auttakaa laskemaan mullan määrä kukkapenkkiin

  • Viestiketjun aloittaja "multasormi"
  • Ensimmäinen viesti
"multasormi"
Paljon tulee ostaa multaa, jos penkin koko n. 1,5m*4,3m ja syvyyttä noin 45cm? (Omalla laskupäällä saan laskettua, että säkeissä ostettavaa multaa tulisi ostaa parilla tuhannella eurolla..meniköhän jotain laskussa vikaan..) Eli montako litraa multaa tarvin?
 
"multasormi"
No sehän on 2,9 kuutiota. Onko se sitten litroissa 2900 suoraan? Silloin olisin pelastunut koska tarvitsen n. 60 säkkiä multaa, jolloin hinta on parisataa, ei pariatuhatta..toivottavasti olen tosiaan laskenut väärin..
 
Henkilö
Otathan myös huomioon, ettei kaiken kukkapenkin mullan tarvitse sentään olla ostomultaa! Jos pihassa on mitään maata, sitä vaan pohjalle. Lehtiä ja ruohosilppua voi myös laittaa pohjalle, ja se onkin suositeltavaa, sillä se lannoittaa ja parantaa maan rakennetta.
 
"multasormi"
Kiitos, vanhaa multaa en kaivamastani kohdasta laita, siinä kasvoi todella sitkeä angervo, enkä halua että tippaakaan sen juurista tulee uuteen penkkiin. Mutta lehtiä löytyy kyllä, kun ei tullut syksyllä kuskattua takapihaakauemmas. Nytpä pääsen niistäkin eroon!!! Suurkiitos vinkistä, jota en muuten aiemmin ole kuullut..käy täysin järkeen, käytänhän kasvimallakin ruohosilppua ravitsevana katteena..
 
Henkilö
[QUOTE="multasormi";30115615]Kiitos, vanhaa multaa en kaivamastani kohdasta laita, siinä kasvoi todella sitkeä angervo, enkä halua että tippaakaan sen juurista tulee uuteen penkkiin. Mutta lehtiä löytyy kyllä, kun ei tullut syksyllä kuskattua takapihaakauemmas. Nytpä pääsen niistäkin eroon!!! Suurkiitos vinkistä, jota en muuten aiemmin ole kuullut..käy täysin järkeen, käytänhän kasvimallakin ruohosilppua ravitsevana katteena..[/QUOTE]

Ole hyvä... Ja kannattaa googlata "kukkapenkin perustaminen/rakentaminen" tai "kohopenkki" (ei sen tarvitse mikään korkea kohopenkki olla, mutta samaa rakennetta voi käyttää syvemmälläkin) Puutarha.netin keskustelupalstalta oppii myös vaikka mitä mahtavia vinkkejä.
 
suu säkissä
[QUOTE="Nuuh";30115662]Pienissä säkeissä on usein pienempi litrahinta. Kannattaa vertailla. Ilmeisesti suursäkkejä menee niin vähän että niissä on hinta korkeampi.[/QUOTE]

voipi olla, itse useimmiten otan koko kuorma-autollisen, kun mitkään säkit ei riitä.
 

Yhteistyössä