Suuri sota lasten omista huoneista, mielipiteitä?

  • Viestiketjun aloittaja rIITA
  • Ensimmäinen viesti
rIITA
Meillä on kaksi tytärtä, kohta 10v ja 12v. Haluavat omat huoneet ja tähän asti ovat olleet suuressa huoneessa yhdessä. Koska emme ole löytäneet sopivaa neliötä ja asumme siis kolmiossa niin tämä tarkoittaisi sitä, että joutuisimme siirtämään sänkymme alakertaan olohuoneeseen. Mies ei tähän suostu, koska kuulemma hän ei saa nukuttua alakerrassa ja hän ei voisi enää nukkua pitkään viikonloppuisin kun ei saisi olla rauhassa kun sänky kerta paraatipaikalla. Itse olisin valmis muttamaan alakertaan, sillä mielestäni lasten etu tulee ensin. Mitä olette mieltä?
 
Meillä pysyisi lapset samassa huoneessa. Minäkään en pystyisi nukkumaan olohuoneessa. Saisiko huonetta jaettua jollain, että tulisi enemmän yksityisyyttä? Ite olen asunut samassa huoneessa siskon kanssa koko lapsuuden.
 
vierac
Lasten etu on tietysti tärkeää mutta olisihan se aika outo näky, että sänky keskellä olohuonea. Mites vuodesohva ja teidän aikuisten sänky jäisi sinne makkariin toisen tytön käyttöön?
 
"aapee"
Niin vuodesohva olisi yksi vaihtoehto, ne vaan ei ole niin hyviä nukkua, meillä oli joskus.Meillä on iso olohuone eli sänky kyllä mahtuisi hyvin sinne. Mies vaan ei halua luopua omasta mukavuudestaan..tärkeintä että saa nukkua pitkään.
 
Vierass
Vuodesohva on kyllä kamala ajatus. Kallistun miehen näkökannalle olohuoneeseen muuttamisesta. Eikö isoa lastenhuonetta voi mitenkään jakaa tai onko olohuone niin iso, että siitä voisi erottaa osan makuusopeksi.
 
Kokeilin tätä
Älkää muuttako olohuoneeseen! Sänky pilaa olohuoneen, eikä sinne ole siksi enää kiva mennä tekemään yhtään mitään (oleilemaan tai nukkumaan). Vuodesohva on yksi perhana. Sohvana ehkä ok, mutta sänkynä ei. Ja se ainainen availu ja levittely ja petaaminen.
Vanhemmilla pitää olla makuuhuone, aivan niinkuin teidän tyttärillännekin nyt on.
 
Yläkerrassa on varmaan jonkinlainen pieni aula? Huoneissa kiinteät kaapit?
A) aulasta eristetään alue nukkumatilaksi, ei onnistu jos alue on pieni.
B) yläkerran huoneet puretaan pois ja tila jaetaan kolmelle. Lisätilaa huoneisiin syntyy jättämällä kiinteät kaapit pois. Vaatesäilytys lipastoissa ja aulan puolelle komerot.
 
piipula jatkaa
oikeasti olisin silti huoneen jakamisen kannalla, varsinkin jos molemmat sais oman ikkunan,ei ongelma omakotitalossa mutta kerros-sellaissa mahdoton lisätä ikkunoita
 
"vierasvieras"
Miehesi on oikeassa. Ei lasten tarvitse saada joka asiassa tahtooan läpi. Tämä "lapsen edulla" hössöttäminen on mennyt liian pitkälle. Tottakai lapset voivat jakaa huoneen ja huoneessa voi tosiaan tehdä muutoksia yksityisyyden lisäämiseksi.
 
333333
Minusta vanhemmillakin pitää olla oma huone. Onko se sitten kiva, sänky keskellä olohuonetta. Eihän siellä enää tee mieli nukkuakaan tai ei ainakaan mulla tekisi. Huone missä kaikki ramppaa eestaas pitkin päivää.
Sanoisin lapsille, että sorry, niin kauan kun ei löydy sellaista asuntoa missä olisi tarpeeksi huoneita niin jakavat yhteisen huoneen.
 
maa aam
En minäkään suostuisi muuttamaan olohuoneeseen. Hyvin nukkunut vanhempi on parempi vanhempi kuin se, joka on aina väsynyt. En pystyisi herkkäunisena nukkumaan hyvin olohuoneessa, vaikka en aamuisin pitkään nukukaan.

Lapsille lisää yksityisyyttä huoneeseen esim. sermillä, kirjahyllyllä tms. ja lisää pökköä pesään uuden kodin etsintään.
 

Yhteistyössä