onko täällä letään jonka lapsi on oppinu lukemaan ja kirjoittamaan jo 2-3v iässä?

  • Viestiketjun aloittaja "huuu"
  • Ensimmäinen viesti
"huuu"
Miten heidän koulu on sujunut?
Meidän kuopus,nyt 3v9kk, osaa luke ja kurjoittaa,laskea,tuntee kellon,kalenterin,osaa viikonpäivät ja kuukaudet,vuodenajat,tekee 200palan palapelejä,oppii englantia tuosta vaan :O kukaan ei siis oo opettanut häntä vaan oppii itsekseen. Pelottaa miten koulu sujuu tälläsellä tyypillä :(
 
"Kukka"
Oppii itsekseen lukemaan? Englantia itsekseen? Tarkoitatko, että kuuntelee niin paljon englantia (katsoo videoita?), että oppii niistä?

Oli miten oli, ap:n olisi hyvä opetella oikeinkirjoitusta. :)
 
"aapee"
[QUOTE="Kukka";29818212]Oppii itsekseen lukemaan? Englantia itsekseen? Tarkoitatko, että kuuntelee niin paljon englantia (katsoo videoita?), että oppii niistä?

Oli miten oli, ap:n olisi hyvä opetella oikeinkirjoitusta. :)[/QUOTE]

kännykällä tulee virheitä ja harmaana ei voi jälkikäteen korjata. Itsekseen on oppinut. Oli 2v kun alko yhtäkkiä luetella numeroita seinältä.siis tunnisti numerot 0-9. Pian sen jälk huomasimme että osaa kirjaimetkin,myös pikkukirjaimet.sitten hän alkoi kirjoittaa sanoja ja lukea. Lukemisen huomasin ku alkoi vaa yhtäkkiä lukea sanoja esim mainoksista joita on kaupoissa jne. Enkkua oppii kun isoveli pänttää enkunsanoja niin 3v istuu vieressä ja toistaa ne sanat perässä. Ne jää päähän,myös kirjoitusasu. Ollaan kohta pulassa tuon kanssa.
 
No meillä on, mutta koulun sujumisesta en voi sanoa koska on vasta reilu 3. Osaa tosin kirjoittaa ja lukea vain ISOILLA kirjaimilla, tuntee jotkut pikkukirjaimet.. Osaa laskea helppoja yhteenlaskuja (esim 3+3). Kellosta tuntee varmuudella vain puoli ja tasatunnit.

Eiköhän se koulu sitten suju aika helpolla, turha sitä on murehtia jo nyt. Muistuta häntä aina välillä että kaikki samanikäiset eivät osaa ja että sekin on ok :)
 
"aapee"
No meillä on, mutta koulun sujumisesta en voi sanoa koska on vasta reilu 3. Osaa tosin kirjoittaa ja lukea vain ISOILLA kirjaimilla, tuntee jotkut pikkukirjaimet.. Osaa laskea helppoja yhteenlaskuja (esim 3+3). Kellosta tuntee varmuudella vain puoli ja tasatunnit.

Eiköhän se koulu sitten suju aika helpolla, turha sitä on murehtia jo nyt. Muistuta häntä aina välillä että kaikki samanikäiset eivät osaa ja että sekin on ok :)
mä taas oon varma siitä että tälläiset turhautuu koulussa varsinkin alaluokilla. Ja turhautuminen ja alisuoriutujaksi oppiminen on paha.
 
waldemad
[QUOTE="aapee";29818301]nokia lumia 900 näyttää niin tekevän.enkä jaksa korjata. Ei oo olennaista tässä.[/QUOTE]

Ei varmasti tee. Se taasen on olennaista, että surkeasta kirjoitustaidosta on turha syyttää puhelinta.
 
"Argh"
Elä takerru epäolennaisiin asioihin. Kyse on puhelimen kirjoitusasetuksista. Aapeella on pois päältä asetus joka tarjoaa lauseen etukirjaimen isona. Vaikutat ihmiseltä, joka vain pönkittää itsetuntoaan mollaamalla muita jotta he näyttäisivät muiden silmissä huonommilta kuin sinä itse.
 
waldemad
[QUOTE="Argh";29818397]Elä takerru epäolennaisiin asioihin. Kyse on puhelimen kirjoitusasetuksista. Aapeella on pois päältä asetus joka tarjoaa lauseen etukirjaimen isona. Vaikutat ihmiseltä, joka vain pönkittää itsetuntoaan mollaamalla muita jotta he näyttäisivät muiden silmissä huonommilta kuin sinä itse.[/QUOTE]

Kerropa mulle, missä kohtaa sieltä löytyy asetus, joka ei tarjoa ensimmäiseksi kirjaimeksi isoa. Osoitan vain ap:n puhuvan paskaa.
 
