NYT SAA RIITTÄÄ! -Suurmielenosoitus 25.4.14

  • Viestiketjun aloittaja RIITTÄÄ
  • Ensimmäinen viesti
25052014
Aikuisten oikeasti voitte vaikuttaa äänestämällä toukokuun 25. päivän EU-vaaleissa.

Vaalipäivänä tosin käy niin, että valittajat eivät viitsi vaivautua äänestämään, tai äänestävät sitä samaa puoluetta jota haukkuvat.
 
laumasielunpaimen
[QUOTE="Hömelö";29802041]Hyvä sanoa että lopettakaa vinkuminen ja menkää töihin, jos ei ole työpaikkoja mihin mennä... Ihmisistä pitää sen verran pitää huolta että ihmiset pysyy työkykyisinä. Kaikenmaailman porsaanreijät pitäis tukkia mahollisimman hyvin ettei kaikenmaailman tukia ja etuuksia käytetä hyväksi. En esimerkiks ymmärrä, miks varakkailla on oikeutta minkäänlaisiin sosiaalietuuksiin. Ne on yleensä just niitä ihmisiä jotka huutelee taviksille ja köyhille että menkää töihin ja lopettakaa sossussa ramppaaminen, mutta kummasti kelpaa kela-korvaukset lääkärikäynneistä, äitiyspäivärahat, lapsilisät ja äitiyspakkaukset, ilmainen neuvola, mahollisesti jopa kunnalle kallis mutta käyttäjälle edullinen kunnallinen päivähoito eikä synnytyskeikastakaan taida todellisen laskun suuruudesta huolimatta maksaa kuin murto-osan, kuten me pienituloset. Yritystukia maksetaan käsittämättömiä summia aivan älyttömiin kohteisiin. Maahan tulevilta pakolaisilta pitäis tietyn ajan kuluttua alkaa vaatia jotain vastinetta sille että heidän elämisensä täällä kustannetaan (vois alottaa ensin ihan kielen opiskelusta ja pikkuhiljaa siirtyä ammatin opiskeluun koska minusta päämäärä pitäis olla siinä että myös pakolaiset oppis pidemmän päälle elättämään itsensä jos jäävät maahan pysyvästi).[/QUOTE]

Säkö haluaisit ottaa kaikki etuudet pois niiltä jotka maksaa muidenkin kulut? Melko reilua. Omasta puolestani totean että leikataan vaan lapsilisiä, ei oo oma talous onneksi noiden varassa. Näkisin mielelläni myös virkakoneistoa kevennettävän reilulla kädellä, mutta en suorittavalta tasolta. Byrokratiaa tuntuvasti alas, mutta eipä oo näköpiirissä. Maahanmuuttajat, 3 vuotta aikaa näyttää että ansaitsee oman toimeentulonsa tai sit pihalle maasta.
 
"Hömelö"
Laumasielunpaimen, sun ehdotuksista olen pääasiallisesti samaa mieltä. Ja vaikka melko pienitulonen talous tällä hetkellä ollaankin, niin lapsilisän verotus ei meidänkään taloutta kaada, joten sen kannalta en ole sitä vastaan. Mutta sitten on niitä oikeesti köyhiä talouksia, missä tuonkinvertanen leikkaus tuntuu lompakossa, ja sillon on kyse minusta epäreilusta politiikasta, jollei sitä tulonmenetystä jotenkin heille korvata.

Ei mulla valmiita täydellisiä vastauksia ole, mutta kyllä mä olen sitä mieltä, että OIKEESTI apua tarvitsevien pitäis sitä apua saada riittävästi (en siis todellakaan tarkota sossu-tatua). Myös työnteon tulis aina olla kannattavaa. Mutta ei tää vaan toimi, että niitä sosiaalietuuksia on kaikki vaatimassa sekä tarpeeseen että haluun, ihan vaan siks että kun naapurikin saa ja se on epäreilua etten minäkin sitten kelasta nyhdä kaikkee mikä irti lähtee. Mä todellakin toivon ettei tässä maassa mennä kohti sitä tyyliä, että kaikki selvitköön omillaan tai kuolkoon pois. Sitä löytyy esimerkiks ton pitkän rajan takaa, eikä kovin lupaavalta vaikuta. Korkee tuloverotus ei ole minusta hyvä asia, joten jostain on tingittävä, mutta kertokaapa miksi se varakkaan lapsilisä on niin paljon tärkeempi asia kuin vaikka se että kaltoinkohdelluksi tullut lapsi saa riittävän nopeasti apua? Eihän tämmösestä asiasta pitäis edes keskustella, vaan valinnan pitäis olla päivänselvä! Nyt ne eurot siirtyy siltikin sinne pikku-Pertin tilille odottelemaan että ostetaanpa pojalle auto kun täyttää 18 vuotta...
 
