kookas 2v & ihmisten asenteet

kyllä, näyttäähän se hassulta kun rattaissa/vauvakeinussa lapsen jalat raahaavat maata tai ravintolassa syö sormin kun ei saa esim. herneitä haarukkaan.

olen monesti todistanut ällistyneitä ilmeitä, kun on tullut puhetta iästä
"oho, ei uskoisi!!" myönnän, että joskus unohdan itsekin miten pieni tuo nuorempi kuitenkin vielä on..

tyttö on siis 88cm/13kg ja rotevatekoinen. esim. kokoa 92 olevat bodyt kiristävät eivätkä mene kiinni, vaikka neuvolakortissa lukisi pituuden kohdalla mitä..
käyttää 100cm vaatteita ja koon 26 kenkiä. tytöllä on isänsä suvun miesten ruuminrakenne :D meidän puolijättiläinen..!

vauvana oli varsinainen michelin-akka & muistan miten kotiinlähtötarkastuksessa lääkäri puhui "yliaikaisen oloisesta vauvasta"
 
"Sirkkeli"
Joo, yhellä perheellä on isokokoinen tyttö, ja kun oli juurikin jotain 1,5-2-vuotias, niin usein luultiin kehityvammaiseksi tai jälkeenjääneeksi, kun pitivät lasta paljon vanhempana kokonsa puolesta kuin olikaan.
 
viieras
Mun 2,5 v. on päälle 90 cm ja painaa varmaan tuon verran eikä ole kukaan katsonut pitkään. Näyttää kyllä naamastaan "pieneltä" ja on ihan hoikka- tosin paljon pidempi kuin muut saman ikäiset. Käyttänyt jo pitkään 98 yläosia ja kengän koko myös 26... Mutta niin on mullakin iso jalka, että tietää kehen on tullut ;D
 
"..."
Meillä taas pieni tyttö, joka kerää ihmetystä. Menee nyt kolmannelle ja mitat 122cm ja 20 kg. Kiva tytönkin kuunnella kun mummot tulee lepertelemään, että "jokos meet eskariin?" Tyylisiä kommentteja :(
 
Meillä supersiro ja lyhyt 4-vuotias, jolta ei odoteta mitään ja jota luullaan taas usein 2-vuotiaaksi. Hän puhuu ihan täydellisesti ja on varsin taitava ikäisekseen, ja usein tulee hämmästyneitä kysymyksiä "siis minkä ikäinen hän on..?"

Antaa ihmisten toljottaa. Kunhan vain itse muistamme kohdella lasta hyvänä juuri sellaisena kuin on.
 
tavallinenpas
Öh, kookas? Meidän poika täyttää 2 v, pituutta tuo 88 cm ja painoa 14 kg... kengänkoko kyllä 23. Ei oo kukaan mitään ihmetelly ja minusta on ihan ikäistensä kokoinen...
 
"wieras"
"
Ja ei kai kukaan oikeasti käytä 2-vuotiaalla muutenkaan enää BODYA? "

Meillä tuo kohta kaksi vuotias käyttää kyllä bodya. Vaippa pysyy paljon paremmin jalassa kun on tuota mahaakin pojalla. Ja ajatella, lapsi käyttää myös joskus henkseleitä koska housut pysyy sillä tavalla paremmin jalassa. Ohhoh.
 
viera.s
Aika jännä juttu, sillä eihän lapsi edes ole erityisen kookas. Meidän poika oli 2-vuotisneuvolassa 94 cm ja 14,5 kg. Eikä hänkään mitenkään jättisuuri ollut/ole, kasvaa vaan siellä +2-käyrällä. Teidän tyttö ei kuulosta edes keskimääräistä isommalta.

Eikä mekään mitään ihmettelyjä kuultu koskaan. Johtuisko aloittajan tapauksessa kuitenkin jostain muusta kuin lapsen koosta nuo erheet iästä?
 
kun jonotamme vauvakeinuun, tai nostan tytön rattaisiin todeten " et taida enää jaksaa kävellä" monet tuntuvat olettavan että olen ylihuolehtiva äiti, joka pitää isoa lasta ihan vauvana. kerran kaivoin kahvilassa "unitutin" (syö tuttia enää päiväunilla ja öisin) niin joku nainen tuli valistamaan tutin haitallisesta kehityksestä hampaille
ja hämmentyi kovasti, kun vastasin "että juu, tarkoitus on päästä unitutistakin ennenkuin täyttää kolme!" .

ja tuo neuvolan pituusmittaus tosiaan yllätti, sillä tyttö ei mahdu alle 100cm vaatteisiin enää mitenkään päin!!!
 
