Onko teillä ollut tällaista päiväkuivaksi opetellessa... ? 2 v

  • Viestiketjun aloittaja yksiäiti
  • Ensimmäinen viesti
yksiäiti
Tasan 2 v poitsu opettelee päiväkuivaksi. Potalla käynti aloitettiin 1,5 viikkoa sitten, istuu siihen nätisti ja voi istuskella kauankin, mutta mitään ei sinne tee. Tekee sitten vaippaan sen jälkeen.

Joten nyt otettiin tänään vaippa kokonaan pois ja pikkuhousut jalkaan. Olen ohjannut potalle aika ahkerasti, ja mielellään siihen istuu. Mutta ei vaan tee sinne mitään... pissa tulee pikkupöksyihin sohvalle tai lattialle tai ihan mihin vaan. Sekin vaan poikaa naurattaa! Otin mukaan vahinkojen siivoukseenkin, mutta sekin näyttää olevan vain mukavaa puuhaa.... :) äh, itseä väsyttää nyt jo, kannattaako unohtaa koko kuivaksi opettelu hetkeksi vai kuinka pian voi odottaa tuloksia jos meininki ei ole sinnepäinkään..... ?
 
Ei hätää
Voin lohduttaa, ettei aikuisena pojjan naamasta näe, minkä ikäsenä on kuivaksi oppinu. Jos hermot menee kaikilla niin aikalisä.

Jos jatkaa haluatte, niin siitä sitten. Kokeile mennä ite pojan kanssa vessaan ja esittele omat tuotokses. Käytä pöntöllä. Laita kestovaippa niin ei tuu niin pahat sotkut muttei mukavallekaan tunnu. Lainatkaa pottakirjoja, siis sellasia, joissa kerrotaan miten vauva käy potalla tai jotain. Kannattaa tosin varoo mitä lainaa - me otettiin yks kirja jossa prinsessa pissas vahingossa lattialle; sen jälkeen meidän molemmat lapset (myös 3v täyskuiva) alko pissiä ilokseen lattialle... :D

Pidätyskyky on kovin vaihteleva. Kunhan et ota kovin suurta murhetta niin jo se siitä ajan kanssa!
 
yksiäiti
Nonii, liian pikaseen kirjoittelin :D äsken ruokapöydässä poika ilmaisi kun tuli pieni liru pissaa housuun. Mentiin heti potalle ja poika teki sinne pissan, jee! Hurrattiin kovin ja ihasteltiin tuotosta, sit poika tomerana kaatoi sen pyttyyn. Oli niin iloinen, ja äiti myös :) Ehkä siis tosiaan jotenkin jo tunnistaa hätänsä ja ainakin hetken osaa pidätellä.

Ei oteta stressiä ei, olenkin jo moneen otteeseen lykännyt pottaharjoituksia kun ei poikaa vaan ole kiinnostanut. Mutta tietty sitä toivoisi että mahd. pian jäis vaipat pois. :)
 
yksiäiti
Alkuperäinen kirjoittaja Ei hätää;30120780:
Kannattaa tosin varoo mitä lainaa - me otettiin yks kirja jossa prinsessa pissas vahingossa lattialle; sen jälkeen meidän molemmat lapset (myös 3v täyskuiva) alko pissiä ilokseen lattialle... :D
kiitos vinkistä :D
 

Yhteistyössä