Synnytys rv 34

  • Viestiketjun aloittaja Safiina
  • Ensimmäinen viesti
Safiina
Onko vaucan kuinka turvallista syntyä jo viikolla 34? Supistellut nyt aamusta asti ja mietin, voinko rauhassa vielä kotona oleilla.. Vai yritettäisiinkö synnytystä vielä estellä?
 
Dot
Mulle sanoivat sairaalassa viikolla 34, että "Kyllä se ihan valmis vauva on, antaa tulla vaan".
Riskeistä eivät alkaneet erikseen kertomaan enkä kyllä ehtinyt miettiäkään.
 
"vvieras"
Onko viikot siis 34+ vai 33+?, 34 viikollahan tarkotetaan välillä molempia. Itse synnytin 33+ ja vauva äkkiä hengityskoneeseen ja 2kk sairaalassa. Ei mitään ongelmia jälkikäteen, mutta keuhkot ei olleet kehittyneet kunnolla vielä.

Niin muuten. Ehdottomasti sairaalaan, että ehdit saamaan keuhkoja kypsyttäväy kortisonit. Esikoinen ehti saada vaan toisen ja jälkimmäinen sai varmuuden vuoksi vaikka synnytin sitten oikeaan aikaan. Aikaisten supisteluiden takia annetaan varmuudeksi.
 
Hullua! Vauva ei välttämättä ole sitä mitä on luvattu, eli viikkoihin nähden pienempi, eli voi tulla pitkä sairaalareissu jos toinen on liian pieni kotiutumaan, pienet kun ei ole vielä valmiita kohdun ulkoiseen elämään. Ottaisin yhtettä synnytyspaikkaan.

tv- täysiaikaisen keskosen saanut, painoi 2500g kun poikien keskivertopaino on 3700g!! Eli vaatisin myös lisäultraa. Onko lapsivettä yms. Itsellä ei ollut.
 

Yhteistyössä