laittaisitko viimeiset säästösi asuntolainaan kiinni?

Vieres
Kahestaankun oltiin miehen kanssa niin laitettiin kyllä kaikki rahat ensiasuntoon jotta saatiin 15% kasaan eikä tarvinnu muuta ku valtion takauksen. Nyt kun on lapsia niin ehkä ei niin tiukille.. Toki luottokortit löytyy molemmilta joten niiltä voisi 5000e vielä vinguttaa, tuon lisäksi ei kauheasti käteistä hätävaraa tarvi.
 
viera.s
Tietysti käyttäisin säästöt asuntoon, en minä ylimääräistä lainaa haluaisi ottaa vaikka ei olisi pakkokaan. Paitsi jos säästöt on niin hyvin sijoitettu, että ne kerryttää asuntolainaa suurempaa korkoa, silloin toki mahdollisuuksien mukaan jättäisin ne koskematta.

Vaikka oli se hetkellisesti hankalan tuntuista, kun vuosi sitten tyhjennettiin tilit ostaaksemme tontin (lainaa ei tarvittu). Tuli yksi tilinylityskin alkuun, kun ei ollut tottunut kyttäämään milloin mikäkin maksu tililtä menee, kun puskuria oli jo usean vuoden ajan ollut aina reippaasti. Mutta eihän siinä kauaa mennyt, kun oli taas sen verran jäänyt tilinpohjalle, että pystyi taas elämään normaalisti miettimättä tällaisia. Mieluiten pidän käyttötilillä aina sellaisen tonnin puskurin, mutta jos tilapäisesti siitä pitää luopua, niin ei se mikään oikea ongelma ole. On meillä sitten luottokortit kuitenkin.
 
---
Nykyään ei kannata liian isoa asuntoa ostaa (käyttö- ja huoltokulut nousseet, kiinteistövero). Moni ässittelee liian ison talon kans, kun pienemmässäkin pärjää. Talon kunto täytyy olla myös hyvä. Miten pääset varmuuteen siitä ? Parhaiten itse rakentamalla uuden talon. :)
 
Vierass
Viimeiset säästöt voi laittaa, jos uutta rahaa on tulossa hyvin ( hyvät kuukausitulot ja pienet menot) . Jos taas talous on jatkossa tiukilla, niin silloinei ole mahdollista laittaa tiliä nollille. Viimeisten säästöjen laittamisessa asuntoon kannattaa olla tarkkana, että osaa huomioida kaikki mahdolliset kulut. Muuttaminen voi olla yllättävän kalllista ja etenkin kerrostalosta omakotitaloon muutettaessa tulee kaikenlaisia hankintoja tehtäväksi. Vaikka hankinnat olisivat pieniä, niin niistä kertyy helposti iso summa. Jos rahat ovat tiukilla, niin kaikki "ei täysin pakolliset" hankinnat kannattaa jäädyttää, kunnes näkee, että saa pakolliset maksut hoidettua.
 
viera.s
Alkuperäinen kirjoittaja PieniTytönTylleröinen;30119440:
säästötililtä melkein viimeiset pennoset menisi asuntolainaan,jotta se asunto saataisiin,no jäisi sinne muutama pari tonnia...mutta todella vähän
Minä en ymmärrä, mikä järki rahoja on säästötilillä hautoa. Korotkin on aivan onnettomat nykyään. Tottakai säästöt kannattaa sijoittaa asuntoon, mikäs sen parempi kohde. Pari tonnia on sitä paitsi ihan riittävä puskuri kodinkoneiden hajoamisen yms. yllätysten varalle.

Se sen sijaan mietityttäisi, onko pankin tarjoama maksimilaina liian suuri, meneekö kuukausitasolla liian tiukille. Mutta jos lyhennyserä tuntuu sellaiselta, että helposti selviätte, niin turha sitä on säästöjen käyttämistä surra.
 

Yhteistyössä