että lapselle olisi jotenkin ihanteellisinta jos vanhempansa edustavat eri sukupuolia.

:)
Tämähän oli siis KÄRJISTETTYNÄ ja lyhennettynä MINUN mielipiteeni asiaan. (en ajattele että kaikki naiset ovat täysin toisistaan poikkeavia , samoin kuin miehetkään)
Enkä uskokaan että olet samaa mieltä asiasta vaikka perusteluni olisivat mitä, samoin kun en minäkään muuta kantaani asian.
Voivat olla rakastavia ja hyviä vanhempia ja en usko että lapsi heitä toisiin vaihtaisi sen kummemmin kuin "tavallisessa" perheessä kasvaessaan. Mutta kuitenkin mielestäni parempi on olla molemmat vanhemmat.

Noille muille ihmettelijöille en edes viitsi vastata. Jos tahallaan haluaa ymmärtää väärin ja tarttua tiettyyn sanavalintaan siitä vaan :p
 
[QUOTE="mami31";26948184]no mun mielestä 2 samaa sukupuolta ei ole ns. tarkoitettu vanhemmiksi, lapsi tarvitsee sekä isän että äidin.
isän/miehen ja naisen/äidin mallin. Se on minun mielestä lapselta pois.
ajatellaan nyt vaikka vauvaa miespari-perheessä, lapsi ei saa niin luonnollista ja tarvitsemaansa äidin rakkautta,läheisyyttä ja turvaa (ja mahd. äidinmaitoa).se ei ole oikein!

Mutta heidän kiusaaminen on ehdottomasti väärin,sitä en hyväksy![/QUOTE]

Kaikki äiditkään eivät pysty antamaan lapsilleen äidinmaitoa.
Se varmasti puute, mutta tuskin mikään fataali.
Sitä taas en ymmärrä, että miksi isät eivät voisi antaa lapsilleen rakkautta, läheisyyttä ja turvaa? Minulle ei itselleni tulisi ikinä mieleenkään tehdä lapsia sellaisen miehen kanssa joka ei moiseen kykenisi!

:O
 
  • Tykkää
Reactions: Anatolia
"mami31"
[QUOTE="vieras";26948192]Elääkö tuo perhe erakkoina jossain korvessa? Miten toisen sukupuoen puuttuminen näkyy lapsissa?[/QUOTE]

se että näkee molempia sukupuolia ei kuule ihan ole sama asia kuin se että elää perhe-elämää sekä isän ETTÄ äidin kanssa. tai vähintään (kuten eroperheissä) näkee molempia vanhempiaan usein.

jos nainen+nainen tai mies+mies pystyy keskenään hedelmöittämään lapsen, silloin sanoisin että näin(kin) on tarkoitettu.
 
[QUOTE="nono";26948223]Tämähän oli siis KÄRJISTETTYNÄ ja lyhennettynä MINUN mielipiteeni asiaan. (en ajattele että kaikki naiset ovat täysin toisistaan poikkeavia , samoin kuin miehetkään)
Enkä uskokaan että olet samaa mieltä asiasta vaikka perusteluni olisivat mitä, samoin kun en minäkään muuta kantaani asian.
Voivat olla rakastavia ja hyviä vanhempia ja en usko että lapsi heitä toisiin vaihtaisi sen kummemmin kuin "tavallisessa" perheessä kasvaessaan. Mutta kuitenkin mielestäni parempi on olla molemmat vanhemmat.

Noille muille ihmettelijöille en edes viitsi vastata. Jos tahallaan haluaa ymmärtää väärin ja tarttua tiettyyn sanavalintaan siitä vaan :p[/QUOTE]

Kunnioitan oikeuttasi mielipiteeseesi.
Minua vain kiehtoo tuo "miksi"?

(Toisaalta itsellänikin on "sokeita" pisteitä, joissa preferoin tietyissä tilanteessa tietynlaiset toimintatavat pystymättä mitenkään perustelemaan, että "miksi")
 
"mami31"
[QUOTE="vieras";26948203]Naispari voi antaa tuon kaiken ja tuplana, oletko sitäkin vastaan?[/QUOTE]

nyt otinkin esille miesparin.. tässä ei ole kyse siitä olenko vastaan vai en, vaan LAPSEN parhaasta.
 
