2 kk ikäinen vauva nukkunut vaan 3 kertaa 45 min päikkäreitä...!!??

  • Viestiketjun aloittaja Ryytiskä
  • Ensimmäinen viesti
Ryytiskä
Yöt onneksi toistaiseksi nukkunut ok. Kuumuuden en usko vaikuttavan juurikaan koska meillä sisällä ei ole mitenkään tuskaisen kuuma. Ylipäänsä nukahtaminen tuskaisaa ja herää aina tuon 45 min unisyklin jälkeen, ei auta ennakoinnit tms.

Onko haitallista jos vauva nukkuu näin vähän?!
 
"-p-"
Vauvat on yksilöitä nukkumisessakin. Mun esikoinen nukkui monen tunnin päiväunia, mutta kuopus (nyt 6kk) on koko ikänsä nukkunut max. 40 min. päikkäreitä. Hän on kuitenkin iloinen, reipas ja erittäin hyvin kehittynyt vauva. Neuvolassa sanottiin, että jotkut vauvat tulevat toimeen lyhyemmillä unilla, eikä tuosta kannata olla huolissaan.
 
040608
Meidän keskimmäinen syntyi toukokuun lopussa aikoinaan ja kesä oli kuuma. Pari ekaa kk nukkui sellaisia 20-40 minuutin pätkiä useamman päivän aikana. Ja kuumuus ihan varmasti vaikutti asiaan. Yöt nukkui hyvin. Sitten syksymmällä alkoi nukkumaan pitempiä päikkäreitä.
 
"Hömelö"
Meillä lapsi ei ekaan pariin kuukauteen nukkunu kunnon päiväunia ollenkaan, ihan lyhkäsiä torkahteluja oli sillon tällön. Yöunet oli kans lyhyet, lapsi saatto nukkua vuorokaudessa pelkästään 8-10 tuntia yhteensä.
 
"niinpa"
Meidän vauva aikanaan nukkui päivittäin tuon 3 x 45 minuutin pätkän, siiinä kaikki. ei auttanu yhtään mikään, sama lopputulos ulkona, sisällä, vaunuissa, sängyssä.Kaiholla katselin muiden pieniä jotka nukkuivat useita tunteja :) Ihan normi poika, nyt jo 4 vee ja ei todellakaan nuku yksiäkään päiväunia :)
 
Ryytiskä
[QUOTE="niinpa";30126601]Meidän vauva aikanaan nukkui päivittäin tuon 3 x 45 minuutin pätkän, siiinä kaikki. ei auttanu yhtään mikään, sama lopputulos ulkona, sisällä, vaunuissa, sängyssä.Kaiholla katselin muiden pieniä jotka nukkuivat useita tunteja :) Ihan normi poika, nyt jo 4 vee ja ei todellakaan nuku yksiäkään päiväunia :)[/QUOTE]

Lopettiko kuinka pienenä päikkärit?

Taitss vaan meilläkin olla vähäunista sorttia. Täytyy viileämmillä keleillä kokeilla vielä ulkona vaunuissa nukkumista, aiemmin niissä ollut samanlaista väliin jopa lyhempää kuin tuo 45 min.
 
akava
Kun vaunuissa kokeilet ja herää niin älä ota pois vaunuista vaan yritä sitkeästi saada takaisin uneen. Ja toistat useampana päivänä, jospa sillä uni alkaisi jatkumaan pitempään. Meillä pitää välillä tuota 1 vuotiastakin käydä lykkimässä että nukkuu tarpeeksi ;)
 
vierasss
Meillä esikoinen nukkui aina tasan 30min pitkiä päikkäreitä, sisällä omassa sängyssä. Reissussa rattaissa myös 30min. Kuopus taas vetelee helposti 2-3h unia. Tosin hän nukkuu parvekkeella, liekö sillä vaikutusta vai muuten vaan hyväuninen. Esikoinen oli/on aina väsynyt, ikinä ei ole nukkunut tarpeeksi (kohta jo 5v). Päikkärit lopetti 3,5v kun jäi kotihoitoon.
 
normaalilta kuulostaa
Ihan normaalilta kuulostaa.
Molemmat lapset ovat vauvavuotenaan nukkuneet n. 20-45min kerrallaan ja joskus harvoin yli tunnin. Muistan, että nuorempi nukkui pari kertaa yli 2h ja silloin mä kävin katsomassa, että hengittääkö se enää.

Noin 9kk iässä ovat päiväunet vähän pidentyneet, kun määrä vakiintui siihen kaksiin uniin päivässä, mutta välillä silloinkin nukkuivat vain 45+45min. Aika turhauttavaa jatkuessaan pitkän aikaa noin.

Isompi nukkui 2 vuotta täytettyään enää pari kertaa viikossa yhdet päikkärit ja 2,5v ne jäivät pois kokonaan. Pienempi on nyt 1v2kk ja nukkuu yleensä yhdet 45min-1,5h unet päivässä. Esikoinen on nukkunut yönsä heräämättä 7kk iästä lähtien, pienempi on harrastanut kokonaisia yöunia (10-12h) vasta pari viikkoa.
 
vvv...
Onhan vauvan nukahtamispaikka sama kuin missä herääkin? Maltatko yrittää nukuttaa uudestaan, vai nostatko puolen minuutin päästä ylös?

Sellasia nyt alkuun tuli mieleen....
 

Yhteistyössä