kuinka paljon toinen lapsi "maksaa" ?

  • Viestiketjun aloittaja tidididi
  • Ensimmäinen viesti
tidididi
eli siis kuinka paljon teillä on mennyt rahaa toiseen lapseen vaikka ensimmäisen elinvuoden aikana?
kuinka paljon enemmän rahaa menee kahden lapsen kanssa, entä yhden?

minulle sanottiin, että toinen lapsi ei "maksa" juurikaan mitään varsinkaan jos ensimmäinen lapsi on pieni ja kaikkia tavaroita ei ole hävitetty. piettääkö paikkaansa?
 
faktaa
Riippuu ihan siitä, mistä sen ostaa. Lidlissa tulee halvimmaksi, cittarit tai prisma maksaa enemmän vaikka niistä saa sitten muita etuja sen lapsen lisäksi, kuten bonuksia tai plussapisteitä.
 
hfg
Ihan yhtälailla maksaa se toinenkin vauva kuin se ensimmäinen.. Vaipat, ruoat, maidot yms. No, sitteri, turvakaukaloa yms. perusjuttuja ei tarvitse välttämättä hankkia toiselle lapselle uudestaan. Tosin sitterinkin saa ostettua 5-10 eurolla käytettynä eikä sekään loppujen lopuksi ole edes välttämätön. Paljon enemmän ehkä kustannusten puolesta merkkaa se millaisella ikäerolla lapset syntyy ja sukupuoli. Lyhyellä ikäerolla pitää hankki tuplarattaat ja kaikki eivät halua pukea poikaa pinkkiin ja toisinpäin.

Meillä on 1,5-vuotta ikäeroa tytöllä ja pojalla. Ihan saman verran on molemmista ollut kulua :) Nyt voi toki vähän ennakoida kun esim. vk-haalaria ostaa, että se on neutraalin värinen että menee pojallekin.. Sitten asusteilla eli pipoilla ja huiveilla muokkaa tyttömäisemmäksi.

Kahden kanssa pitää olla tavaraa miltei tuplaten kun yhdellä on vain yhden tarpeisiin. Joitain juttuja voi kierrättää, mutta ei kaikkea.
 
:))
Lapset 3,5v ikäerolla, kaikki vauvatavarat oli ennestään tallessa kun toinen syntyi, joten eipä se eka elinvuosi maksanut paljoakaan, vaipat se isoin menoerä. Ja samaa sukupuolta, hamsterina olin kaikki esikoisen vaatteet säilyttänyt ja säilytän yhä, joten enpä sanoisi paljoa olevan toisesta kuluja. Vielä siis, kun ovat alle kouluikäisiä.. Tietysti sitten isompana on eri asia kun harrastetaan enemmän ja varmasti haluaa (ja saakin) nuorempi muutakin kuin isomman vanhoja vaatteita ja tavaroita..
 
hfg
Jäin vielä miettimään laajemmalta kannalta asiaa... Lapsi maksaa ymmärtääkseni n. 100 000 - 150 000 euroa vanhemmilleen ennen kuin on täys-ikäinen. Kuopus himpun verran vähemmän, mutta onhan kaksilapsisen perheet kulut isommat.. Asuinneliöitä tarvitaan enemmän, sähköä kuluu enemmän, vakuutukset, ruokalasku suurempi, liikkuminen kalliimpaa.. Harrastukset... Jne.
 
Ikäero 1,5v
Tuplarattaat, toinen turvaistuin (kaukalon jälkeen), kaikki kengät ja suuri osa ulkovaatteista kun ovat eri vuodenajan vauvoja. Satunnaisia sisävaatteita. Vauvakuvaus. Vakuutukset. Toinen Triptrap. Vitamiinit, ruoka, vaipat. Taaperosänky, peitot, lakanat.

Onhan noita kuluja.

Helpompi on sanoa, mikä ei ole maksanut: sisävaatteet, pinnasänky, nukutusvaunut, kaukalo. Ekat luistimet, sukset ja polkupyörä.
 
vieras*
Ostettiin toista varten tuplarattaat, kaksi kantoliinaa, kantoreppu. Vaippoja, paitsi ekat 4-5kk meni esikoisen vanhoilla kestovaipoilla. Vähän vaatteita. Toinen syöttötuoli, josta saa juniorituolin.

Remontoitiin asunto niin että yhden makkarin sijaan meillä on makuuhuoneita kaksi... :)
 

Yhteistyössä