[QUOTE="mami31";26948240]nyt otinkin esille miesparin.. tässä ei ole kyse siitä olenko vastaan vai en, vaan LAPSEN parhaasta.[/QUOTE]

Et mitenkään perustellut sitä miksi olisi lapselle parempi kasvaa rakastavan isän ja äidin kanssa kuin kahden rakastavan isän kanssa.
:)
 
[QUOTE="hempukka";26948174] Ja se että toinen sukupuoli puuttuu lasten elämästä melkein kokonaan, näkyy lapsissa nyt jo.[/QUOTE]
Näkyykö se siis jotenkin eri tavalla, kuin esim. yksinhuoltajien lapsilla? :snotty:

Ts. miksi ihmeessä toinen sukupuoli puuttuu lasten elämästä melkein kokonaan? Kotona on vaan äitiä tai isää, se on selvä, mutta päivähoidossa, kerhoissa, harrastuksissa, kavereiden luona, koulussa, lähikaupassa, naapurustossa jne luulisi olevan naisia ja miehiä?
 
"nono"
Kunnioitan oikeuttasi mielipiteeseesi.
Minua vain kiehtoo tuo "miksi"?

(Toisaalta itsellänikin on "sokeita" pisteitä, joissa preferoin tietyissä tilanteessa tietynlaiset toimintatavat pystymättä mitenkään perustelemaan, että "miksi")
Joo, sen takia vastasinkin :) ja siinä ekassa se nyt oli aikalailla tiivistettynä.
Ei siis ole kyse rakkauden määrästä, hoidon laadusta tai lapselle omistautumisesta.
Sateenkariperhe on varmasti monelle adoptoidulle lapselle ihana perhe, parempi kuin perhettä ollenkaan. Tuolloin olisi vain ERITTÄIN tärkeää saada se toisen sukupuolen roolimalli jostain ja mielellään mahdollisimman paljon.

Ja onhan nytkin lapsia "tavallisissa" perheissä jossa he eivät voi hyvin, syystä tai toisesta. En siis kuvittele että se olisi tie onnelliseen perheauvoon kunhan on molemmat vanhemmat :)
 
Äidiltä saa sitä ja isältä tätä? Näinkö se menee?
Mutta mites sitten kun toista vanhempaa ei syystä tai toisesta ole? Tuleeko lapsesta heti puutteellinen, syrjäytynyt, tunteeton huligaani :)
Ja kyllä roolimalli voi olla muukin kuin verisukulainen. Kun kaikki nimikkeellä isä/äiti eivät välttämättä osaa elää yhdessä niin että lapsi kasvatetaan ja hoidetaan kunnolla. Ydinperhe ei ole mikään edellytys lapsen normaalille kasvulle,kehitykselle.
 
"vieras"
En tunne yhtään sateenkaariperhettä, mutta varmaan tulevaisuudessa tunnen jahka omat kaverit alkaa tosissaan perustaa perheitä. En usko, että on ongelma isoissa kaupungeissa, joissa muutenkin on paljon "normista poikkeavaa". Suurin huoli on tietysti lasten (ja myös vanhempien) kohtaamat ennakkoluulot ja mahdollinen kiusaaminen. Uskon kuitenkin, että sateenkaariperheiden vanhemmat osaavat varustaa lapsensa hyvin pärjäämään asian kanssa - yhteiskunnan kankea suhtautuminen kun ei tule yllätyksenä. Oman lapsen kasvatuksessa pyrin painottamaan kaikkien samanarvoisuutta ja erilaisuuden rikkautta.
 
VittumaisenVeikee
Jokainen luokoon onnensa niinkuin parhaaksi katsoo. Rakastaa sitten miestä tai naista. (Kunhan pysytään lain puolella eli ei rakasteta lapsia ja lemmikkejä sillä tavalla.)
Tunnen kyllä heteroja, homoja, lesboja ja bi-seksuaaleja ja kaikki ollaan ihmisiä.

Mitä satenkaariperheen lasten kiusaamiseen tulee niin uskon että heidän kiusaaminen lähtee vahvasti kiusaajien kotoa. Tunsin kerran sellaisen tytön joka oli aivan mieletön rasisti. Kerran hän selitti minulle kun alkoi kerran pohtia miksi on rasisti. Vastaus tähän oli että koska äitinsä on aina ollut ja olikin hyvin vahvasti kaikkea värikästä vastaan. Kysyin tältä tytöltä että jos sinulla ei ole selvää syytä miksi olet rasisti niin miksi sitten olet? Tyttö vastasi ettei oikein tiedä mutta aikoo jatkossakin olla. :headwall:

Minun lapsillani on kaikenlaisia kavereita, on pyöreämpiä, hoikkia, vaaleita, tummia, pitkiä, pätkiä ja omista lapsistani olen ylpeä koska he eivät ole koskaan "puuttuneet" kavereidensa erinlaisuuksiin.
 
