Päiväkodissa ei pidetty siitä kun en pidä lapsella kesälomaa.

  • Viestiketjun aloittaja ammattivalittaja
  • Ensimmäinen viesti
ammattivalittaja
[QUOTE="Vieras.";29816916]Kyllä lapsi tarvii sitä lomaa jossain vaiheesssa
Ympärivuoden ei saa pitää hoidossa
Oliko näin et aloittaa vasta hoidon?[/QUOTE]

Ei vaan on ollut vuosia osa-aikahoidossa ja aina pitkät loma-ajat kotona. Mies yrittäjä ei kesälomaa pidä ja itse sain kesätöitä.
 
katse peiliin
kyllä se lasten hyvinvointi vaan kuuluu meille pk:n henkilökunnalle.
Oletko miettinyt,että lapsesi "tekee" pidempää päivää kuin sinä ja huomattavasti stressaavammassa ympäristössä!
 
"just"
Sitä vartenhan se varahoitopaikka on, jos on vietävä hoitoon kun vakituinen paikka on kiinni. En ymmärrä, miksi hoitajat eivät tykkää. Minkäs sille mahtaa, ettei ole lomaa ja se lienee nykyisten pätkätöiden aikaan jopa melko yleistä. Harva kai huvikseen vie lapsiaan varahoitopaikkaan.
 
halipupu harmaana
Kyllä sitäkin tapahtuu, että vanhemmat lomailevat yksin ja antavat lapsensa olla hoidossa vaikka koko kesän, jos kukaan ei pidä lapsen puolia ja sitä me just päiväkodisss tehdään. Myös lapsells on oikeus lomaan ja omiin vanhempiinsa. Kyllä me perään kysellään, jos yhtään lomaa ei ole, ja meillä ainakin passitetaan sitten pk:n johtajan puheille, jos yhtään lomaa lapselle ei tule vaikka kuinka asiasta jutellaan ja kyllähän sitä lomaa sitten yleensä alkaa ainakin joitakin viikkoja tulla. Ei päiväkoti ole mikään lepopaikka lapselle ja varsinkin kesällä meno on aika haipakkaa, kun kaverit ja aikuiset vaihtuu joka viikko.
 
"Hömelö"
Jos sä pidät kesäloman ennen töiden alkua niin en kyllä pysty ymmärtämään että mikä tässä on päiväkodin mielestä ongelmana (ellei se "loma" ole vain joitakin päiviä). Ei kait päiväkoti voi määrätä että se loma on pidettävä kesä- tai heinäkuussa. Eikö sun miehes oikeesti pysty pitämään yhtään lomaa vai eikö hän halua jos joutuu viettämään senkin ajan hoitaen lasta?
 
ammattivalittaja
[QUOTE="Hömelö";29817121]Jos sä pidät kesäloman ennen töiden alkua niin en kyllä pysty ymmärtämään että mikä tässä on päiväkodin mielestä ongelmana (ellei se "loma" ole vain joitakin päiviä). Ei kait päiväkoti voi määrätä että se loma on pidettävä kesä- tai heinäkuussa. Eikö sun miehes oikeesti pysty pitämään yhtään lomaa vai eikö hän halua jos joutuu viettämään senkin ajan hoitaen lasta?[/QUOTE]

Pitää ehkä n 5 päivää lomaa kesällä. Ikinä ei pysty enempää pitämään koska sesonkiaika kesäisin. Meidän ns kesäloma on joulukuussa silloin n 2,5 viikkoa lomaa.
 
"Hömelö"
Tylsä juttu ehkä joo, mutta aina näille tilanteille ei voi mitään. Eri asia jos vanhemmat ei halua pitää lastaan lomalla. Jos kesälomaa ei ole niin sille ei sitte taas voi oikein mitään.
 
"Vvieras"
Kyllä se päiväkotikin tietääkseni on rennompaa kesällä. Ainakin täällä näkee, että pihalla leikitään vesileikkejä, käydään retkillä ja muuta. Lapsia myös vähemmän, joten en nyt sitten tiedä onko ihan hirveä ero johonkin serkkujen kanssa touhuamiseen sukuloidessa.
Itsellä on lapsilla pari kuukautta lomaa, mutta ymmärrän ettei sellainen ole kaikille mahdollista, enkä vedä siitä mitään johtopäätöksiä vanhemmuudesta. Ja pk:n henkilökunnan pitäisi olla sen verran koulutettua ettei hoidossa oleminen ole lapselle työtä ja kärsimystä- oli sitten talvi tai kesä.
 
"niin"
Se, missä vaiheessa ne lomat on, ei kuulu päiväkodille pätkääkään. Meidän muksut on syyskuun alusta olleet 11 viikkoa lomalla, mutta kesälomaa ei ole. Se 11 viikkoa vuosilomaa lienee enemmän kuin suurimmalla osalla.
 
Eli lapsi on aiemmin lomaillut, koska on ollut osittain vaan hoidossa. Ja tämä kesä oletettavasti poikkeus, eikä joka vuotinen tapa (ensi vuonna sulle kertynyt lomaa jne). Ei pitäs olla noilla perusteluilla kellään nokan koputtamista. Tietysti ois hienoa jos lapsi vois lomailla kesällä vaikka mummolassa viikon?
 

Yhteistyössä