"Hömelö"
Ja jos ei valtiolla itellä ole omasta takaa hyvät tulot esimerkiks sijotusten tai luonnonvarojen kautta ja jos jonkulainen sosiaaliturva halutaan ihmisille taata niin tottakai ne rahat on otettava sieltä missä sitä on. Ihan idiootin hommaa ottaa rahat pienituloselta, joka juuri ja juuri pärjää tai tarvitsee itsekin apua, koska seuraavaks hän on autettavien listalla. Hölmöläinen jatkamassa peittoa ja maksamassa vielä byrokratiasta aiheutuvia kuluja.
 
"Hömelö"
Noi tuomiopäivän ennustukset ei kyllä auta yhtään mitään. Todetaan vaan että näin kävi, työnnetään käsi taskuun ja odotetaan maailmanloppua (tai sosiaaliturvan). Ei tää keskustelupalstalle kirjottelukaan auta vaikka olis miten hyviä ehdotuksia, eipä sillä. Äänestäminen auttaa. Julkiset mielenosotukset ja addressitkin auttaa, jos ei muuten niin ainakin sillä että asia nousee esille. Järjestötoiminta auttaa. Oman perheen, lähimmäisen, lähialueen auttaminen auttaa. Politiikkaan mukaan lähteminen auttaa.
 
viaras
Hallituksen resepti vaikeisiin hetkiin:

Kaikesta leikataan, verot nousevat, hinnat pilvissä -----> ostovoima pienenee -----> ihmiset kuluttavat vähemmän ----> kauppa ei vedä, ihmisiä irtisanotaan -----> työttömyys räjähtää käsiin -------> rikollisuus lisääntyy -------> empatia katoaa --------> Rikollisuutta, rikollisuutta ja rikollisuutta

Hyvinvointivaltiomme on muisto vain.

Nykyinen hallitus on pelkkä vitsi, harmi vain että tuhosivat muutamassa vuodessa kokonaisen valtion. Valtion, mitä pidettiin vielä joskus maailman parhaimpina, edistyksekkäämmistä ja tasa-arvoisemmista paikoista elää.
 
"Hömelö"
Ymmärrettävästi kaikkia ketuttaa joilta otetaan pois joku etu. Mutta tässä tilanteessa pitää kuitenki tehdä jotain. Peukalo perseessä ei voi jäädä istumaan ja odottamaan että katellaan mitä tapahtuu. Hallitus on ollu todella vaiheessa tilanteessa, aina ku jollekin kumartaa, toiselle pyllistää. Jotain on yritetty tehdä, se on sitte toinen juttu kuinka hyvin ne toimet on onnistunu ja onko ne ollu kaikille reiluja. Jos on ehdotuksia mitä pitäis tehdä, niin ei muuta ku kirjottamaan vaikka sähköpostia jolleki kansanedustajalle tai keräämään addressia. Ei se auta mitään että valitetaan että väärin teitte, vaan sitten täytyy kertoa että kuinka pitäis toimia tästä eteenpäin. Historiasta voi yrittää oppia jotain, mutta sitä ei voi elää uudelleen. Jo seuraavat vaalit voi auttaa jotain. Se ei auta että heitetään hanskat tiskiin ja sanotaan että pilalla on, mitään ei ole enää tehtävissä.
 
laumasielunpaimen
[QUOTE="Hömelö";29820002]Ymmärrettävästi kaikkia ketuttaa joilta otetaan pois joku etu. Mutta tässä tilanteessa pitää kuitenki tehdä jotain. Peukalo perseessä ei voi jäädä istumaan ja odottamaan että katellaan mitä tapahtuu. Hallitus on ollu todella vaiheessa tilanteessa, aina ku jollekin kumartaa, toiselle pyllistää. Jotain on yritetty tehdä, se on sitte toinen juttu kuinka hyvin ne toimet on onnistunu ja onko ne ollu kaikille reiluja. Jos on ehdotuksia mitä pitäis tehdä, niin ei muuta ku kirjottamaan vaikka sähköpostia jolleki kansanedustajalle tai keräämään addressia. Ei se auta mitään että valitetaan että väärin teitte, vaan sitten täytyy kertoa että kuinka pitäis toimia tästä eteenpäin. Historiasta voi yrittää oppia jotain, mutta sitä ei voi elää uudelleen. Jo seuraavat vaalit voi auttaa jotain. Se ei auta että heitetään hanskat tiskiin ja sanotaan että pilalla on, mitään ei ole enää tehtävissä.[/QUOTE]

Yhdessäkään poliitikossa ei sukupuoleen katsomatta ole tarpeeksi munaa ilmoittaa, että valtion- ja kunnanhallintoa on kevennettävä radikaalilla tavalla koska tulojen kerääminen verotuksen avulla on nyt kuljettu loppuun. On säästöjen aika ja säästöt otetaan sieltä missä on läskiä ja ilmaa. Se olisi poliittinen itsemurha. Ei tarvii kuin vilkaista julkisen puolen suhdetta yksityisen puolen osuuteen bkt:sta.

Järki ei noita päätöksiä sanele vaan oman perseen suojelu ja uudelleen valinnan varmistelu.
 

Yhteistyössä