"hempukka"
Olen samaa mieltä, että eristäytyvät, suljetut perheet voivat olla lapsille todella pahasta. (Ja siitähän pakko olla kysymys, jos toista sukupuolta ei lasten elämässä ollenkaan näy?) Näitä kokemukseni mukaan vähemmän sateenkaariperheissä kuin heteroperheissä, mutta en ollenkaan epäile etteikö voisi joitain olla niissäkin...

Se taas, että lapset "kelpaavat" joillekin sukulaisille vain tietyn perhetaustan omaavina ... siitä sanoisisin, että on varmasti ei vain niiden sateenkaariperheiden lapsille vaan kaikille muillekin lapsille ihan perhetaustasta riippumatta, parempi olla olematta missään tekemisissä moisten ihmisten kanssa.
Ei siis mikään menetys.

:)
En ajattele että perhe on mitenkään erityisen eristäytynyt muihin perheisiin verrattuna. Yleisesti ottaen perheet ovat kyllä nykyään aika eristyneitä, sehän on ihan tutkittu juttu. Kyseessä on naispari, pappat/vaarit/veljet asuvat kaukana joten heitä näkevät tosi harvoin. Aika satunnaisiksi jäävät siis kohtaamiset miespuolisten kanssa. Ja sitten heitä nähdessään lapset vierastavat niin paljon että ei kohtaamista oikein synny.

Onhan se surullinen menetys lapsille jos heitä ei oteta mukaan sukuun! Ovat he sitten millaisesta perheestä tahansa.
 
"hempukka"
Näkyykö se siis jotenkin eri tavalla, kuin esim. yksinhuoltajien lapsilla? :snotty:

Ts. miksi ihmeessä toinen sukupuoli puuttuu lasten elämästä melkein kokonaan? Kotona on vaan äitiä tai isää, se on selvä, mutta päivähoidossa, kerhoissa, harrastuksissa, kavereiden luona, koulussa, lähikaupassa, naapurustossa jne luulisi olevan naisia ja miehiä?
Varmaan ihan samalla tavalla voivat reagoida lapset joiden isä tai äiti ei ole syystä tai toisesta ollenkaan mukana kuviossa.

Lapset ovat vielä niin pieniä että eivät käy harrastuksissa. Harvemmin päiväkodissa on hoitajana mies... Se on pikkasen eri asia silloin tällöin jutella kaupan tai naapurinsedän kanssa kuin olla luottavaisessa ihmissuhteessa vastakkaistasukupuolta olevan aikuisen kanssa.
 
Maailmassa on enemmän yksinhuoltajaäitejä ja -isiä. Kaikki eivät välttämättä edes saa uutta parisuhdetta. Kukas heille sitten näyttää sen toisen sukupuolen mallin? Varsinkin jos esim. isovanhemmatkaan eivät ole kuvioissa mukana.
Siis tämä sillä logiikalla, että toisen sukupuolen roolimalli puuttuisi...
 
"vieras"
[QUOTE="mami31";26948233]se että näkee molempia sukupuolia ei kuule ihan ole sama asia kuin se että elää perhe-elämää sekä isän ETTÄ äidin kanssa. tai vähintään (kuten eroperheissä) näkee molempia vanhempiaan usein.

jos nainen+nainen tai mies+mies pystyy keskenään hedelmöittämään lapsen, silloin sanoisin että näin(kin) on tarkoitettu.[/QUOTE]

Ei tietenkään ole sama asia. Mutta millä tavalla se on huonompi asia? Mites yh-vanhemman perheet, et hyväksy niitäkään?

Sateenkaariperheissäkin on mahdollisuus nähdä sitä toistakin biologista vanhempaa. Tutkimusten mukaan lesboperheen lapset näkevät isäänsä useammin, kuin yh-heteronaisen lapset. Syynä juurikin se, että taustalla ei ole kipeää eroa ja riitaa lapsista.

Lesbot ja homot ovet kykeneviä saamaan lapsia, joten silloin niin on tarkoitettu.
 
  • Tykkää
Reactions: Mummeliisa
[QUOTE="hempukka";26948353]Varmaan ihan samalla tavalla voivat reagoida lapset joiden isä tai äiti ei ole syystä tai toisesta ollenkaan mukana kuviossa.

Lapset ovat vielä niin pieniä että eivät käy harrastuksissa. Harvemmin päiväkodissa on hoitajana mies... Se on pikkasen eri asia silloin tällöin jutella kaupan tai naapurinsedän kanssa kuin olla luottavaisessa ihmissuhteessa vastakkaistasukupuolta olevan aikuisen kanssa.[/QUOTE]
Onko se miten harvinaista?
Meidän lapsilla on nääs ollut miespuolinen lto, mies-lastenhoitajia kaksi, ja aika monta miespuolista opiskelijaakin pk:ssa. Ollaan kai sitten onnekkaita tässäkin suhteessa.