viieras
Musta tuntuu, että paljon enemmän kuin pituus tai paino sinällään, vaikuttaa kasvon piirteet ja hiusten määrä yms.. Oma lapseni on siis omaasi pidempi, mutta hiukset alkoivat kasvaa kunnolla vasta puolisen vuotta sitten ja on muutenkin vaalea la lapsenpyöreä kasvoistaan. Näyttää siis pikkulapselta koostaan huolimatta. Yhdellä tuttavalla on samanikäinen paljon pienempi lapsi, mutta näyttää kaulasta ylöspäin ihan keski-ikäiseltä ;D
 
viieras
No nyt en sitten tajua, aika samannäköinen kuin munkin tyttö, tuhdimmassa kunnossa ehkä, mutta ihan pikkulapsen näköinen eikä taida hiuksiakaan mihinkään hanuriin asti olla... Ehkä sä vaan hengailet outojen ihmisten lähellä ;)
 
vierass
En mäkään pitäisi tuon kokoista 2-vuotiasta isokokoisena. Nuorempi tytöistäni oli suunnilleen samankokoinen, eikä kukaan pitänyt isona. Vanhempi tytöistäni sen sijaan oli 2-vuotiaana 95-senttinen, ja häntä luultiin usein vanhemmaksi kuin onkaan + odotettiin jos jonkinlaisia taitoja.
 
Kyllä tuo lapsi mun mielestäni tuossa kuvassa näyttää nimenomaan 2v ikäiseltä. Saattaisi olla myös 3v, mutta ei siksi, että on jotenkin erityisen kookas, vaan siksi, että ylipäätään voi olla vaikea arvioida lapsen ikää ihan tarkasti.

Lapsi on selvästi tuollaista rotevampaa sorttia ruumiinrakenteeltaan, mutta näyttää silti kasvoista kyllä vielä ihan pikkuiselta.

Ja mitä siihen tutin käyttöön tulee, niin mun nähdäkseni tutti ei sovi 3v ikäisen suuhun. Eikä edes 2v ikäisen suuhun. Eikä edes vajaa 1,5v ikäisen suuhun. Joten saattaapi olla, että tuo täti on kanssani samoilla linjoilla, eikä siis valittanut siksi, että ajatteli lapsesi olevan 3v, vaan siksi, että ajatteli lapsesi olevan yli 1v...joka siis on se ikä, jonka tiimoilta hammaslääkärit suosittelevat tutista luopumista vähintäänkin päiväsaikaan.

Tosin sitä en oikein ymmärrä, että miksi joku tuiki tuntematon näkee tarvetta tulla avautumaan toisesta. Mun puolestani jokainen saa syöttää tuttia vaikka vielä armeijaikäiselleen, jos se hyvältä tuntuu...vaikka itse en niin tekisikään. On tässä maailmassa vähän suurempiakin juttuja, joten ihan kaikkeen ei aina tarvitse puuttua :D
 
njoo
täällä 1v ja 10kk vanha tyttö 92cm ja 14kg. ei olla viellä saatu ihmetteleviä katseita koska viellä vauvamaiset kasvot osittain :D itekki ajatellu et varmaa tulee ihmetteliöitäkin viellä eteen mut siinäs sit ihmettelevät :) ja blackdahlia,neuvolan pituusmitta saattaa olla oikeeessa,nykyaikana ainakin nuo vaatteiden koot on kaikki ihan mit äsattuu ei ainakaan sit mitä lukee! esim seppälä by kids 98cm housut nousevat nilkan yli tytöllä mut sit tutan 90cm housut sopivat ja ovat vähän liian pitkät!
 
[QUOTE="...";30122577]Meillä taas pieni tyttö, joka kerää ihmetystä. Menee nyt kolmannelle ja mitat 122cm ja 20 kg. Kiva tytönkin kuunnella kun mummot tulee lepertelemään, että "jokos meet eskariin?" Tyylisiä kommentteja :([/QUOTE]

Siskontyttö täyttää 12v(vai joko se on?!) ja on jotain 130cm luokkaa.. Sitä harmittaa kauheasti kun ei pääse huvipuistoissa mihinkään laitteisiin. Sen pikkuveli menee kouluun syksyllä niin niillä on vaan muutama sentti pituuseroa :D
 
Niin tuttua
Meillä 2-vuotisneuvolan mitat olivat 91cm ja 14 kg, tanakka lihaksikas poika, jolla on vielä kaiken lisäksi aina ollut ikäisekseen järjettömän paksu tukka. Ikää nykyään 3,5 vuotta, ja edelleen pitkä lapsi - häneltä usein odotetaan ulkonäön perusteella noin viisivuotiaan taitoja.

Mutta inhottavinta oli juuri parivuotiaana. Kerran yksissä juhlissa eräs mummeli veti herneet nenään, kun hänen yksivuotias kullanmurunsa vetäisi lelun meidän 1v8kk:n kädestä ja meidän poika alkoi itkeä. "Kyllähän noin ison pitäisi osata antaa pienemmälle..." Oli pakko todeta mummolle, että nämä taitavat olla samaa vuosimallia.
 

Yhteistyössä