Kannattaako lähteä Israelin kibbutsille töihin?

  • Viestiketjun aloittaja mieli rikastua
  • Ensimmäinen viesti
mieli rikastua
Tienaako siellä oikeasti 3000€ kuussa ilman veroja? Voisin ottaa töistä vapaata ja tienaisin yli puolet nykyisestä nettopalkastani kuussa.
Lähtö olisi huhtikuulla ja tekisi mieli mennä tienaamaan rahaa. Puoleen vuoteen 18000€, hyvä raha ja tartteisin.
Tuota kun tekisi kerran vuoteen, niin hyvä.
 
dah
Kiva troolari, mutta vesitän sen:

"Kibbutz (monikossa kibbutzim, suomeksi käytetään myös kirjoitusasua kibbutsi) on israelilainen kollektiivitila joka perustuu vapaaehtoiseen toimintaan. Yleensä se on pienen kylän kokoinen kommuuni. Kibbutsit perustuvat juutalaisten siirtolaisten tarpeeseen viljellä maata yhdessä turvaamalla toisensa kylittäin.
Länsirannalla kibbutzi on edelleen tukikohtamainen puolustuskeskus, jolla on radioyhteydet avun hankkimiseksi, vesisäiliö ja puomi tiesulkua varten.
Ideologisesti kibbutzeja on perusteltu sekä sosialismilla, nimenomaan maan yhteisomistuksella, että sionismilla. Juutalaisvaltion maatalouden alkuvaiheessa yhteistyötä tarvittiin runsaasti myös maanparannukseen sekä uusien viljelyalueiden käyttöönottoon.
Kibbutseissa kaikki oli yhteistä alkuvuosikymmeninä. Tilan tuotto käytettiin yhteisön hyväksi eikä työntekijöille yleensä maksettu palkkaa eikä eläkettä. Vastineeksi työstään kibbutsin jäsenet saivat majoituksen, ruoan ja vaatteet ilmaiseksi. Kibbutsin jäsenet asuivat makuusaleissa ja söivät kouluruokalan kaltaisissa yhteisissä tiloissa.
Jopa lastenkasvatus oli kibbutseissa aiemmin kollektiivista: kaikki lapset kasvatettiin lastenkodeissa, vanhemmat eivät asuneet edes samoissa taloissa lastensa kanssa. Perheinstituutiota ei ollut. Tästä kollektiivisesta kasvatuksesta on kirjoittanut amerikkalainen psykoanalyytikko Bruno Bettelheim kirjassaan The Children of a Dream. Nyttemmin useimmissa kibbutseissa on luovuttu kollektiivisesta lastenkasvatuksesta sen aiheuttamien lastenpsykiatristen ongelmien vuoksi.
Muutenkin kibbutseissa on demokraattisin päätöksin luovuttu sosialismista aste asteelta ja lisätty yksityistä omistusta sekä alettu maksaa palkkoja markkinatalouden kysynnän ja tarjonnan lain mukaan, siis esimerkiksi korkeampia palkkoja ammattitaitoisille työntekijöille."
 
mieli rikastua
Kyllä nykyään kuulemma maksetaan ja hyvin. Lapsiani ei tartte kasvattaa, kaikki jo aikuisia. Eli minullakin ikää jo ja hyvä sauma lähteä. Tienata kyllä haluisin, se tärkeintä ja pointti. Näin olen kuullut puhuttavan, 3000€ kuussa. Hyvä raha.
 
mieli rikastua
[QUOTE="vieras";27907571]Joo lähde vain. Ihan vain et paikan omistajat saa hyvät naurut kun sinne tunkee suomilikka vaatimaan kolmen tonnin kuukausipalkkaa :D[/QUOTE]

Onko tosiaan noin? Miksi sitten kertoneet rikastuneen ja ehdotelleet mullekin lähtöä rikastumaan.
18000€ olisi hyvä raha.
 
setä
Aiemmin kibbutseilla sai pientä taskurahaa, mutta nykyisin ei kaikissa paikoissa edes sitäkään.
Siellä ei kyllä pääse rikastumaan. Päinvastoin, siellä saa töitä, mutta ei juurikaan palkkaa. Tuollaiset 3000 € / kk on kuulostaa aivan uskomattomalta.
 
Setä
Tai ehkä voit saadakin tuon 3000 € / kk, jos sinulla on kyseisen kibbutsin alalta esim. professuuri hoidettana jossakin yliopistossa tms.
Eräs kibbutsi valmistaa betonielementtejä. Jos menet sinne tekemään lujuuslaskentaa ja suunnittelemaan vaativia rakenteita, niin ehkä sitten...
 
vierailija
[QUOTE="vieras";27907571]Joo lähde vain. Ihan vain et paikan omistajat saa hyvät naurut kun sinne tunkee suomilikka vaatimaan kolmen tonnin kuukausipalkkaa :D
Onko tosiaan noin? Miksi sitten kertoneet rikastuneen ja ehdotelleet mullekin lähtöä rikastumaan.
18000€ olisi hyvä raha.[/QUOTE]
Miksi lie? Liittyisikö se esittämääsi väitteeseen siitä, että tienaisit siellä jopa PUOLET nykyisestä NETTOPALKASTASI, jolla liksalla (bruttopalkka siis yli kymppitonni kuussa) olisit joko erikoislääkäri tai ministeri, muttet missään tapauksessa voi noilla eväilläsi olla. Eli siis kunhan kiusaavat, kun sinua on helppo vetää nenästä.
Kibbutsilla tehdään vapaaehtoistyötä, ei sieltä palkkaa saa. Eikä vanha ämmä edes kiihkeää seksiä, ellei halua sitä jonkun satavuotiaan pitkäparran tai amerikkalaisen rekkalesbon kanssa.
 
vierailija
Mites tää vanha kunnon Norja ja hyvät palkat?
Norjassa on kysyntää suomalaisista, jotka OSAAVAT RUOTSIA, koska ruotsin hanskaaja oppii norjan parissa kuukaudessa. Palkkataso on korkeampi kuin turskanperkaajalla Suomessa, mutta myös Norjan hintataso on korkeampi. Siellä tienaa, ellei polta ja juo pätäkkäänsä samantien. MUTTA kieltä pitää osata. Ei siis mitään edellytyksiä työllistyä jos on vastahankaa pohjoismaisia kieliä kohtaan. Duunia on monella alalla, mm. hoitoalalla ja työpaikkoja avoinna kymmeniä tuhansia. Sama koskee Ruotsia: suomen- ja ruotsintaitoisia hoitoalan ihmisiä haetaan jatkuvasti.

Eli ei koske persuja ja muita kielirajoitteisia.
 
vierailija
Kibbutseista nyt vielä, että onko kellään tuoreita kokemuksia sieltä tai ajan tasalla olevaa tietoa nykyisestä toiminnasta ja siitä mitä kautta sinne siis pääsee paljon maksaa ja näin?
 

Yhteistyössä