Miten saada paino nousemaan "terveellisesti" ?

  • Viestiketjun aloittaja Liian laiha
  • Ensimmäinen viesti
Liian laiha
Ongelma se on tämäkin, mutta...

Oon aina ollu laiha ja raskauksien aikana paino noussut +20kg synnytyksen jälkeen menny noin 3kk kun oon taas omissa mitoissa. Nyt on lapset (5) tehty ja paino ei nouse.

Syön aamupalan, lounaan, välipalan, illallisen ja iltapalan. Lenkkeilen kyllä, mutta muuta urheilua ei tule harrastettua.

Miten painoa saisi nostettua, tällä hetkellä (ja viimeiset 10v ilman raskauksia) painoa saisi olla 5-7kg enemmän.

Onko muilla samaa ongelmaa?

Tuntuu, että kaverit ottaa kettuiluna jos niiden kanssa rupeaa puhumaan, mutta ei tää oo kettuilua vaan ihan aito kysymys.
 
"jep"
Aloita kuntosalilla käynti :) lihasten mukana nousee paino :) Syöthän muuten riittävästi ja monipuolisesti ? Tuo että syöt 5krt päivässä kertoo vain sen että syöt säännöllisesti. Onko ruokasi siis tarpeeksi laadukasta ?
 
"Anne"
Miehellä oli ongelmana huonolaatuinen ruoka. Aamupalaksi leipää, päiväruuaksi esim makaronilaatikkoa pelkilteen, päivälliseksi jos päivällistä edes oli, jotain samaa linjaa noudattavaa tai pelkät piparikahvit ja iltapalaksi leipää.
Ei noussut paino ja mies oli tosi laiha.
 
"jouni"
[QUOTE="jep";30119438]Aloita kuntosalilla käynti :) lihasten mukana nousee paino :) Syöthän muuten riittävästi ja monipuolisesti ? Tuo että syöt 5krt päivässä kertoo vain sen että syöt säännöllisesti. Onko ruokasi siis tarpeeksi laadukasta ?[/QUOTE]

Se, että syö 5krt päivässä ei kerro säännöllisestä syömisestä, vaan usein syömisestä.
Säännöllisesti voi syödä, vaikka kolme kertaa päivässä.
 
"Ouli"
Pitäs syödä useemmin, kun viis kertaa päivässä. Rasvalisä, siis öljy joka ruokaan, myös käyttöön. Mutta kohtuudella! Jos laitat enemmän kun lusikallisen öljyä per ruoka, ulosteesta tulee niin juoksevaa ettei siitä mitään kuitenkaan elimistöön imeydy.

Ravitsemusterapeutti osais varmasti parhaiten neuvoo. Niitä on töissä ihan kaupungillakin, julkisella puolella.
 
Liian laiha ap
Syön monipuolisesti. Kasviksia, hedelmiä, marjoja, lihaa/kalaa/kanaa, viljoja päivittäin.
Aamulla puuro lisukkeen kera + kahvi, päivällä lihaa tms + kasviksia, välipala hedelmä/marjoja + jugurtti/viili/maitorahka, illalla jotain keittoa ja iltapala leipä+ lisukkeet ja tee.
Ite teen kaikki ruuat kun allergioiden takia ei valmisruuat tule kyseeseen.

Tota öljylisää vois kokeilla.
Täällä ei kyllä ravitsemusterapeutille pääse kun ei oo sillai hätää, resurssit ihan pielessä sen suhteen.
 
viieras
Varmaan auttaisi, jos tiedettäisiin mitä sä syöt 5 krt päivässä. Lihoa voi vaikka söisi kerran päivässä (pizzabuffassa) ja laihtua vaikka söisi 5 kertaa päivässä (omenan).
 
Luukasa
Itse pääsin ravitsemusterapeutille. Liian vilkas aineenvaihdunta ja ns.läpipasko kun ollut ikäni siis.

Otin käyttöön lisäravinteita (apteekista), pullo tai pari pvässä. Maksavat juu jonkin verran mutta tulee ainakin terveellisesti ne lisäkalorit ja niitä protskupitoisia litkin enimmäkseen, kun käyn salilla ja liikun muutenkin.
Myös öljyä suositeltiin lisättävän se ruokalusikallinen, pari syömisiin, siis sotkee siihen ruokaan mitä sillä hetkellä syökään.
Itse olen myös opetellut herkuttelemaan erilaisilla salaattikastikkeilla ja majoneesilla, ei niin superterveellistä mutta eipä ole viel esim.sellua tullut. Joten näillä olen saanut peräti BMI:n nousemaan lähemmäs 19.. Pääosin lihasta ja pikkusen läskiä, mitä kaipasinkin erityisesti peppuun ja rintoihin!

Tsemppiä!
Tiedän tunteen.. kun ei oikein voi puhua lähipiirille, kun se otetaan kettuiluna mutta toisten laihikset ja dieetit pitää hymyssä suin kuunnella ja samalla saa niitä "anorektikko", pakkasen raiskoma pulkannaru-juttujakin lisämausteena. :D
Ei tässä koht nelikymppisenä enää taida aineenvaihdunta hidastua ja liikkumista en voi enää vähentää tai joudun majoittumaan sohvalle kokonaan..
 
