välittäjän vaihto vai tauko?

  • Viestiketjun aloittaja "zxc"
  • Ensimmäinen viesti
"zxc"
Jos kiinteistö ei oo mennyt puoles vuodes kaupaks ja välittäjä sanoi tehneensä kaiken, niin antsisitko sen jollekin toiselle myyntiin vai odottaisitko ens keväseen?
 
"välittäjä"
[QUOTE="zxc";30130150]Jos kiinteistö ei oo mennyt puoles vuodes kaupaks ja välittäjä sanoi tehneensä kaiken, niin antsisitko sen jollekin toiselle myyntiin vai odottaisitko ens keväseen?[/QUOTE]

Kiinteistöissä monesti myyntiajat voi olla jopa vuoden, jos hinta EI ole edullinen ja sijanti ei ole kysytty.

Kuitenkin, oikea myyntihinta saa kiinteistön kaupaksi. MYYNTIAJAN MÄÄRÄYTYMINEN | Asunnon myynti

Riippuu siis monestä tekijästä:
-kävikö siellä näytöissä yhtään ihmisiä?
-jättikö kukaan ostotarjouksia (vai ilmoittuko välittäjä, ettie suostu ottamaan huonoa tarjousta vastaan!)
-onko sijanti hyvä vai syrjäinen?
-onko alueelta myyti vuoden sisällä mitään muuta, onko kysyntää?
-onko hinta liian kallis?
 
"zxc"
Kävi kolme pariskuntaa, kuitenkaan ei yhtä tarjousta, vaikka yksi pari vaikutti todella kiinnostuneelta ( välittäjän mukaan), se oli alkukeväästä. Sen jälkeen ei yhtään yhteydenottoa.
Totta kai ottaisin uuden välittäjän, ainut syy miksi epäilen on se että antaako se huonon/ epätoivoisen kuvan? Hinta on kyllä aika kohdalla ja muutenkin se on alle 100 t, joten se ei voi olla niin ylihinnoiteltu.:)
 
"viekku"
No onko varaa pitää sitä taukoa? Asutaanko kiinteistössä kunnes on myyty, vai onko se tyhjillään ja maksut juoksee kaiken aikaa?

Nyt on huono aika myydä. :( Meillä vaihdettiin välittääjää, uusi sai asunnon kaupaksi, tosin alihintaan. Että en osaa sanoa oliko vaihdolla vaikutusta vai ei.
 
Hdhvs
Pitäisin taukoa syksyyn. Eli uudelleen myyntiin eri välittäjälle vaikka elokuun puolessa välissä, syyskuun alussa. Ja jollekin isolle välitysfirmalle, niillä on enempi asiakkaita ja onnistuvat helpommin ehkä myymään "huonon" kohteen.
 
"viekku"
Pitäisin taukoa syksyyn. Eli uudelleen myyntiin eri välittäjälle vaikka elokuun puolessa välissä, syyskuun alussa. Ja jollekin isolle välitysfirmalle, niillä on enempi asiakkaita ja onnistuvat helpommin ehkä myymään "huonon" kohteen.
Oon eri mieltä yhdestä asiasta. Nimittäin siitä, että pienemmälle firmalle saattaa olla elinehto saada asunto myytyä!
 
"välittäjä"
[QUOTE="zxc";30130249]Kävi kolme pariskuntaa, kuitenkaan ei yhtä tarjousta, vaikka yksi pari vaikutti todella kiinnostuneelta ( välittäjän mukaan), se oli alkukeväästä. Sen jälkeen ei yhtään yhteydenottoa.
Totta kai ottaisin uuden välittäjän, ainut syy miksi epäilen on se että antaako se huonon/ epätoivoisen kuvan? Hinta on kyllä aika kohdalla ja muutenkin se on alle 100 t, joten se ei voi olla niin ylihinnoiteltu.:)[/QUOTE]

En ymmärrä, mitä tarkoitat ettei kohde voi olla ylihinnoiteltu, jos se maksaa alle 100te?
Tärkeeä oli, että kysyntää siis oli edes jonkunverran, jos 3 pariskuntaa kävi. He eivät sitten vain tykänneet näkymästään vrt hinta.

Parhaiten kyllä ok-talot myydään, kun lunta ei ole maassa ja piha on kauniina. Talvella monet eivät halua ostaa, koska eivät näe mitään lumen alta. Antaisin siis ehkä toiselle välittäjälle myyntiin ennen lumen tuloa joulukuun alkuun asti. Sitten olisi tauko vaikka huhtikuuhun asti.

