Lajittellaanko teillä jätteet? Entä suursiivouksessa, mihin tavarat menevät?

  • Viestiketjun aloittaja Sippari
  • Ensimmäinen viesti
Sippari
Mitä kaikkea lajittelette?
Jos teette isoa siivousta taikka tajuatte omistavanne liikaa roinaa, mitä teette tavaroille? Laitatteko roskiin vaiko viettekö jonnekkin?

Minä olen se kamala maapallon pilaaja, joka heittää kaiken samaan säkkiin ja viskaa roskiin. Eli en lajittele mitään. Enkä edes jaksa potea huonoa omaatuntoa.
 
miunmau
Niin vähän tulee biojätettä, että kaikki (paitsi ehdet ja pahvit) menevät samaan. Jos satun kuorimaan isomman satsin vihanneksia, niin saatan kääräistä ne lehteen ja viedä bioon.

Suursiivouksessa laitan isoimmat myyntiin Toriin ja pienemmät laatikkoon, jota tyhjennän säännöllisesti ja laitan huutonettiin.

Mökillä (n. 5kk vuoteen) poltetaan kaikki palava ja loput (jota ei jää paljoa) tuodaan kaupunkiin roskikseen.
 
"Mie"
Kyllä me lajitellaan.
Sekajätteet, biojätteet, muovit, pahvit, lehdet, tölkit ja pullot, patterit. Pienmetallia en lajittele koska keräyspaikka on niin kaukana.
Lajittelun koska siitä tulee hyvä mieli, tuntuu että kannan korteni kekoon yhteisen maapallomme puolesta. Vaiva on kuitenkin pieni ja hyöty suuri jos kaikki lajittelee.

Tarpeetonta tavaraa viedään sinne minne kuuluu. Esim. elektroniikka liikkeeseen ja lääkkeet apteekkiin. Sohvat ja patjat lähtee niiden mukana ketkä tuo uuden jne. Jos huomaan tarpeetonta kamaa kotona annan sille joka tarvii. Esim. vanhat matot ja pyyhkeet mene kissakotiin missä niitä tarvitaan, lapsen vanhat vaatteet sukulaisen kautta pienemmälle käyttäjälle. Joskus toki pitää viedä jotakin ihan roskikseenkin asti mutta harvemmin.
 
"hmm"
Lajittelen sen verran kun taloyhtiössä on mahdollista. Täällä siis ainoastaan keräyspaperin ja biojätteen (silloin kun sitä jostain syystä tulee paljon, yleensä tulee niin älyttömän vähän että laitan vain tavalliseen roskiin) ja sitten kaikki muut sekajätteeseen. Suursiivouksissa tai lähinnä muutoissa, kun luovun enemmästä tavarasta, vien kaiken hyvässä kunnossa olevan spr:lle ja arvokkaammat asiat myyn netissä. Yksittäiset tavarat joista päätän luopua heitän vain roskiin.

Entisessä taloyhtiössä jossa oli biojäte, keräyspaperi ja energiajäte. Tämä oli äärettömän typerää, koska tällöin energiajätteeseen kelpaamaton sekajäte meni kumminkin kaikilla asukkailla tuohon laatikkoon. Paitsi yhdellä neropatilla, joka "lajitteli" heittämällä kaiken seka- ja ongelmajätteen irrallisena maahan.

Olisin valmis lajittelemaan seka- ja energiajätteen jos siihen olisi oikein missään mahdollisuus ilman ääretöntä vaivaa, eli raahaamalla roskapusseja kilometrejä yleisiin lajittelupisteisiin.
 
vieras*
Asutaan omakotitalossa, kuskaan kierrätykseen kelpaavat muovit, lasin ja pahvit ym. kierrätyspisteeseen. Biojätteet omaan kompostiin. Käyttökelpoiset tavarat lahjoitan eteenpäin, esimerkiki vaatteita ja leluja ym.
 
Ken guru
Niin ja näin. Osa viedään kierrätyskeskukseen (nytkin on ulkovarastossa tavaroita odottamassa että päästään roudaamaan niitä pois), osa heitetään kaatopaikalle, osa vaatteista menee keräykseen tai vauvan vaatteita olen vienyt neuvolaankin, pullot kierrätetään aina, samoin pahvit ja lasit. Meillä on tuolla pihalla sekä energiajätteille, biojätteille, kaatopaikkajätteille että pahveille omat isot roskalaatikot. Eli ihan hyvin on asiat.
 
"Anne"
Lajitellaan. Bio, paperi, pahvi, lasi, metalli ja paristot. Jos on ylimääräistä roinaan niin näppäsen kännykällä kuvan ja laitan facen kirppiskansiooni. Jos ei mene kaupaksi niin kärrään joko roskiin tai vien uff:in laatikkoon.
 
Lajitellaan. Tietenkin.

Suursiivouksen yhteydessäkin lajitellaan. Osa menee kierrätyskeskukseen, osan myyn, osan lahjoitan, osan vien kaatopaikalle. Roskiin en kanna mitään, mitä voi vielä käyttää tai mikä ei sinne kuulu.
 
Vier
Ongelmajätteet toki niiden keräykseen mutta tavallista jätettä ei lajitella. En usko maapallon pelastuvan millään biohömpötyksillä. (Eikä täällä edes ole biokeräystä omakotitaloille).
 
"Lydi"
Meillä ei vielä ole pihalla kaikkia pönttöjä, joten lajitellaan erikseen vain paperi, pahvi, bio, metalli ja lasi. Kaikki muu heitetään yhteen isoon molukkiin. Annan naapurimaan köyhille kaiken käyttökelposen tavaran. Itse en käy kirpparilla myymässä.
 

Yhteistyössä