Millaista Kätilöopistolla on nyt NKL:n remontin aikaan synnyttää?

  • Viestiketjun aloittaja ===
  • Ensimmäinen viesti
===
Onko NKL:n remontti vaikuttanut jotenkin, onko esim. tosi monen hengen huoneita, onko henkilökunnalla aikaa, miten muut tilat (vessat, suhkut, keittiöt), onko ruuhkaa? Synnytin ekan lapseni NKL:lla ja päästiin perhehuoneeseen mutta nyt kun on esikoinen kotona ja isä häntä isovanhempien avittamana hoidettavana, pitää jäädä yksin vauvan kanssa synnärille tietty. Muita tuoreita Kättärikokemuksia?
 
Nak
Alkukuusta sain pojan kättärillä. Kiire kuulemma oli, muttei se mitenkään vaivannut. Huoneissa sama määrä äitejä kuin aikaisemminkin. Suihkussa en koskaan nähnyt ketään, keittiökin ruoka-ajan ulkopuolella tyhjä. Henkilökunnalla oli sen verran kiire, ettei ylimääräisiä osastolla hirveästi kerenneet, parhaansa yrittivät.
 
Ei eroa
Oon 4 kertaa synnyttäny Kättärillä, eikä tämä viimenen kerta mitenkään eronnut muista. Henkilökunnalla oli aikaa, ekaa kertaa pääsin synnytyshuoneeseen, jossa oli amme, osastolla ei ollut ruuhkaa ihan itekseen sai suihkussa käydä :)
Tokihan se riippuu paljolti synnyttäjien lukumäärästä.
 
rupi
Onko kukaan ollut Haikaranpesässä synnyttämässä nyt? Miten synnytysosasto valitaan tai määrätään? Aikaisemmin olemme olleet tuolla Haikaranpesessä, joten se on tuttu. Uudelleensynnyttäjälle ei ole edes mitään tutustumista tms.
 
jaaaa
Onko kukaan ollut Haikaranpesässä synnyttämässä nyt? Miten synnytysosasto valitaan tai määrätään? Aikaisemmin olemme olleet tuolla Haikaranpesessä, joten se on tuttu. Uudelleensynnyttäjälle ei ole edes mitään tutustumista tms.
Ei oo Haikaranpesää olemassa ollenkaan. Synnytysosasto määräytyy paikkatilanteen mukaan. Ja kyllä siellä on ahdasta, mutta toki se riippuu tuurista. Itselläni synnytys käynnistyi arki-iltana myöhään ja kätilöt oli kortilla. Opiskelija otti vastaan ja rupatteli mukavia ennen kätilöä. Lääkärin sain tuurilla tulemaan oikeaan hetkeen paikalle epiduraalia antamaan. Sen kutsussa meni vain kymmenisen minuuttia.

Tuuripeliä sanon minä. Pidemmässä synnytyksessä voit varautua siihen, että huoneessa ei ole ketään ammattilaista pitkään aikaan paikalla. Kehoittavat vaan painamaan kutsunappia jos tarve oikeasti vaatii. Ensisynnyttäjälle voi olla pelottavakin kokemus, etenkin jos ei edes omaa tukihenkilöä ole paikalla. Toivottavasti saavat remontin pian valmiiksi.
 
===
Kiitos vastauksista! Onko Kättärillä siis monen hengen suihkuhuoneet - missä vauva on suihkussa käynnin ajan? Naistenklinikalla kun perhehuoneessa oli oma suihku ja vessakin kuin hotellissa. Kuinka monen hengen huoneita on suurimmat huoneet?
 

Yhteistyössä