Lapsen ummetus/panttaus ja pecorion kokemuksia??

  • Viestiketjun aloittaja "huolissaan"
  • Ensimmäinen viesti
"huolissaan"
Onko teillä annettu lapselle ummetukseen pecorionia?

Meillä 4v tyttö on koko ikänsä kärsinyt ulostus ongelmista, joita on lääkitty kaikella mahdollisella ruokavaliosta laksatiiveihin. Oli jakso, kun en antanut mitään, jolloin kakka tuli 1-2krt viikossa. Tyttö selvästi pidättää kakkaa ja kun se tulee on hirvittävän iso. Välillä käytössä laksatiivit/laxoberon lääkärin ohjeella. Helkkarinmoista puljaamista, ettei ollut ripulia mutta toimi.

Nyt aloitimme pecorionin (aiemmin ei toiminut, koska nestettä ei saanut tarpeeksi menemään) ja ekat 4päivää kakka tuli kerran päivässä. Nyt on taas ollut kakkaamatta 3 päivää, vaikka pecorionia menee. Helvetti sentään. Masukin on jotenki turvonneen näköinen.

Tyttö ei oloaan valita eikä kuulemma kakata. Pyllyssä oli kuitenki vähän kakkaa päivällä, mut vessassa ei ollut käynyt.

Mitähän ihmettä tässä. Kai se taas on lääkäri keikka..
 
"nassu"
Kokeile microlax peräruisketta. Meillä on toiminut nyt vuoden. Satunnaisesti, ehkä kerran kk on tarve, nykyisin onneksi harvemmin ja harvemmin. Toi on tosi rankkaa, kaikille. Meillä eskarilainen on pantannut myös ikänsä, mutta nykyään osaa jo sanoa itse oman olonsa ja että haluaako mehussa lääkettä vai ton ruiskeen.
 
Vierras
Mun on ny pakko sanoa että jos mun 4v olis kolme päivää kakkaamatta niin en välttämättä ees huomais kun on pari muutaki lasta tässä. Ja siis tuo 4v on semmoinen jolla ei välttämättä joka päivä sitä kakkaa tuu ja saattaa olla kovaa kun tulee mutta kyllä sitä kummiski tulee. Itekki voin esim reissussa hyvin olla kolme päivää kakkaamatta eikä se oo sen kummempi asia.

Teidän tilanteessa varmaan pegorion on tyhjentäny suolen aluksi hyvin ja se on nyt tyhjä, kyllä se kakka sieltä vielä tulee, jatkakaa vaan lääkettä niin uloste pysyy pehmeänä.
 
ap..
Microlax on käytössä, jos alkaa olla yli viikko kakkaamisesta. Sitä tyttö ei mielellään kyllä ota. Nyt annoin laxoberonia, josko huomenna kakka tulisi. :) En odotakaan oikeastaan päivittäistä kakkaamista, mutta eihän lääkkeestä iloa ole, jos ei yhtään auta. Mutta jos vaikka edes toimisi pehmittäjänä.
 
meillä sama
Meillä myös kohta 4v tyttö syönyt pecorionia kohta 2 vuotta. Ensin oli laxoberon läälärun ohjeilla ja nyt menee säännöllisesti 1 pussi (12g) päivässä. Jos on panttausta niin meille lääkäri neuvoi että sitä pecorionia voi myös hetkellisesti antaa enemmän vaikka kaksi pussia kerralla ns. Tyhjennyshoitona ja sitten taas jatkaa normaali annostuksella. On kuitenkin paljon miellyttävämpi ku se microlax.

Tsemppiä. Kyllä se pecorion on hyvä ja kärsivällisyys varmasti palkitaan.
 
Mieh
Mein pojalla oli mmovicol junior joka on pegorionia vastaava. :) Toimi hyvin. Jonkin aikaa jouduttiin säännöllisesti ottamaan ja nykyään enää jos menee pahaksi ummetus.
 
Mieh
Ja tosiaan useammankin pussin voi päivässä antaa jos pahasti ummettaa. Meillä poika saattoi olla välillä viikon kakkaamatta ja ulostaa sitten huudon kanssa. :/ Onneksi nyt kun on isompi niin on jo helpompaa. Ruvettiin myös lisäämään kuituja ravintoon josko helpottaisi.
 
"henni"
Kyllä tämmöiset jutut on aina niin ihmeellisiä...

