Minkälaisia vaatteita/kenkiä taaperolle syksyksi ja talveksi?

  • Viestiketjun aloittaja "Minävaan"
  • Ensimmäinen viesti
"Minävaan"
Voisiko joku neuvoa mitä kannattaisi hankkia, kunnon välikausihaalari meiltä löytyy mutta mitä muuta? Riittääkö esim gore tex lenkkarit ja sitten talvisaappaat vai olisiko syytä hankkia myös kumpparit (lämmin vuori vai ei)? Tarvitseeko haalarin lisäksi takin/ulkoiluhousut tai sadeasun? Ja entä talveksi, toppahaalari ja millaiset kengät on hyvät? Lapsi on 1v 4 kk ja kotona hoidan, ulkoillaan päivittäin.
 
vierass
Lämpöiset kengät saat kuomalta, löytyy saapasmallia, tarrakenkää, vetoketjua jne. joka makuun. Nämä ovat olleet ainoat lämpöiset kengät meidän vilukissaneitillä. Sadevaatteet ellei haalari pidä vettä. Me tarvitsimme takin automatkoja varten, meillä mennään aina autolla kauppaan jne. ja haalari kauppakierroksella on aika kuuma, takin saa auki ja helpommin pois vaikka kokonaan. Housut hankin takkiin, niin siitä tuli varapuku sitten jos haalari oli vaikka pesussa. Kumpparit ihan sen mukaan jos olette tosi märälläkin pihalla.
 
"Veera"
Yhdelläkin haalarilla varmaan pärjää jos se on vedenpitävä. Tietty riippuu miten innokas olet sitä huoltamaan pahimmilla kurakeleillä(ja lapsen luonteesta riippuu sotkeutuuko se edes) . Ois nimittäin kuitenkin kiva että autoon/kauppaan olis jotain suht koht siistiä puettavaa. Erillinen kauppatakki ja ehkä housut voi olla hyvä vaihtoehto, sitä voi sitten ehkä käyttää ulkonakin jos haalari on pesussa. Kirpparilta esim löytyy halvalla siistejä takkeja, senhän ei tarvi olla mikään vettäpitävä. Housut on kirpparilla usein aika kulahtaneita, mutta semmoisetkin saa halvalla vaikka hm, kappahl, lindex jne.

Tepsut talvikengät on noin pienelle ehkä kuomia paremmat. Niissä on kai nykyisin joku kosteudenpitävä kalvo ja nahkakenkinä ne tietyy muutenkin kestää kosteutta melko hyvin. Ja ovat sen verran lämpimät että niillä pärjää pakkasellakin. Jotkut kumpparit(lämminvuorella tai ilman) on ehkä hyvä hankkia, riippuu tietysti ulkoiletteko kaatosateella vai ette. Ei ne nyt täysin välttämättömät oo. Talveksi toetty haalari on paras vaihtoehto, sen lisäksi ehkä sitten joku kirppishaalari varalle(toppahaalari kuivuu hitaammin ja niitä ei kaikkia saa laittaa kuivausrumpuun jne)

Kurahanskat, villalapset sinne alle, jotkut välikausihanskat ja toppahanskat. Eripaksuisia pipoja. Kauluri..
 
"Veera"
Ai niin nuo syksyn kengät. Minkälaisia kenkiä lapsi siis nyt käyttää? Jos teillä on nahkaiset ensiaskelkengät niin niitten lisäksi ehkä varrelliset goretexkengät. Ihan varrettomia (goretex)lenkkareita ei oikein kannata ostaa kun ne hörppää vettä matalassakin lätäkössä.
 
akava
Meillä saman ikäisellä nyt lenkkarit ja varrelliset eccot ja vuorittomat kumpparit. Syksyksi goretexit. Talveksi ehkä vain 1 kengät. Tai varmaan sorrun ostamaan jotkut kauppakengät :)
syksyksi on keväästä jäänyt hyvin vettä pitävä haalari ja toinen lahjaksi saatu johon en ole perehtynyt vielä. Pari takkia on keväällä ostettuja jotka taitaa käydä. Fleecehaalarin ostin. Villavaatteet on ehkä vanhat sopivat. Rukkasia ja pipoja on useampia syksyksi, talveksi ei vielä mitään.
kurahousuja ei oke enkä osta, hankaloittaa pienen liikkumista, hyvä haalari mieluummin. Kurarukkaset pitää tuolle veden rakastajalle kyllä ostaa ;) kypärämyssyjä myös tarvitaan.
 

Yhteistyössä