Voiko tämmöisessä tilanteessa ajatellakaan pyytää vapaata

  • Viestiketjun aloittaja retkelle vai ei?
  • Ensimmäinen viesti
retkelle vai ei?
koulusta? Eli vain ja ainoastaan yhdeksi perjantaiksi. Lapsi on tällä hetkellä syyslomalle asti sairaalakoulussa.

Oma kantani on, että ei voi pyytää vapaata, koska kyllä jaksolla on taatusti hoitajilla ja opella omat tavoitteensa lapsen suhteen. Ja vaikka perjantai onkin lyhyt päivä (8:00-12:00), niin silti lyhyessäkin ajassa kerkeävät taatusti joitakin harjotteita käydä lapsen kanssa lävitse. Vaikka esim; sosiaalisia taitoja kaverin kanssa leikkimällä.

Mies taas on sitä mieltä, että kyllä voi huoletta vapaata pyytää, kun kerta koulupäivä on noin lyhyt. Ja kerta luokka muutenkin käy tämän jakson esim; metsäretkellä yhtenä päivänä. Tuohon sanoin kyllä miehelle, että ei tuokaan ole taatusti osaston väelle mikään hupiretki, vaan kyllä heillä on taatusti jotain tavoitteita kullekin lapselle retken ajaksi.

Siksi olisi ollut tarvetta perjantai-vapaalle, että olisimme lähteneet vähän kauemmaksi kylpylälomalle ja parempi olisi ollut, että matka olisi alkanut jo torstaina. Olisi voinut käydä jossain muuallakin, kuin pelkästään kylpylässä.
 
alkuperäinen
Mielelläni haluan retkelle lähteä ja isompikin tenava ehdottomasti mukaan. Mutta mietin vain tuota, että kehtaako sairaalakoulusta pyytää vapaata yhdeksi perjantaiksi?
 
"vieraana"
Pyydät tietää jo etukäteen, mitä silloin olisi ohjelmassa ja käytte asiat läpi lapsesi kanssa. Ei se yksi päivä merkitse paljoa eli lomalle vaan :) Toiset ottavat surutta lapsen pois koulusta viikoksi kahdeksi eivätkä edes vaivaudu käymään sinä aikana käsiteltyjä juttuja läpi lapsen kanssa. Se, jos mikä, vaikeuttaa arkea sitten koulussa.
 
keskustelua
Keskustele hoitajien ja opettajan kanssa asiasta niin ettei lapsi kuule suunnitelmistasi. He kertovat kyllä, jos mielestään koulupäivä on tärkeämpi kuin vapaapäivä. Matkan voi nähdä myös opettavaisena, jos tutustuu matkatessa maantietoon tai vierailtavan paikkakunnan historiaan, tai saa vaikka sitä liikuntaa uimisesta.
 

Yhteistyössä