Hei mut sanoit, että ruokavaliot on kokeiltu..? Nii onhan maidon korvaaminen soijamaidolla kokeiltu?

Joutuuks lapsetkin juomaan sen pegorion nesteen?? Sehän on aivan hirveen makuista...
Eiks lääkäri yhtään olis esim duphalacin kannalla? Sitä tarvii ottaa niin vähän, ja se on makeutensa vuoks mahdollista sotkee vaikka sinne jugurttiin.

Jotenkin tuntuu, ett jos jotai traumoja kakkaamisesta aiheutetaan, niii just tollasilla pahan makuisilla litkuilla ja peräruiskeilla, huhhui sentään.
 
"vieraana"
[QUOTE="henni";30206481]Ja laxoberon.. sehän on ihan tujuimmasta päästä vatsantoimituslääkkeistä, jota ei vanhuksillekaan anneta kuin ihan jos pakko on.[/QUOTE]

Ai, meillä kyllä kotioidon asikailla menee usellakin ihan säännöllisesti listalla.... ;) Ja siihen vielä Movocolit päälle...
 
"tinkeli"
[QUOTE="terveys";30206430]Ummetuksen syyt ovat ravinnossa, leipää, viljaa, sokeria, pastöroitua maitoa, perunaa jne. Kun nuo karsii pois, alkaa vatsa toimimaan.[/QUOTE]

Eiköhän ummetuksessa ruokavalion tsekkaus ole muutenkin eka asia mitä neuvotaan tekemään. Meillä kaksi muksua, joilla siis täysin samanlainen ruokavalio. Silti toinen on ns. läpipasko ja toisella on vauvasta asti maha toiminut n. 3 päivän välein.
 
ap...
Ruokavaliota on rukattu useaan otteeseen eri tavoin, poistaen ja lisäten eri aineita. Ei MITÄÄN vaikutuksia.

Duphalacia on syöty eräässä vaiheessa, mutta se ensinnäkin toimii eri tavalla kuin pegorion (vilkastuttaa suolen toimintaa kun pegorion kerää nestettä ja pehmentää näin ulostetta). Sen annostelu oli todella hankalaa, oli joko ripulia tai ei vaikutusta. Laxoberonia käytetään satunnaisesti ja sen annostus on 2 tippaa, ei aiheuta oireita tms,vain sen että kakka tulee muutaman tunnin kuluessa.

Tytöllä hidas suoli aiheuttaa myös tihentynyttä pissailua ja päikkäreillä pissaa sänkyyn. Yölläkin, mut silloin on vaippa.

No joo, tänään vatsa toimi heti aamulla. :) Juttelen vielä lääkärin kanssa tuosta annostuksesta. :)
 
"vierastaja"
Pegorion on hyvä siitä syystä, että se ei laiskista suolen toimintaa ja ei aiheuta tottumusta siihen. Meillä 3,5v annostusohje on 1-4 pussia päivässä. Mennään ihan tarpeen mukaan ja seurataan mahan toimintaa, lisätään annostusta tarvittaessa. Nesteestä vaan täytyy pitää huoli.

Tsemppiä, ei oo helppoa, tiedän kokemuksesta.
 
"Sanna"
Käyppä hakemassa sitä uutta luumun makuista nestemäistä lääkettä. Apteekissa sanottiin Mikkelissä, että se on uus tuote. Tuntui meidän 2,5 vuotiaalle menevän hyvin alas. vähän piereskelyä päivällä, mutta sitten on toiminutkin, kun on annettu nestettäkin reippaasti. Ja mallasuutettakin kannattaa testata
 
iiikk
Meillä on 6-vuotias, joka on koko elinikänsä kärsinyt ummetuksesta. Taustalla suolistoperäinen maitoallergia, joka sittemmin parantunut. Kesällä ummetus meni niin pahaksi, että lapsi oli 9 päivää kakkaamatta, kuume nousi ja lapsi oli todella huonovointinen. (hänellä normaali kakkaamisväli 5-7 päivää sitä ennen) Menimme lääkäriin, peräruiske ja lapsen vointi parani. Meille kirjoitettiin lääkkeeksi juuri tuota pecorionia ja aluksi annoimme 2 pps/pvässä. Silloin suoli tyhjeni niin, että lapsi ei edes aina vessaan ehtinyt. Lääkäri käski vähentämään pussiin päivässä ja nyt kakka tulee 2-4 kertaa viikossa. Lisäksi panttaaminen ja tuhriminen housuihin jäänyt kokonaan, kun maha ei ole enää kovalla. Taas olemme menossa kontrolliin viikon päästä, jossa mietitään jatkoa. Meillä siis pecorion toiminut hyvin. Meilläkin on ollut välillä sen kanssa 4 päivän kakkaamistauko, mutta sitä ennen on huomannut, että sitä tavaraa on tullut kunnolla.
Meillä ei ole auttaneet luumut, ruokavaliot eikä mitkään muutkaan. Kaikki on kokeiltu. Itselläni on myös todella "laiska suoli", joten perinnöllisyystekijöilläkin on varmasti osuutta asiassa. :)
 
