Jos lapsellasi on ollut taaperoripulia, niin minkä ikäisenä mennyt ohi?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Meillä 1v9kk ikäisellä tällainen ikävä vaiva, kestänyt 1-vuotiaasta asti. Mitään apua ei ole löytynyt asiaan. (kaikki mahdolliset allergioiden ym. aiheuttajat tutkittu) Diagnoosiksi saatu vain tämä toiminnallinen ripuli / taaperoripuli. Löysä kakka pursuaa vaipasta, niin että vaatteet menee pyykkiin vähintään joka toinen kerta. Päiväkodista tulee tosi usein kakkaiset pyykit mukana. :(

Onko jollain löytynyt joku apu asiaan? Minkä ikäisenä vaiva on helpottanut?
 
vieras2
Meidän pojalla tuota esiintyi muistaakseni 2,5 vuotiaaksi, satunnaisesti sen jälkeenkin. Meillä ei koskaan ollut niin sanotusti normaalia ulostetta vaan joko kivikovaa ummetusta tai todella löysää liejua joka tuli vipoista yli. Eikä mitään allergioita. Pari kuukautta ennen kuin täytti kolme oppi potalle ja sen jälkeen uloste kuin taikaiskusta normalisoitui ja ummetukset jäi historiaan. On kyllä edelleen herkkä ripuloimaan jos jotain on liikkeellä. Kohta 4v.
 
"Vieras"
En ole ikinä kuullutkaan taaperoripulista. Jotain täytyy olla ravinnossa tms. saako tarpeeksi nestettä/vettä, kuituja? Ja tuon ikäisen pitäisi osata jo tehdä kakka pottaan!

Meillä 1-vuotias ei enää suostunut tekemään kakkaa vaippaan, ainoastaan pottaan tai repi vaipan pois ja kakkasi lattialle. Jopa pienemmän voi opettaa potalle kakalle. Niinä kertoina kun kakka tuli vaippaan, se oli ripulia. Ehkä liian kauan pidättänyt kakkaa.
 
Pskamutsi
[QUOTE="Vieras";28147527]En ole ikinä kuullutkaan taaperoripulista. Jotain täytyy olla ravinnossa tms. saako tarpeeksi nestettä/vettä, kuituja? Ja tuon ikäisen pitäisi osata jo tehdä kakka pottaan!

Meillä 1-vuotias ei enää suostunut tekemään kakkaa vaippaan, ainoastaan pottaan tai repi vaipan pois ja kakkasi lattialle. Jopa pienemmän voi opettaa potalle kakalle. Niinä kertoina kun kakka tuli vaippaan, se oli ripulia. Ehkä liian kauan pidättänyt kakkaa.[/QUOTE]

Hehheh. Tunnen yhden alta kaksivuotiaan, joka tekee tarpeensa pottaan. Joten aika jälkeenjäänyttä porukkaa ympäristössäni...
 
halipupu harmaana
Voi olisko mun lapsella taaperoripuli? Ikää on nyt jo kohta 6v, mutta taas tuli kakat housuut pk:n pihalla. Luulin että johtuisi laktoosista, mutta ei näytä sekään tepsivän ja joskus jos syö laktoosista ruokaa, niin ei tule mitään oireita. Meillä aika epäsäännöllistä tämä löysä vatsa oire, joten vaikea miettiä missä mättää. Toivottavasti loppuu ennen koluluikää.
 

Yhteistyössä