Työvoimapula helpottuu: Microsoft irtisanoo yli tuhat duunaria

  • Viestiketjun aloittaja valoa tunnelin päässä
  • Ensimmäinen viesti
"sillälailla"
Mahtavaa... mahtista. Microsoftilta vapautuu yli tuhat henkilöä, Itella taisi irtisanoa keväällä 500 ja ilmeisesti lisää on kohta tulossa, sitten Oulussahan Broadcom laittoi viime kuussa 600 ihmistä pihalle.

No meidän ei tarvitse ottaa enää yhtään ainutta maahanmuuttajaa somaliasta tai mistään päin Afrikkaa! Miettikääs miten hienoa! Ei tarvitse paikata mitään työvoimapulaa, kun työmiehet löytyy ihan nurkan takaa. Ja ei tarvi maksaa mitään kalliita lentolippuja Afrikasta, maksaa niille asuntoa sun muuta... eikä kato mitään... ihan omasta takaa löytyy nyt työvoimapulan paikkaajat.
 
"Kokenut"
Näytelmää se on. Irtisanomislistat on ajat sitten tehty. Työterveyslääkäriltä pyydetään sairaimpien tiedot, eli sieltä tulee yksi leikkauslista. Toinen tulee sitten "lukkohenkilölistasta" ja kolmas niistä reppanoista, joilla ei ole ruskeaa kieltä.
 
Katsotaan nyt
[QUOTE="sillälailla";30222770]Mahtavaa... mahtista. Microsoftilta vapautuu yli tuhat henkilöä, Itella taisi irtisanoa keväällä 500 ja ilmeisesti lisää on kohta tulossa, sitten Oulussahan Broadcom laittoi viime kuussa 600 ihmistä pihalle.

No meidän ei tarvitse ottaa enää yhtään ainutta maahanmuuttajaa somaliasta tai mistään päin Afrikkaa! Miettikääs miten hienoa! Ei tarvitse paikata mitään työvoimapulaa, kun työmiehet löytyy ihan nurkan takaa. Ja ei tarvi maksaa mitään kalliita lentolippuja Afrikasta, maksaa niille asuntoa sun muuta... eikä kato mitään... ihan omasta takaa löytyy nyt työvoimapulan paikkaajat.[/QUOTE]

No jos nämä korkeakoulutetut oululaiset lähtevät suosiolla pääkaupunkiseudulle ajamaan bussia ja siivoamaan hotellia, niin mikäs sen hienompaa. Suomen kansa saattaa selvitä sittenkin omalla työvoimalla. Tähän mennessä ei ole vain niin näyttänyt menevän. Kukaan työtön ei liikahda edes kausitöihin Suonenjoelle mansikoita poimimaan, vaan sinnekin on pakko raahata ahkerampaa porukkaa ulkomailta.
 

Yhteistyössä