Ja se naapurin setäkin voi olla luottavaisen ihmissuhteen aikuinen osapuoli. Tai parhaan kaverin iskä. Tms.
 
"vieras"
[QUOTE="mami31";26948240]nyt otinkin esille miesparin.. tässä ei ole kyse siitä olenko vastaan vai en, vaan LAPSEN parhaasta.[/QUOTE]

Sinun logiikallasi vauvalle on paras, kun hän kasvaa kahden naisen perheessä. Lesbojen hyysääjä!11!!!
 
VittumaisenVeikee
Maailmassa on enemmän yksinhuoltajaäitejä ja -isiä. Kaikki eivät välttämättä edes saa uutta parisuhdetta. Kukas heille sitten näyttää sen toisen sukupuolen mallin? Varsinkin jos esim. isovanhemmatkaan eivät ole kuvioissa mukana.
Siis tämä sillä logiikalla, että toisen sukupuolen roolimalli puuttuisi...
Kunnon palstavanhempihan tekee näin. Jos olet yksinhuoltajaäiti, pukeudut aina kerran viikossa mieheksi ja seuraat urheilua kiroillen. Näinä päivinä myös syödään uunimakkaraa ja saunassa otetaan tervaolutta ja röyhtäillään. Näin lapsi saa miesmallia. Ja jos olet yksinhuoltajaisä niin kerran viikossa mekko päälle ja pullan leivontaan. Näinä päivinä saunassa tehdään kyykkyvatkaus.
Siis tuohan nyt on vain helppo tekosyy vihata sateenkaariperheitä että väitetään ettei lapsi saa roolimallia kummaltakin sukupuolelta. Ei paljon tarvii todellakaan ihmetellä että lapset nykyään kiusaa jos vanhempien asenteet on noin putkinäöllä.
 
"hempukka"
Maailmassa on enemmän yksinhuoltajaäitejä ja -isiä. Kaikki eivät välttämättä edes saa uutta parisuhdetta. Kukas heille sitten näyttää sen toisen sukupuolen mallin? Varsinkin jos esim. isovanhemmatkaan eivät ole kuvioissa mukana.
Siis tämä sillä logiikalla, että toisen sukupuolen roolimalli puuttuisi...
Aivan, ongelma ei olekaan pelkästään sateenkaariperheissä. Hurraa! Hoksasit!;) Tämän takiahan on olemassa mieskaverit toimintaa jne. Se on ihan todellisuutta että toisen sukupuolen puuttuminen lapsen elämästä vaikuttaa lapsen kehitykseen. Hölmöä sitä on kieltää.
 
[QUOTE="hempukka";26948302]
Onhan se surullinen menetys lapsille jos heitä ei oteta mukaan sukuun! Ovat he sitten millaisesta perheestä tahansa.[/QUOTE]

Se on menetys niille sukulaisille.
Kieroutuneiden ja rakkaudettomien sukulaisten seuran menettäminen sen sijaan ei ole lapsen kannalta surullista vaan surullisempaa olisi jos lapsi joutuisi näiden vaikutuspiiriin.
 
  • Tykkää
Reactions: Lex ja Anatolia
"Hempukka"
Onko se miten harvinaista?
Meidän lapsilla on nääs ollut miespuolinen lto, mies-lastenhoitajia kaksi, ja aika monta miespuolista opiskelijaakin pk:ssa. Ollaan kai sitten onnekkaita tässäkin suhteessa.

Ja se naapurin setäkin voi olla luottavaisen ihmissuhteen aikuinen osapuoli. Tai parhaan kaverin iskä. Tms.
No pikaisesti googlettamalla löytyi tieto että 4% prosenttia lastentarhanopettajiksi opiskelevista on miehiä. En usko että lastenhoitajissa prose´ntti on hirveästi suurempi.

Voi teitä vänkääjiä. Et viitsi edes kommentoida tohon sun tokaan kommenttiin...Jos olet noin pihalla asiasta niin ihan turha yrittää selittää.
 
Se on menetys niille sukulaisille.
Kieroutuneiden ja rakkaudettomien sukulaisten seuran menettäminen sen sijaan ei ole lapsen kannalta surullista vaan surullisempaa olisi jos lapsi joutuisi näiden vaikutuspiiriin.[/QUOTE

Menetys ja surullista sekä lasten että aikuisten kannalta.
Lasten tilanne olisi moisten ihmisten kanssa kuitenkin surullisempi, jos olisivat heteroperheestä ja "kelpaisivat" sukuun.
Eli sateenkaariperhetausta tuolla kohdin suojaa, ei altista.
 

Yhteistyössä