Hsvvs
Kuntosalille, lisää lihasmassaa. Läskillä ei kannata kerryttää, se kin usein kertyy vain tiettyyn paikkaan eikä nätisti. Sit kun käyt kuntosalilla kunnolla, niin ruokakin maistuu paremmin ja sitä kuluu enemmän.
 
helppoa
Öljy täytyy olla aina luomulaatua, kun seassa voi olla mitä tahansa, yleensä muuntogeenisiä aineksia, kun niitä myydään hirmuhalvalla. Jos et tuota huomioi, alkaa vakavammat vaivat... ja laihdut nopeasti, sairastut. Luomuvoita toki voi käyttää niin paljon kuin maistuu:)
 
Pieni nainen
Kimppaan, salille. Jos juokset ja syöt usein (ja ehkä sisällöltä huonosti), tulos on nolla. Juoksemisen kanssa lihaskuntotreeni olisi muutenkin tärkeää, tuo kehitystä ja parantaa juoksuasentoa. Ja ruokavalio syyniin.

Olen ollut 4kg pikkuinen ja nuorena se olikin ihan ok, mutta raskauksien jälkeen laihuus alkoi näyttää rumalta. Hoikkuus ilman minkäänlaista fyysistä kuntoa (ns. Laihaläski eli löysä ja laiha kroppa) ei ole enää kaunista yli kolmekymppisillä ja laihuus ei ole kaunista minkään ikäisillä. Salitreenillä paino on noussut useita kiloja ja nätisti erottuvat lihakset tuovat kroppaan muotoa ja olo on vahva ja energinen. Ja mikä tärkeintä, terve. Silti yhä hoikka.
 
Yksi poissuljettava
Kaverin isä oli hoikka poika koko ikänsä. Se selitettiin sillä että teki työkseen fyysisesti raskasta työtä. Kuoli nuorena, ehkä kuuden kympin tietämissä. Ruumiinavauksessa vasta paljastui että kaverilla oli keliakia. Hoitamaton keliakia tuhoaa suoliston villukset ja ravintoaineiden imeytyminen heikkenee. Siinä ei paino paljon lisäänny kun imeytyminen on minimissä. Tämä siis yksi näkökulma laihuuteen.
 
Heijoo
Kokeile luontaistuotteista probiootteja, ne parantaa ruokien imeytymistä. Ja sitten oli jotain sellasta, mitä me käytettiin meidän tyttärelle kun lakkas kokonaan kasvamasta ja laihtu vaan, kaikki tuli läpi eikä lääkärit osannu auttaa :( hetkinen nyt... siinä oli ääöö sellanen sininen purkki voi jee kun en muista ARGINIINI!! Sitä siinä ainakin oli. Jotain jauhetta, joka sekotettiin veteen ja sit huiviin. Mee kysyyn liikkeestä :D
 
liian laiha ap
Kiitos kommenteista ja vinkeistä, pitää tutustua tarkemmin muutamaan kohtaan :)

PT olis varmaan hyvä kun selässä on kaksikin ongelmaa niin ei tosiaan salille voi lähteä noin vaan rehkimään...

"Luukasa" kiitti tsempeistä :) tuntuu tosiaan että yksin tän ongelman kanssa pitää olla :(

Keliakia on tutkittu muussa yhteydessä eikä sitä ollut.
 
Pieni nainen
Kannattaa siinä tapauksessa valita pt esim. Fysioterapeutti-taustalla. Pt:n pätevyyden voi saada vaikka viikonloppukurssilla, joten siinä saattaa tulla vahinkoa jos lähtee treenaamaan huonolla ohjauksella.

Luulen että jos olet luonostasi laiha, pelkällä syömisellä saat korkeintaan pullean vatsan:) Aika monille lihasmassan kasvatus on ainoa tapa, ja on myös hyvä ja terve keino.
 
Heijoo
No nyt muistu mieleen, se oli ProArgi mitä meidän keijukaiselle syötettiin. Ja sen kaverina sitä mehujuomaa, jossa taitaa olla acaita ja mustikkaa. Koska vielä tän päälle oli ne probiootit, en osaa sanoo mikä näistä kolmesta eniten autto. Sikakalliita, mut oli meille rahanarvosia! Mikään ei ollu pitkään aikaan tuntunu niin ahdistavalta, kun kattoo yksvuotiasta, joka ei paina edes kuutta kiloo ja lääkärit on ihmeissään :( Hän on vieläkin pieni ja pelottavan laiha, mutta virkeä. Ei oo ollu rahaa niin, että oltas voitu ostaa noita kaikkia "taika-aineita", mut nyt voitas taas kokeilla...
 
"eee"
Sähän olet ihan hyvän kokoinen, ei mun mielestä mitään syytä yrittää väkisin lihottaa. Normaalipainossa olet kuitenkin.

Mutta jos nyt välttämättä haluat, niin lisää esim. ruokiisi lusikallinen oliiviöljyä, välipalaksi kourallinen pähkinöitä (erittäin kaloripitoisia mutta terveellisiä). Salaatteihin siemeniä, pähkinöitä ja öljyä. Avokadossa on myöskin paljon hyviä rasvoja.
 

Yhteistyössä