"Scarlett harmaana"
Eikös puhelimella tuu aina pisteen jälkeen ekana iso kirjaan. Ainaki mun puhelimes tulee. Kyllä sillä kännykälläki pystyy kirjoottamaan oikeen, että ei se mikää selitys oo.

Enkä kyllä muuten usko sanaakaan ap:n selityksiä lapsensa taidoosta.
 
vieeras
Joo, oma muksu oppi lukemaan ja laskemaan 4v ja sukuilaislapsi osasi jo 3v lukea ja pänttäsi itekseen tietosana ja -kuvakirjoja tuon ikäisenä. Hankalinta on nimenomaan kouluiässä kun tarvitsee eriytystä ylöspäin ja se on niin hankalaa saada, kun sillä lapsella ei ole mitään ongelmaa oppimisessa niin siihen ei uhrata resursseja. Hieman myöhemmin korjataan sitten viljaa kun turhautunut alisuoriutuja alkaa kehitellä itselleen mieluisaa tekemistä, ja valitettavasti tulee häiriöitä. Teini-iässä tuo sukulaislapsi rauhoittui ja oppi kohdentamaan turhautumisensa fiksumpiin asioihin - toivon että oman kohdalla kävisi samoin.
 
Byäää
Ja nuorempi käyttää yöllä vaippoja, sekä puhuu epäselvästi, eikä osaa kir joittaa numero 2. Alkoi puhumaan yksittäisiä sanoja tää nuorempi 5 v täytettyyään.
 
Miuski harmailee
Meillä esikoinen, tyttö, oppi lukemaan 4-vuotiaana ja luki ennen koulua jo Astrid Lindgrenin paksuja kirjoja. Laski myös pieniä laskutoimituksia jne. Koulussa ekaluokkalaisten akateemiset taidot vaihtelevat kovasti ja opettajat eriyttävät luokan sisällä jo hyvin lukevia, vähän lukevia ja vielä harjoittelevia omiin ryhmiinsä. Eka-toka on vielä paljolti sosiaalisten taitojen ja koulunkäyntitaitojen opettelua.
Meidän neiti on nyt 14v ja lopettelee seiskaluokkaa. On pärjännyt koulussa aina tosi hyvin ja ka on lähelle kymppiä. Lisäksi hänellä on intohimoinen harrastus, joka vie aikaa lähes 20h/vko. Mut hyvin pystyy ja saa harrastaa, kun koulu sujuu ja jaksamista piisaa. Harrastuksen kautta tulee sitä tärkeetä ponnistelua ja tavoitteiden tavoittelua, koulussa kun kaikki on helppoa. Pikkuveljensä aloittaa koulun syksyllä. Hän osaa myös lukea ja laskee päässä kertolaskuja. Hän on eläväinen poika ja ryhtyy hölmöilemään, kun tulee tylsää. Hän meneekin kaksikieliselle luokalle (on ollut pari vuotta enkun kielisessä päikkärissä) juuri sillä toiveella, et kieli tekisi koulusta vähän haastavampaa eikä tulis niin helposti tylsää. Saapi nähdä :)
 
Kokemus
[QUOTE="aapee";29818292]no vois opettaa samalla suakin.[/QUOTE]

Et sitten ymmärtänyt, että kopioi sun tekstiä kirjoitusvirheineen.

Serkun poika oppi 4v lukemaan ja kirjoittamaan... ei ole menestynyt koulussa kun pari ensimmäistä vuotta kaikki asiat oli jo tuttuja, niin tylsistyi hommaan. Pieni koulu eikä mahdollisuutta seuraavalle luokalle hyppäämiseen annettu. On nyt 6. ja ongelmat koulussa vaan jatkuu. Paljon varmasti koulustakin kiinni, mutta kun pari ekaa vuotta vaan istuu luokassa ja kuuntelee tuttuja juttuja tylsistyy nopeasti.
On kyllä fiksu muuten, mutta koulu tökkii ja pahasti :(
 
"Hömelö"
Vaatii varmasti vanhemmilta aktiivisuutta että lapselle saadaan mielekästä ja tasonsa mukaista opetusta koulussa. Kannattaa tehdä kaikki voitava että näin tapahtuis. Silti kannattaa muistaa, että kyseessä on pieni lapsi ja yrittää pitää sosiaalinen elämä lapsen ikätasolla eikä luoda hirveesti odotuksia ja paineita lapselle ja alkaa puhua lapsinerosta tms. Voi myös olla että oppimisnopeus syystä tai toisesta tasoittuu jossain vaiheessa.
 
"Ellen"
Meidän tyttö tunnisti sanoja alle 1 v, osasi kirjoittaa 2v ja oli muutenkin huippulahjakkaan oloinen, myös hieman aspergeriin viittaavia piirteitä huomasin hänessä. Nyt yläasteella hänellä on diagnosoitu keskittymishäiriö, keskiarvo rapiat 7.
 

Yhteistyössä