Riittääkö aloittelevalle pianistille sähköpiano?

  • Viestiketjun aloittaja vierailijaxyxy
  • Ensimmäinen viesti
vierailijaxyxy
Lapset haluaisivat aloittaa pianonsoiton, mutta en tiedä kuinka kauan innostus kestää. En siis heti haluaisi kunnon pianoa ostaa, koska meillä ei kukaan muu pianoa soita. Voiko aluksi harjoitella sähköpianolla?
 
vierass
Sähköpianoja löytyy monenlaisia ja -hintaisia, samoin kuin akustisiakin. Kannattaa käydä musiikkiliikkeessä kyselemässä. Joissakin pystyy jopa vuokraamaan niin että hinnasta saa hyvitystä jos sitten ostaa sen soittimen. Myös kaupan/lehden ilmoitustauluja kannattaa seurailla.
 
"eila"
Kunhan se on sitten oikea sähköpiano jossa on täysikokoinen koskettimisto. Normipiano voi olla jopa halvempi... Parinsadan euron "sähköpianot" tms. pikkusynskat vajaine koskettimistoineen ja äänitehosteineen on hauska kapine hetken aikaa mutta ei niillä soittamaan opi.
 
pianonsoiton ope
Maailman paras tapa pilata lapsen harrastus. "ostetaan kunnon välineet vasta jos lasta oikeesti kiinnostaa.". Sit ku laps kyllästyy kilkuttamaan huonolla lelulla sanotaan:"no niin,mähän sanoin ettei se kauaa kiinnosta.".

Osta vaan ihan oikea piano,käytettynä vaikka. Jos lapsi kyllästyykin niin oikean pianon jälleenmyyntiarvo on ihaneri luokkaa kuin jonkun sähkölelun. Oikeasta pianosta saat rahas varmemmin takas jos ei innostakaan. Ja innostusta riittää eri tavalla kun on kunnollinen soitin millä harjoitella. Lisäksi soittamaan pystyy kunnolla oppia vain akustisella pianolla.
 

Yhteistyössä