Turvallisin istuin kasvot menosuuntaan?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras."
  • Ensimmäinen viesti
"vieras."
Kasvot menosuuntaan, mikä on turvallisin istuin:
1) turvaistuin 5-pistevöillä?
2) palkki-istuin (jolloin nollakolarin voima ei kohdistuisi vain niskaan tjsp)
3) turvavyöistuin (jolloin kiinnitys on joustavampi kuin turvaistuimessa, huhun mukaan turvaistuin istuimen omilla vöillä kasvot menosuuntaan on "liian jämäkkä", niska retkahtaa, kun taas auton vyöt joustaa sopivasti)

3-vuotiaalta loppuu jossain vaiheessa selkä menosuuntaan tila ja hänen istuimensa siirtyy pikkusisarukselle. Mut mistä esimerkiksi noiden turvatyöistuimien painorajat alkaa, tuo on varmaan just kasvanut ulos turvakaukalon painorajasta :D
 
---
Turvallisin on palkki tai turvavyöistuin koosta riippuen. Turvavyöistuin taitaa olla 15kg alkaen ja vastaavasti palkki-istuinta saa käyttää 18kg saakka. Palkki-istuimesta tulee turvavyöistuin poistamalla palkki. Eli ongelma taitaa olla ratkaistu!
 
Vierras
palkki-istuin on turvallusin. Auton vyöt on ok 15 kg alkaen, mut ikääsais mielellään olla se 4v kun 3vuotiaankin pää on vielä suhteellisen iso muuhun kroppaan nähden. Viispistevyöt on se huonoin vaihtoehto ja yli 15 kiloiselle ei 5-pistevöitä missään nimessä kasvot menosuuntaan.
 
"vierailija"
Euroopan laajimman kuluttajavirastojen ja autoliittojen teettämän testisarjan mukaan palkki-istuimet ovat ylivoimaisesti turvallisimpia. Paras testattu istuin on Cybex Juno 2-fix, joka on tosin 9-18 kg. 9-36 kg painoluokassa turvallisin on ollut Cybex Pallas 2-fix, josta saa muunnettua myös turvavyöistuimen, kun lapsi kasvaa.

Tekniikan maailma on julkaissut oman hyvin puutteellisen testinsä viimeksi vuonna 2005, joten niitä istuimia ei taida olla enää edes myynnissä ja ne ovat jo antiikkia.
 

Yhteistyössä