Onko kyseessä syrjäseudulla sijaitseva remontoimaton kohde?
 
oma kokemus
Kauppa takkuaa, hintoja pitää laskea jos mielii saada myytyä. Täällä savossa katsellut kun myyvät sinnikkäästi vaan ylihinnoilla ja eivät ala laskemaan hintoja. Ne asunnot jotka tulee vähän edullisemmin myyntiin sitten taas menevät. Omamme myimme juuri ottaen 30 000 takkiin (alle 200 000 asunto), koska halusimme oikeasti myydä asunnon, emme ikinä olisi saaneet myytyä jos olisimme yrittäneet saada omamme pois. Asuntojen hinnat on laskeneet ja laskevat koko ajan. Nyt vielä entisestään sillä pankit tiukentaneet lainan antamista ja lainamääriä. Eli ostajaehdokkaita vähemmän kun lainaa saa vähemmän.
 
"välittäjä"
[QUOTE="viekku";30130304]No onko varaa pitää sitä taukoa? Asutaanko kiinteistössä kunnes on myyty, vai onko se tyhjillään ja maksut juoksee kaiken aikaa?

Nyt on huono aika myydä. :( Meillä vaihdettiin välittääjää, uusi sai asunnon kaupaksi, tosin alihintaan. Että en osaa sanoa oliko vaihdolla vaikutusta vai ei.[/QUOTE]

Jos Euroopan/maailman poliittinen kriisi syvenee, se vaikuttaa yhä pahenevasti talouteen tulevina vuosina. Jatkuvasti saa lukea yt-neuvotteluista yms, joten mä väittäisin, että kannattaa saada asunnot kaupaksi. Koko ajan asuntojen hinta nimittäin laskee. Tänään viimeksi tuli uusimmat tilastot.
 
kodin ostanut
Pystyttekö pyytämään jotain tuttavapariskuntaa käymään näytöllä katsomassa, millä tavalla välittäjä kotianne myy? Me etsittiin monta vuotta omalta alueelta taloa ja tuli törmättyä monenlaiseen kiinteistönvälittäjään, osa selvästi liioitteli hyviä puolia ja vähätteli ja koitti pimittää huonoja puolia eikä tärkeisiin kysymyksiin saanut vastausta, joten ihan sen takia tuli jätettyä yksikin kiinnostava kohde väliin.
 
"zxc"
[QUOTE="välittäjä";30130538]En ymmärrä, mitä tarkoitat ettei kohde voi olla ylihinnoiteltu, jos se maksaa alle 100te?
Tärkeeä oli, että kysyntää siis oli edes jonkunverran, jos 3 pariskuntaa kävi. He eivät sitten vain tykänneet näkymästään vrt hinta.

Parhaiten kyllä ok-talot myydään, kun lunta ei ole maassa ja piha on kauniina. Talvella monet eivät halua ostaa, koska eivät näe mitään lumen alta. Antaisin siis ehkä toiselle välittäjälle myyntiin ennen lumen tuloa joulukuun alkuun asti. Sitten olisi tauko vaikka huhtikuuhun asti.

Onko kyseessä syrjäseudulla sijaitseva remontoimaton kohde?[/QUOTE]

Tarkoitan että kun pyyntihinta on 100t, niin ei se ylihinnoittelu voi olla samaa tasoa kuin kiinteistössä joka maksaa vaikkapa 500t, eli jos jonkun mielestä meidän hinnassa on 10-20t ylimääräistä( vaika siinä on ihan muutamatonni va tinkimisvaraa), niin lultavammin hän olisi tehnyt tarjouksen...
 
minäpäs vaan
[QUOTE="zxc";30130570]Tarkoitan että kun pyyntihinta on 100t, niin ei se ylihinnoittelu voi olla samaa tasoa kuin kiinteistössä joka maksaa vaikkapa 500t, eli jos jonkun mielestä meidän hinnassa on 10-20t ylimääräistä( vaika siinä on ihan muutamatonni va tinkimisvaraa), niin lultavammin hän olisi tehnyt tarjouksen...[/QUOTE]

Me etsittiin alle 100 000 asuntoa ja jätettiin kyllä moni mielestämme ylihinnoiteltu ostamatta... Ja niitä oli paljon. Ihmiset ei ymmärrä ettei asunnoista enää saa samaa kuin vielä pari vuotta sitten. Parin vuoden päästä ei tule saamaan sitäkään. Hinnat laskee ja asuntokupla sihisee parhaillaan, ei poksahda ;) Nyt siis onnellisesti kohtuuhintaisessa asunnossa jonka pyynti oli realistinen, siitä lopulta maksettiin 5 tonnia alle pyynnin.
 
"jaa"
miksei voi asunto olla ylihintainen jos pyydätte 100 000? Kyllähän se asunto voi olla ylihintainen vaikka maksais mitä. Täällä päin oli yks talo myynnissä 90 000e. Oli purkutuomion saanut eli todellisuudessa tontti maksoi 90 000. Kyllä siinä mielestäni oli ylihintaa.
 

Yhteistyössä