muttako
[QUOTE="terveys";30206430]Ummetuksen syyt ovat ravinnossa, leipää, viljaa, sokeria, pastöroitua maitoa, perunaa jne. Kun nuo karsii pois, alkaa vatsa toimimaan.[/QUOTE]

Niin justiinsa, mut täytyy osata katsoa vähän kauempaa ja idemmälä tähtäyksellä näitä asioita. Eihän jka paikassa edes OLE kunnollista ruokaa kaikille:-(
MEK
 
Voihan kakka
Minulla on vähän isompi tyttö, aloitti juuri koulun. Hän on kärsinyt ummetuksesta taaperosta asti. Kierre syntyi kun joskus potalle opetellessa kakkaaminen sattui ja sitten hän pidätteli ja kakka tuli taas kovaksi ja taas sattui. Movicolia on syötetty vuosikausia pussi päivässä. Silti kakkaamistahti oli noin 1-2 kertaa viikossa. Hankalimpina aikoina annoin Laxoberonia. Aluksi riitti 1 tippa, mutta pikkuhiljaa annostusta piti nostaa, eikä sittenkään auttanut. Lääkärit tuntui, että eivät ottaneet ongelmaa vakavasti, tai eivät vain osanneet auttaa. Viime talvena kun kakkaa oli odotettu toista viikkoa ja eikä tytöllä tuntunut missään, vein hänet yksityiselle lääkärille. Hän sanoi, että ei saa antaa enää Laxoberonia, koska suoli tottuu siihen, eikä se toimi enää kunnolla, kun suolen hermotus menee pilalle. Hän määräsi Microlax-peräruiskeita ja Pegorionia. Microlaxia piti aluksi antaa parina päivänä, että saatiin suoli tyhjäksi, ja Pegorionia piti antaa monta pussia päivässä. Pegorion on kuulemma melkein samaa kuin Movicol ja sitä olimme antaneet aivan liian vähän. Sopiva Pegorion-määrä piti hakea kokeilemalla, niin että kakka tulee joka päivä tai joka toinen päivä. Oltaiskohan lähdetty neljästä pussista, niin se ei vielä riittänyt mihinkään, vaan enimmillään meidän piti antaa jopa 7 pussia päivässä, eikä mennyt ripulille, vähän löysää vain. Tuosta määrästä on vähennetty pussi kerrallaan 2-3 kuukauden välein ja nyt annetaan 4 pussia. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa moneen vuoteen kakkaaminen on lähes normaalia. Samaan aikaan, kun tämä tehohoito aloitettiin, jätettiin maitotuotteetkin pois muutamaksi kuukaudeksi. En tiedä oliko siitä apua, mutta lääkäri halusi ottaa varman päälle, että paraneminen saadaan kunnolla käyntiin.
 
vierailija
Eivät todellakaan ole.
Aivan paska puhetta että ummetus johtuu ainoastaan ruokavaliosta! Itse äitinä 15v ummetuksesta kärsineenä urheilijana tiedän todellakin tämän ettei se syy aina ole ruokavalio tai juominen. Vettä. Vesi ja Urheilu ja kaikki liikunta kun näitä ei ole jonkun ihmisen elämässä. Ummetus voi olla psyykkistä ja siihen ei aina ole syytä. Toisilla meistä vain on hidas ruoansulatus ja aineenvaihdunta ja vatsa ja suolisto on herkempi kuin toisilla. Poikani kärsii samoista vaivoista kuin minä aikanaan ja ummetus on myös perinnöllistä. Tai hidas aineenvaihdunta. Pegoriolla mennään ja menty jo vuosia vaikka lapsi syö hedelmiä ja vihanneksia ja juo vettä ja kuituja piisaa. Puuroa ja ruisleipää.
 

Yhteistyössä