päivähoitomaksu ja elatusapu

  • Viestiketjun aloittaja ljdo
  • Ensimmäinen viesti
ljdo
Olemme eronneet mieheni kanssa ja ilmoitan juuri muuttuneita tuloja päiväkotiin.

Mietityttää miten ilmoitan elatusavun. Olemme sopineet siitä mieheni kanssa yhdessä sovussa ilman ulkopuolisia.
Kaupungin sivuilla on tälläinen lauseke:
" jos elatusvelvollinen maksaa elatusavun suoraan, on toimitettava
kopio oikeuden päätöksestä ja kuitti maksetusta elatusavusta"

Pitääkö meidän viedä tämä asia oikeuteen päivähoitomaksun takia? :O

Miksi maksukuitit ja sopimus ei riitä, vai riittääkö kuitenkin?
 
Eitartte
Tarkottaskohan se et sopimuksen täytyy olla oikeuden tai lastenvalvojan vahvistama. Eli et ns kahden kesken tehty sopimus ei riitä? Jos oikeen oon ymmärtänyt niin se pitää vahvistuttaa jommassa kummassa et on pätevä. Mut oikeuden päätettäväksi asiaa ei siis tosiaan tartte viedä. :)
 
  • Tykkää
Reactions: Moraalinvartija
Eitartte
Lastenvalvojan ja oikeuden vahvistama sopimus on yhtä pätevä. Vanhemmat voi tehdä sopimuksen keskenään ja toimittaa sen oikeuteen vahvistettavaksi tai sit voi varata ajan lastenvalvojalle joka vahvistaa sen. Idea on kaiketi siinä et se katotaan et sopimus on lasten edun mukainen. Kuin myös et se on "reilu" osapuolia kohtaan. Kaikenlaista kun on..uhkailua, kiristämistä ym sontaa näissä jutuissa monesti mukana..lasten etu jää monesti täysin toisarvoiseksi. :/
 
Tässä tapauksessa idea on se, että tulotositteet ei valitettavasti voi olla ihmisen itsensä askartelemia. Eihän palkkatuloistakaan tositteeksi riitä itse kirjoittamani lappu, eikä kaverini allekirjoitus lisää sen uskottavuutta mitenkään.

Muuten vanhemmat kyllä saa sopia lapsen elatuksesta ihan keskenäänkin. Eri asia, kannattaako se.
 
"näinpä"
Toki voivat, mutta miksi vanhemmat tekisivät niin? Kun aivan yhtä hyvin voi varata ajan lastenvalvojalle ja vahvistaa keskenään sopimansa maksun siellä...

Lapsen etuahan tuossakin ajetaan...Ja jos elatusvelvollinen ei jostain syystä maksakkaan elatusapua, niin ei lapsi sitä muualtakaan saa, ellei sopimus ole virallinen.
 

Yhteistyössä